Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az összefoglalóban igyekeztünk az alapelveket összeszedni mindkét témakörben.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Ez is kemény: [link]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
sh4d0w
félisten
Ha már a múltban szóba kerültek a fizetések: [link]
Kerüljétek a röhejes ajánlatokat.https://www.coreinfinity.tech
-
Egon
nagyúr
Ebben ha jól tévedek 1 azaz egy darab magyar fizetés van. Az USA-beli fizetések már Nyugat-Európában sem relevánsak, nemhogy itt (ugyanígy nem relevánsak a brit, svéd stb. fizetések kis hazánkban).
Nem mindenki tud/akar kint dolgozni."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
törölt tag
Többé-kevésbé. Nagyobb helyeken ahol a remote bevett ott a helyi top fizu felett adnak picivel, mert nem áll érdekükben többet adni. Persze ki lehet fogni helyeket, ahol nyugati bért vagy leginkább valamennyivel az alattit kap az ember, de azért abban az esetben villantani is kell valamit. USA bér meg ugye az időeltolódás miatt nem releváns általában.
-
Egon
nagyúr
Szeretem, amikor átgondoltan mennek a dolgok a kibervédelemben, különösen a Honvédségben...
1. Augusztus 3-án kelt cikk: [link] Idézet:
Nekem is van vezetőm, illetve a tevékenységünknek is van szakmai irányítója, ez a Magyar Honvédség Parancsnoksága kibervédelmi szemlélősége.2. Augusztus 11-i Honvédelmi Közlöny: [link] Idézet:
Az MHP Haderőnemi Szemlélőség (kibervédelmi) megszűnik. A megszűnő MHP Haderőnemi Szemlélőség (kibervédelmi) feladatrendszere a 3. § (4) bekezdése szerinti új költségvetési szerv szervezetébe és feladatrendszerébe kerül átadásra.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
1. Honnan a rákból tudjam?!? Szerintem kettőnk közül te tudsz jobban angolul...
2. Mi van nyakatekert módon leírva? A cikk vagy a Közlöny? Utóbbi esetben szokvány jogászos duma, nem találom érthetetlennek.
3. A lényeg nem is ez lenne szvsz (bár tény, hogy twollah szavait idézve f*szkorbácsot érdemelne aki kitalálta (és aki rábólintott) a "Szemlélőség" kifejezésre, mint szervezeti névre), hanem hogy egy újonnan létrehozott szervezetet egyből beszántottak, pontosabban új szervezetet hoztak létre helyette...
-
sh4d0w
félisten
1. Lehet, de én nem láttam az eredeti szöveget
2. A Kibervédelmi hadtest/osztály/script-kiddie óvoda megszűnik, feladatait ezentúl a Bohócvédelmi Liga látja el.
3. Az első szövegkörnyezetből nem derül ki - számomra -, hogy a Kibervédelmi Szemlélőség akkor alakult. Mondjuk meg sem lepődtem, hogy így történt.
https://www.coreinfinity.tech
-
addikt
"egy újonnan létrehozott szervezetet egyből beszántottak, pontosabban új szervezetet hoztak létre helyette"
Nem ez volt az első eset. (Lásd Nemzeti Közlekedési Központ)Mellesleg a #962-ben rossz a 2. link kedves Tamás. (Ez vajon IT vagy adatvédelmi incidens. )
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Egon
nagyúr
Mér', szerinted én láttam?!?
Mondjuk annyira nem volt friss, 2020-ban alakult elvileg. Inkább az a fura, hogy csináltak egy alárendelt szervezetet, és annak létrejöttéhez képest nagyon gyorsan megszüntették ezt a fölöttes szervet.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Bocs, ma jöttem vissza szabiról és egyből audittal kezdtem. (Mondjuk a végén úgy lezsibbasztott agyilag az IT kapcsolattartó, hogy még most sem tértem magamhoz.) Azon vitatkozott velem, hogy nem jó ha a fájlszerverre másolnak mindent, mert akkor mindenki láthatja az ő általa szerkesztett dokumentumokat amiket ő talált ki és csinált meg, az az ő szellemi terméke. A mappák hozzáférési jogosultságainak beállításával már majdnem győztem, de elkövettem egy hibát. Megemlítettem, hogy a szerverről készül biztonsági mentés, így visszaállíthatók a fájlok ha letörölt valamit. Itt vissza tértünk az alap problémához, hogy ezek szerint mégis láthatja más az ő cuccait, mert ha a mentéshez hozzáfér akkor ki tudja belőle szedni a fájlokat. Ekkor megfogalmazódott bennem, hogy este végig kell kóstolnom a kapott angol sörválogatást és hagyjuk ezt a beszélgetést.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
100%, hogy nincs igaza. Egyszerű Office dokumentumokról beszélünk, amit ő mint alkalmazott készít/használ. Csak pl az előző IBF is úgy lépett le, hogy előtte kitörölte az összes doksit amit ő csinált. A mai ismerkedő auditon meg nézegettük az üres mappákat. Ami ki volt nyomtatva, vagy meg volt email-ben azt meg tudtam nézni.
#975 Nincs jelentősége, mert úgysem használhatják azokat a doksikat. A központi felettes szervezet fogja nekik megküldeni amit hatályba kell léptetni, akár tudják / kell teljesíteni a szabályzatban leírtakat akár nem.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Ehhez inkább valami tömény kell...
Amúgy megkérdezhetem, hogy milyen szervezetet képviselsz az audit során? Valami állami cég (hivatal, esetleg hatóság), vagy auditra (is) szakosodott magán cég? Akár jöhet privátba is..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
addikt
válasz sztanozs #986 üzenetére
Úgy, hogy elmondásuk szerint a központi felettes szerv fogja nekik megküldeni a szabályzatokat és azt kell használniuk. És pont nem érdekli a felettes szervet, hogy be tudják-e tartani vagy sem. Önállóan semmilyen szabályzatot nem fogadhatnak el, mindenre kell a felettes szerv jóváhagyása.
-
Apollyon
Korrektor
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
sh4d0w
félisten
Árul ma valaki Magyarországon Bloodhound Enterprise-ot szolgáltatásként?
-
Egon
nagyúr
[A Janet Jackson sláger, ami merevlemezeket gyilkolt]
Az a fránya sértetlenség meg rendelkezésre állás...
-
-
sh4d0w
félisten
Újból elérhető a blogom, tisztelt nagyérdemű.
-
-
emiki6
veterán
www.-tal (ahogy a ss-on van) pikkpakk betölt, de ha az nincs a címben (ahogy az aláírásodban van), akkor nem történik semmi.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest