Új hozzászólás Aktív témák

  • interstate76

    addikt

    válasz tordaitibi #3023 üzenetére

    Egy Celeron N-nel szerelt konfig kb. annyit eszik, mint egy atomos. A max TDP egy dolog (bár abban is kicsi a különbség), hisz működés közben nem pörgeted folyamatosan 100%-on a rendszert.

    Konkrét példával is tudok szolgálni: van itthon egy Wintel W8-asom, amire rá van dugva egy 1 TB-os vinyó. Utóbbi gyakran pihen (amikor épp nem futnak letöltések és a megosztott anyagokat sem nézegeti senki), így a havi összfogyasztás kb. 250,- Ft (ebben az nincs benne, amikor médiaplayerként funkcionál - úgy mértem a fogyasztását, hogy csak pár letöltés és a Plex futott rajta).

    Van itthon egy Acer Aspire E3-112-es passzív noti, Celeron N2840-es CPU-val. Bekapcsolt wifivel, közepes fényerőn és 8-10 megnyitott lappal netezve mértem a fogyasztását egy teljes napon át (úgy volt beállítva, hogy ha nem birizgálja senki, akkor se csökkentse a fényerőt, kapcsolja ki a képernyőt vagy menjen el alukálni). A kapott napi értéket felszorozva 365,- Ft-ra jött ki a havi fogyasztása. Folyamatosan bekapcsolt kijelzővel és pörgetett vinyóval együtt. Ha kikapcsolom a kijelzőt és kilövöm a Chrome-ot, és rábízom 1-2 letöltött anyag seedelését, ill. a megosztanivalók "plexelését", azaz beállítom azokra a feladatokra, amikre a Wintelt használtam, amikor a fogyasztását mértem, akkor ez a kis gép sem fogyasztana többet 250,- Ft-nál. Ergo az atomok abszolút nem verhetetlenek fogyasztás tekintetében, ráadásul a 2840-esnél jóval bivalyabb darabok is vannak. Ha valaki aktívabban fogja hadra a kis mini PC-jét/laptopját, akkor is nagyon kicsi lenne a különbség.

    És fentieket úgy mondom, hogy kifejezetten szeretem a Wintelt.

    Kieg.: a Z8500-ast és a 8700-ast nagyon szívesen kipróbálnám! Erősebbek, és az integrált GPU-juk is kraftosabb, mint ami pl. az N2840-es mellett dolgozik.

    [ Szerkesztve ]

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó egy HP mini PC, Lenovo 40A1 dokkoló, dual protocol m.2 ssd ház, Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, továbbá PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey)

Új hozzászólás Aktív témák