Új hozzászólás Aktív témák

  • .tnm

    addikt

    válasz Corsair90 #11124 üzenetére

    hazai statisztikát nem tudok, de ha jól emlékszem USA-ban az embereknek 12% NEM járt pórul hitelkártyával. (a maradékban egyszer vannak benne azok, akik többször is benézték)

    akár hiszed, akár nem, a kolléga nem lehülyézni akart Téged, hanem jót Neked.

    kb 3 dologra jó a hitelkártya:
    - visszatérítés vásárlások után (hát ezt jelenleg a legtöbb kártyánál elég durván megnyírbálták, sorra adják vissza ismerőseim a kártyáikat)
    - valamivel könnyebb visszaszerezni rá a pénzt, ha csalás áldozata vagy (de nagyobb kockázattal szívod meg a hitelkártya kondícióit, mintegy csalást [várható értékeket hasonlítok össze, azaz esemény valószínűsége szorozva a kár mértékével])
    - külföldi autóbérlésnél nagyobb kölcsönzőknél kötelező a hitelkártya megadása (de már ez is lazul fel, ahogy egyre többen ábrándulnak ki a hitelkártyákból)

    Én csak ezen utóbbi miatt gondolkozom/tam egyen, de olyan szigor kell hozzá, hogy nem nagyon van kedvem hozzá.

    Szóval, ha meg akarod tartani, akkor nagyon alaposan olvasd el, mit is írtál alá, aztán az ÁSZF hitelkártyákra vonatkozó részét. Aztán meg egy pár cikket a hitelkártyák veszélyeiről.

    "Nem szeretném a keretet túlkölteni."

    Eleve ne a keret lebegjen a szemed előtt. Csak annyit költs, annyi mínuszba menj le, amit azonnal ki is tudnál fizetni, nem "majd a következő fizu addigra megjön".

    (#11102) Corsair90
    [...] Kérdésem az volna, hogy a hitelkártya hogyan működik pontosan? Nincs benne tapasztalatom és félek tőle. [...]


    (#11107) INGJOKE > Corsair90 (#11104)
    [...] Ha félsz tőle ne használd. [...]

    (#11112) Corsair90
    [...] Nem félek tőle csak nem ismerem még teljes egészében. [...]

    :U

    It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

Új hozzászólás Aktív témák