Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz Angie™ #71269 üzenetére

    Fuh, emlékszem, hogy tényleg arról szólt, hogy mi támogat és mi nem.
    mikor megvettem azt a gépet (Phenom 9500 4 mag, HD3870X2 - 2 mag, egyedi airbrusholt ház (most is az van) ) akkor mindenki csak nézett. Úgy voltam vele, hogy ez a jövő és ebbe megyünk majd. De az SLI és a CF szerencsére nem terjedt el (egy VGA-t is elég megvenni, nemhogy 2-4-8db kelljen). Egyébként amit írsz, varázslatos volt, de sajnos a legritkább esetben volt ez így : általában ha egy maggal 50-60FPS-t ment, akkor kettővel jó esetben 75 FPS volt. Sőt, volt olyan is, ahol két maggal kevesebb FPS-t kaptam mint eggyel. :D
    Az a VGA (HD3870X2) egyként is nagyon erős volt akkoriban, amit sikerült egy hiába négy magos, de harmatgyenge CPU-val összepárosítani.

    Egyébként a kártya utóélete is érdekes, ugyanis kétszer adtam el. Egyszer eladtam, majd egy év múlva ingyen visszajött hozzám (pont ugyanaz a kártya). Eladtam még egyszer egy félévvel később, egy havernak aki pont ilyet keresett. 36 ezer ft-ért, egy szatyor kajájért (konzervek, szalámi stb), egy koncertjegyért (bitang jó koncert volt), és egy 32cm-es kívánság pizzáért. Ha belegondolok, előtte a helyi PC bontóba 10 ezer ft-ot akartak érte adni...
    Aztán 2-3 évvel később vissza akartam vásárolni, de kiderült h haver a komplett gépével eladta, a kártya Romániába havas alföldre került. Volt némi idő mire utána tudtam menni, és akkor kiderült, hogy a kártya Belarusba, Homel régióba került addigra. Ott vesztettem nyomát, de 2021-ben még használatban volt és működött.

    Igen, volt egy időszak mikor aranyáron volt a RAM, 128MB-ért simán elkértek 50 ezer ft-ot, emiatt is volt, hogy rengetegen 32 maximum 64MB szorításában éltek.
    Én 64MB RAMal kezdtem, de az első gépem sokat volt szervízbe (silány szarok voltak az alkatrészei, és még nem értettem hozzá), és egy korai alkalommal kiloptak belőle 32MB RAMot. Hivatalosan "elkallódott" de sosem kártoltak érte semmilyen módon, pedig akkor az egy 30 ezer ft-os alkatrész volt. így aztán augusztustól következő év április végéig 32MB RAM gyönyöreivel élhettem, ami mint említettem képszerkesztésnél nagyon problémás volt, de a játékok is érezhetően sokkal rosszabbul futottak. A Hitman pl 7 percig töltötte a pályát, és utána is keményen swappelt. Aztán 2000 áprilisában vettem még 64MB RAMot, és 96MB-val már nagyon penge volt a gép :)
    Aztán jött a 192MB (a 32-es modul helyére egy 128-as ment be). Utána a már említett módon a 768MB. Aztán végül 384MB RAMmal fejeztem be az SD-s korszakot, és 256MB-al nyitottam a DDR1-est... aztán lett 640MB, utána 1GB, 1.5GB majd 2GBval zártam az Athlon XPben (fénykorában 2×512+1024MB volt)

    [ Szerkesztve ]

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák