Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jeffo

    tag

    Invitel optikai és UPC kábelnet közül melyiket érdemesebb kötni mostanság? Technikai szempontok szerint, illetve hogy melyik a stabilabb, gyorsabb, melyik tartja jobban az előfizetésbeli sávot.

    Okt. 17-én írtam, hogy mobilnetre kényszerültünk, több hete használhatatlan az Invitel-es telefonvonalunk és az adsl net is, és így a helyi ügyfélszolgálatra egy levél beadásával lemondtuk az előfizetést, azonban furcsa módon 24-én megjelent az Invitel alvállalkozója és kihúzott egy új telefonkábelt, így teljesen rendbejött minden, és még az előfizetésünk is aktív lehet, mert lehet telefonálni-netezni. Akik a kábelt kihúzták, azt mondták, lemondástól függetlenül jöttek, mert nekik már korábban kiadta a megbízást az Invitel.

    A UPC okt. 16-19. között ígérte, hogy kijön felmérni a bekötés lehetőségét, mert az egyik mellékutcába lehet az oldalukon lévő kereső szerint, és ha arra a kábelre könnyen rá tudnak kötni, akkor akár 120 megabitet is kaphatunk kedvező áron. Eddig nem jöttek, így most lehet, hogy a UPC bebukta, hogy halogatta a kiszállást, mert talán maradunk az Invitel-nél. 24-én az Invitel kábeles alvállalkozó azt mondta, hogy már adottak a feltételek az optikai kábeles netre, az Invitel oldala is hozza ugyanarra a mellékutcára, szóval csak igényelni kell, és jönnek kötni.

    Én azt gondolom, mielőbb váltani kell, főleg ha adottak is feltételek, minek várjunk, és használjuk az elavult, lassú adsl-t, ha lehetne gyorsabb is. A jövő hét elején eldöntjük, vagy ha szerencsénk lesz, akkor talán jön addig a UPC, és az is hozzásegít a döntéshez. Elképzelhető, hogy lemondjuk a vonalas telefont, mert főként mobilozunk, azonban az Invitel-nél vagy TV vagy telefon előfizetést kell választani a net mellé, TV-t meg nem biztos, hogy akarunk Invitelest. UPC-ből lehet egyedül csak netet is előfizetni.

    Apám szerint valószínűleg el vannak havazva a UPC szerelők, mert olyan sokat megy a cég reklámja a tévében, hogy biztos mindenki most kötteti be a gyors netet, és mivel egyelőre nem kértünk bekötést, csak felmérést, ezt hátrébb sorolhatták. Persze könnyen lehet, hogy holnap beállítanak, hát legyen úgy.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák