Új hozzászólás Aktív témák

  • Tonyk

    veterán

    válasz Tav-Csoves #24960 üzenetére

    Köszi! Tomato-t én is ismerem behatóbban. A gond ott van, hogy az invitel egy olyan ONT-t hozott ki, amiben ugyan ott van portforward funkció, csak éppen nem működik, mint ahogyan a dmz sem.

    Első telefon (1445 - Technikai helpdesk) alkalmával simán lepattintottak, hogy nem támogatják a portforwardot ezért nem megoldható. Kérdeztem, hogy akkor minek adnak publikus ip-t?... Hebegés.... Így jártam. Különben is egy eszközt támogatnak lan-on... Ettől még mindig áll az hogy nem tudok portot nyitni még arra az egy eszközre sem.

    Második telefonra utánanéznek, majd kiderült, hogy nem lehetséges ezzel a ONT-vel: Így jártam. Erre rákérdeztem, hogy amikor rendeltem miért mondták azt, mikor rákérdeztem, hogy igen van publikus ip, és otthoni szolgáltatásokat is el tudom távolról érni (VPN, kamerarendszer, stb.) . Ismét meghallgattam, hogy ezzel az eszközzel nem fog menni. Beszéljek a 1288-al (Ügyfélszolgálat).

    Harmadik telefon (1288) egy hölgyike volt a legsegítőkészebb. Utánanéz, nem megoldható ezzel a cuccal. Mondom akkor mi van a 1445 küldött ide, hátha tudok másik ONT-t kérni. Utánanéz. Felveszi hibára, hátha kicserélik egy gateway módba kapcsolható eszközre.

    Itt tartunk, 2017-ben, hogy új bekötéshez hozzád vágnak egy használt ONT-t, közlik veled, hogy csak egy eszközön internetezhetsz madzagon. Portot nem nyithatsz csak úgy. IPTV-t, csak dedikált portokon engedik, Behúzott UTP kábelezés le van szarva, mert új kábelt kell húzni a IPTV-nek. :W (T-nél ilyen megkötések nem voltak.) 3-ból kétszer teljesen hülyének néznek. Mi az hogy portforward, nehogymá.... főleg, hogy már lassan egy mosógép is netre köthető.

    Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

Új hozzászólás Aktív témák