Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
van egy Bosch Ixo akkus csavarhúzóm, ami évek óta hibátlanul üzemel, viszont 2 napja nem működik, ha befelé akarok csavarozni vele.
Kifelé, tehát "hátra" jó, előre nem.Szétszedtem, de látszólag minden rendben, se mechanikai, se elektromos probléma nem látszik.
Mihez kezdjek vele?
-
zetecR
addikt
válasz Lompos48 #9756 üzenetére
Úgy értettem, hogy én nem látok eltérést.
3 kapcsoló van benne, az egyik a LED-et kapcsolja (ezzel nincs gond), egy mikrokapcsoló, ami indítja motort és egy három állású tolókapcsoló, ami középső állásban reteszel, bal - jobb oldalon pedig előre-hátra engedi hajtani a motort.
A mikrokapcsolónak biztos nincs baja, mert kifelé teker, csak befelé nem, tehát a 3 állásúnál kellene a hibát keresni.
Viszont ha rámérek, minden lábon 3.6V-ot találok. Lehet, hogy multiplexelt?
-
zetecR
addikt
válasz Lompos48 #9764 üzenetére
Az mondja a link, a csúszókapcsoló érintkezőit kellene meghajlítani, mert az lehet a problémás.
Természetesen a fotóm és az én csavarhúzómban lévő kapcsoló nem egyforma , viszont kipróbáltam, hogy ha a kapcsoló végállásától enyhén középállásba nyomom a kapcsolót, akkor beindul, tehát mindenképpen a csúszókapcsolónál van a probléma.
Asszem óvatosan lefeszítem a házat róla, akkor rendesen belelátok és megtalálom a hibát.
-
zetecR
addikt
válasz HollyBoni #10856 üzenetére
Az nem úgy van, hogy az áramerősségtől függ?
De:
"Az érzékelhető áramerősség 0,5-1 mA. Ezt érzetküszöbnek nevezzük. Ekkora áramerősség enyhe bizsergő érzést okoz.Az elengedési áramerősség 10-20 mA. Ekkora áram a végtagizmok görcsös összehúzódását okozza, ezért a balesetet szenvedő nem tudja elengedni a feszültség alatt álló részt. A köznyelvben ezért mondják, hogy „odaragad”. Ez egy erő intenzitású, fájdalmas rángató "rázó" érzés. Szélsőséges esetben az izmok összerándulása olyan intenzív is lehet, hogy csonttörést is okozhat. Ekkora vagy ennél nagyobb áramerősség nem csak a végtagizmok, hanem a szívizmok összehúzódását is előidézheti. Ez azért rendkívül veszélyes, mert a helyes szívműködés az áramütés megszűnte után sem áll helyre.
100 mA vagy ennél nagyobb áram halált okozhat."
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
lehet, hogy nem a legjobb topicba írok, de hátha.
Vágóplottert hajtanék COM portról.
A korábbi gépemen, ugyanebben a szoftver környezetben tökéletesen ment (W7 x64, Virtual XP, Corel 11), az újon azonban gondom van.
Az alaplap egy Gigabyte A75-UD4H, aminek hátlapi kivezetéssel tudom a COM portját használni.A probléma a következő: mondjuk egy kör esetében szépen rajzolja az ívet, egyszercsak egy távol pontra (mintha hibás koordinátát kapna) el megy a leeresztett kés, majd kb ugyanoda vissaz jön és folytatja tovább, mintha mi sem történt volna.
Ezen a képen pirossal jelöltem a hibás vonalakat.Persze ha ugyanazt a grafikát többször vágom ki, akkor mindig máshol jön elő ez az anomália.
Nincs tipp, hogy mi lehet és hogy orvosolható-e a probléma?
-
-
zetecR
addikt
Vettem itt az aprón egy PCI-os LPT-COM kártyát.
Az eladó szerint többen vitték már NC-hez, szépen működött.Persze nálam miért is menne minden simán...
Ha összekötöm a plottert a COM aljzattal, akkor a a plottert bekapcsolva nem villanak fel a LED-jei, nem indul be a venti, nem kezdi el mozgatni a kést, hanem nagyon halk "sercegés" hallatszik a plotter vezérlő panelja irányából.
Több féle bekötés-lábkiosztás lehet, vagy ennyire peches vagyok. Bár az utóbbi mindenképp.
Plusz hab a tortán: se a Win7 Virtual XP-je, se az ingyenes VirtualBox nem mappingeli az LPT-t, úgyhogy hiába van rajta, csak a fizetős VMware-rel tudnám használni...
-
zetecR
addikt
válasz zetecR #14412 üzenetére
A panelen, pont a soros csatlakozó mögött ezt vettem észre.
Lehet ez a gond? -
zetecR
addikt
Sziasztok,
jó pár éve már kínlódtam a következő problémával:
van egy Altec Lansing ATP3, 2.1-es PC hangszóróm.
A lakás bármelyik konnektorába bedugva, kikapcsolt állapotban a mély ládában lévő trafóból nagyon-nagyon halk zúgás hallatszik.
Ha bekapcsolom a készüléket, akkor ez a zúgás alacsony hangerővel, de búgásként jelen van, hangerő állástól függetlenül.
Akkor többen azt mondták, hogy vacak a trafó, törődjek bele.Azonban most 2-3 hétig javításon volt az egyik csatlakozója és ideiglenesen egy ősrégi Jazz, 2.0-as hangdobozt hallgattam.
Ugyanez a jelenség ismétlődött meg, hogy hangerőtől függetlenül egy konstans erősségű búgás van a hangképben...Ez lenne a földhurok?
Vagy valami más?
Kiküszöbölhető a jelenség? -
zetecR
addikt
válasz CPT.Pirk #15897 üzenetére
Ha esetleg vennétek a fáradtságot, ezen a linken elég tüzetesen meg tudnátok vizsgálni az elektronikáját.
Ez alapján lehet konkrét tanácsot adni, hogy mit, mivel, hogyan, merre?
-
zetecR
addikt
válasz moha21 #15901 üzenetére
Az alap zúgás akkor is megvan, ha nincs a line-in-be semmi dugva.
Tehát önmagában, ha bedugom a konnektorba, zúg.
A bekapcsolás nélkül a trafóból hallani nagyon minimális (10cm-ről) zúgást, a rendszert bekapcsolva pedig ez a zúgás rákerül a mélynyomóra és búgás lesz belőle.
Ez viszont már hallható, de a hangerőtől független, konstans erősségű.
Szinte a leghalkabb zene is elnyomja, de amikor épp csend van, nagyon zavaró az állandó búgás.Közben eszembe jutott, hogy egy haveromnak is hoztam annak idején egy ugyanilyen ATP3-at és az övé is zúgott...
Sőt a neten rákeresve elég sokan panaszkodnak erre a problémára.
Ezek szerintem nem egyedi dologról van szó, hanem tervezési/gyártási problémáról?Valahogy kiküszöbölhető?
Így le sem tudnám cserélni (dobjam ki?...), de ezt zúgást leszámítva, nincs vele semmi bajom; szeretem, kellemes hangja van, nem foglal sok helyet, stb. -
zetecR
addikt
válasz totya694 #15917 üzenetére
A filmnézéshez/házimozihoz nekem is külön cucc van, ez csak arra kell, hogy néha munka közben halk zene szóljon, gyerekeknek játékhoz, stb.
Sajnos a gép köré 2 nagy hangdoboz már nem férne el, mindenképpen ilyen kompakt, szatellites megoldást szeretnék.
Ezzel nem is lenne semmi bajom, ha ez a fránya zúgás nem lenne. -
zetecR
addikt
Sziasztok,
az normális, hogy ráz a kábeltv antennája?
Konkrétan arról van szó, hogy évek óta üzemel egy TV, erősítő, DVD lejátszó + sub kombináció békében, egymás mellett.
Most átmenetileg bekerült a rendszerbe egy (ugyan öreg, de bele vagyok buzulva ) Korg M1 szintetizátor, ami Line out-ja az erősítő előlapi csatlakozójába megy.
Nagy meglepetésre a földhurok jelenségével szembesültem, ugyanis amíg a TV-be be van dugva az antenna, addig egy konstans mélyfrekvenciás búgást produkál az erősítő.
Ha kihúzom, megszűnik.Emiatt rázott meg az antenna aljzat is.
Igaz, hogy 2 hétben egyszer néznék TV-t, de akkor baromi kellemetlen, hogy taperolom hátul a TV-t és úgy megráz, hogy negyed óra múlva is bizsereg az ujjam...Szóval egy kondenzátoros leválasztó mindkét problémát megoldaná?
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
egy Audi A4 hőmérséklet-jelzője nyűglődik.
A jeladó tuti jó, mert a klíma kijelzőjén ki lehet íratni (többek között) a motor hőmérsékletét, és az stimmel, azonban a mutatós műszer néha tökéletesen, néha késve, néha egyáltalán nem mutatja a kívánt értéket.Abszolút a kíváncsiság és a bütykölési vágy kérdezteti: hogy érdemes elindulni a hibafeltárás/javítás rögös ösvényén?
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
ezzel a legális villanyóra lassító csodával találkoztatok már?
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
nagyon bonyolult egy hagyományos, ki-be kapcsolós aktív subwoofert átalakítani olyanra, hogy a hm erősítő vezérelje a ki-be kapcsolását?
Ha nem , akkor létezik erre vmi univerzális kapcsolás, vagy tök egyedi fejlesztést igényel? -
zetecR
addikt
Sziasztok,
ElektroTanyára nincs véletlenül valakinek meghívója?
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
az autórádióm BT kihangosítós, viszont elég rosszul hallanak vele.
Most néztem, hogy a pici kis mikrofon magán a készüléken, az előlap mögött bújik meg, nem csoda, hogy gyengén muzsikál.
Arra gondoltam, hogy ki kellene vezetni akár az óracsoport elé, úgy tuti jó lenne; csak nem tudom, hogy azt a kb 1m-t milyen kábellel kellene betoldani, esetleg valami spéci mikrofon kellene-e hozzá. -
zetecR
addikt
Sziasztok,
adott egy Millenium DVD játékos.
Gyakorlatilag nem volt használva, mindössze pár órát ment.
Azonban olyan gondja van (talán már a kezdetek óta), hogy fehér/világos kép esetén hangosan, sötét/fekete kép esetén halkan zúg a TV hangszóróin keresztül.
Először kábelre gyanakodtam, mert a Scart kábel mozgatásával változott a zúgás intenzitása, azonban kábel csere után is megmaradt a zúgás.A készülékházban a Scart aljzat forraszai jónak tűnnek, mi mást érdemes megnézni rajta?
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
hozzám került egy régi GPS, konkrétan egy CNS Aero.
Tökéletesen működik, azonban a belső akksija már korábban tönkre ment, valaki egy jelöletlen, noname 2 kivezetéses valamit bütykölt rá, de ez sem tárol már energiát egy mp-re sem.Aztán van itt a fiókban pár elektromos (3.7V, 780mAh) szempontból és méretileg is megfelelő méretű Sony Ericsson akksi; életképes ötlet lehet valamelyiket bekötni?
Gondolom a +-t a +-ra, a - a --ra, a BSI-t is megfelelő helyre. Ilyen egyszerű enne?
Ja, és a csatlakozóhoz tartó vezetékeket felforraszthatom közvetlenül az akksira?[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
-
zetecR
addikt
válasz Dr. Szilikát #86605 üzenetére
Köszi mindenkinek, megnézzük a tippeket.
-
zetecR
addikt
-
zetecR
addikt
válasz Dr. Szilikát #87744 üzenetére
Az autóban, szivargyújtóról is ugyanezt produkálja.
Oks, rámérek a DC/DC-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest