Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zinho
aktív tag
-
Zinho
aktív tag
válasz #56474624 #5227 üzenetére
Oké. igazatok van, az a kijelentés így tényleg erős volt.
De még kisebb szobába is nehéz találni egy olyan polcsugárzót, ami kellően mélyre le tud menni, elég dinamikus. Most nem a tuctucra gondolok, meg hogy dübörögjön úgy, hogy minden berezonáljon.
Én jópár hangfalat meghallgattam, és bizony a méret számít, hiába kicsi a szoba, a fizikát nem lehet megkerülni. Az a baj, hogy a "nagyobb" monitorokból nagyon kevés van.
Hozzá kell tenni, hogy én sem hallgatok hangosan zenét, 40 wattos erősítőn "8 óra" körül szokott lenni a potméter.És nekem is polcsugárzóm van, csak ez a belépő hozzászólás eléggé félresikerült
-
Zinho
aktív tag
válasz #56474624 #5232 üzenetére
Hogy érted hogy a kis szoba "erősíít"? Inkább csak nem veszik el a hang, mint egy nagyobb szobában, nem?
Egyébként milyen hangfalaid vannak, ha nem indiszkrét a kérdés?
Állvány van? Sok helyről hallottam már hogy sokat számít. Majd ha lesz energiám (magyarul pénzem) én is nekiállok kísérletezgetni.szerk.: már látom milyenek, ott van az adatlapodon... meg hogy állvány is van. Az állvány milyen hatással volt a hangra?
[ Szerkesztve ]
-
Zinho
aktív tag
válasz #56474624 #5236 üzenetére
Értem. Hát majd eljön ennek is az ideje; egyelőre engem is korlátoz a szoba nagysága. Addig is marad a hálózati kábel csere...
Mindenképpen akarok majd állványt, csak még nem tudom mennyit szánjak rá.A sarkok tényleg rátesznek kicsit a mélyre, viszont a tér rovására (most már értem mit értettél az szoba erősítő hatásán). Nálam szörnyű az eredmény ha teljesen a sarokban van; ahogy írtad jobb minél messzebbre rakni a hangfalat...
-
Zinho
aktív tag
-
Zinho
aktív tag
Jumperekkel akkor még senki sem variált itt a fórumon? Semmi tapasztalat?
-
Zinho
aktív tag
Kicsúsztam a szerkből: szerintem ugyanott vagy bikábellel, mintha egy szimpla, de vastagabb kábelt használnál; szimplánál úgyis jumperrel össze kell kötni a két banánaljzat-párt. Ezáltal nem kerülhetsz ki semmilyen keresztváltót/szűrőt stb.
Magyarán szvsz a kábelgyártóknak a legjobb a bikábel... -
Zinho
aktív tag
válasz #56474624 #11942 üzenetére
Huh, különböző kábeleket használni az nekem már sok... egyet is nehéz találni a rendszerhez, nemhogy kettőt... Meg mivel az egyiken közösítve van... hááát nem tudom. Inkább költöm a pénzt egy jobb szimpla kábelre. De gusztus dolga, ez is csak egy téma a száz közül, ami örök vitatéma lesz hifiben
-
Zinho
aktív tag
válasz Oibacsi #11948 üzenetére
Tényleg semmi, sőt, be-ampnak csak akkor van értelme igazán, ha ki tudod mérni a hangfalaidban lévő sugárzókat, és az alapján küldeni nekik a megfeleő spektrumú jelet... vagy valami ilyesmit olvastam nemrég szóval itt már igen komoly beruházásokról van, aktív váltó stb stb stb...
-
Zinho
aktív tag
válasz python1 #12797 üzenetére
Én is azt hittem két álló hangfal simán jó mozira, aztán hallottam egy 5.1est (valamelyik "olcsóbb" Dali szettet), megkértem az eladót, hogy belehallgathassak egy filmbe a két álló fronttal, és utána az egész szettet bekötve. Megdöbbentő volt a különbség. Házimozihoz kell az 5.1.... persze a két fronttal sem volt rossz, de utána hallani a szettet...
Na mind1, szóval a mozi és a zene egy szint után nem fér meg egy rendszeren. Persze attól függ kinek mi elég. De ha "szigorúak" vagyunk, akkor nem -
Zinho
aktív tag
Csak egy jó szub egy 100astól kezdődik, ha fontos a zene, akkor ennél olcsóbb felejtős; mellé két jó polcsugárzó még ennyi (újonnan), és ez a rendszer inkább a zene rovására fog menni. Úgyhogy az a kérdés, hogy inkább a zene vagy inkább a mozi. Ha a zene, akkor a mélyládát el kell felejteni.
-
Zinho
aktív tag
Igazából egyet értek az érveiddel, minden igaz amit leírtál. De: ha adott X összeg, egész egyszerűen jobb rendszert tudsz építeni, minden tekintetben sub nélkül.
Ez valami olyasmi dolog, minthogy papíron jobb a háromutas rendszer, de egy jó háromutas váltó borzasztó drága, és amíg nem költesz 7 jegyű számot hangfalra, addig jobb minőséget kapsz kétutasban.
Szerintem(#12817) csemberlen: milyen Mission szett? Mennyit szánsz rá? Hol érzed hogy bele kéne nyúlni a hangba?
[ Szerkesztve ]
-
Zinho
aktív tag
Azért drágább, mert sokkal nehezebb jó minőségű háromutas váltót csinálni, mint kétutasat. Ez tény sajnos. Jópárszázezer ft-os kategóriáig nem ajánlott a háromutas hangfal.
Elméletben igazad van, csak éppen a gyakorlatban ez nem működik. A papír sok mindent elbír, plusz a hifiben rengeteg "elméletileg" létezik, ami sokszor teljesen ellentétben áll a gyakorlattal.
A közhelyek után: én egészen konkrétan egy Dali Ikon szettet hallgattam, abból a két front, aztán a két hátsót a szubbal. Jobb volt a két front.
De ha elmész bármilyen hifis fórumra, vajon miért nem 2.1-es sztereó rendszert ajánlanak neked? Pedig még a mi kicsi országunkban is elég sokan foglalkoznak komolyabb szinten a hifivel.
Mozis kompromisszumnak jónak tartam, de ugye abból indult ki a kis vita, hogy "csak zenére".(#12828) csemberlen: esetleg kipróbálhatod a CAT7-es kábelt. Csak azzal vigyázni kell, mert szereti kihozni a rendszer hibáit, plusz kicsit a magasba húz.
[ Szerkesztve ]
-
Zinho
aktív tag
Nem, zenedologról volt szó, még az elején megjegyeztem. Mozi + zenére azt mondtam hogy a 2.1 jó, de erősen kompromisszumos megoldás, főleg a zene rovására.
Továbbra is állítom: van jó 2.1es rendszer, zenére, de annyi pénzből jobb 2.0-ásat lehet építeni.Te tényleg azt gondolod a háromutas hangfalakról amit írtál? Szerinted tényleg ennyi az egész? Röviden: nagyon-nagyon pontosan kell a közepet mély és a magas közé illeszteni, ez se nem egyszerű, se nem olcsó.
-
Zinho
aktív tag
Persze, jobb a tere a polcsugárzóknak.Elméletileg mindegy, hogy hova teszed a mélyládát, nincs orientáltság, stb. Ezeket én is tudom. Erre te szépen - elméletileg - összeraktad, hogy akkor a legjobb hifi megoldás, a 2.1es rendszer. Csakhogy a gyakorlatban pl. mégiscsak fogod hallani, hogy hol van a mélyléda. Mégis hogyan illeszted a mélynyomót a hangfalhoz?
Szerintem szólnod kéne a gyártóknak is, hogy csak néhány kondival és persze plusz hangsugárzóval drágább a háromutas hangfal, tessék sokkal olcsóbban adni azokat a tisztességes háromutas hangfalakat!Már hogyne kéne illeszteni kétutasnál, de szerinted melyik az egyszerűbb? Egy nagyobb gyárban pont bonyolultabb behangolni a váltókat. Majd biztos foglalkoznak egyesével a dobozokkal.
Menj már el egy pár boltba, és hallgass már meg két és háromutas hangfalakat ~ száz-, kétszázezres kategóriában.
Számodra csak az elmélet létezik. A hifiben pedig pont az számít a legkevésbé. -
Zinho
aktív tag
válasz AMDFan #12852 üzenetére
Rengeteg 2 utas álló hangfal van, olyanokat nem hallgattál meg?
Nekem szintén kis szobába kellett, én a nagyobbacska monitort választottam (túl nagy választék mondjuk nem volt....), de tény, hogy vannak zenék amik két vállra fektetik a mélyekkel.Én értelmes vitát szerettem volna, csak hát ilyen félművelt ember vagyok, és nem is tudok jól érvelni.
(#12846) schawo: biztos mert január van! A legtöbb ember utálja
[ Szerkesztve ]
-
Zinho
aktív tag
"Igen, nekem is feltűnt... A tegnapi már kezdett kiakasztani."
Figyelj(etek) már, ez egy vitafórum, nincs azzal semmi baj ha vitázunk (és még van értelme a témának). Ha nem egyeznek a vélemények akkor már rögtön feszültség van? Nemááár... Mindenesetre én nem utálok senkit sem
[ Szerkesztve ]
-
Zinho
aktív tag
válasz Cleinor #12860 üzenetére
Még játszhatsz esetleg az hangfalak elhelyezésével, faltól messzebb, közelebb, plusz min állnak most a hangfalak? Tüskét vegyél mindenképpen, később meg esetleg egy állványt neki. Csodát nem fog művelni a mélyekkel, a polcsugárzó az marad, de egy kis szobába elég kell, hogy legyen - bár a "durr" az hiányozni fog belőle, úgy igazán ütni sosem fog. Ellenben én azt szeretem a polchangszórókban, hogy halkan is lehet vele zenét hallgatni!
-
Zinho
aktív tag
válasz eclipse006 #13186 üzenetére
Nem azt mondtam hogy rossz, hanem hogy jobb az új
-
Zinho
aktív tag
válasz daninet #13292 üzenetére
Én ezekről nem hallottam, ami persze nem jelent semmit sem; én amúgyezt ajánlanám neked.
Kábelnek nagyon sokfélét mondanak... Pl. mikrofon kábelt szoktak sokszor DIY célra használni, vagy Klotz La Grange gitárkábelt, ezeken kívül hallottam már hogy 75 ohmos koaxból is csináltak már IC-t.
Forrasztási technikáról honlap nincs, vegyél egy tucat olcsó 50 ft-os rca-t az első műszaki boltban, valami olcsó kábelt, és gyakorolj.
Ilyen kategóriában hagyd a fenébe az ezüstözött ónokat szvsz, vagy max vegyél méterre a Kácsától, az úgy még nem vészes árban.[ Szerkesztve ]
-
Zinho
aktív tag
Pontosan ezért mondtam hogy "személy szerint" stb és nem azt, hogy nincs igazad, no mind1.
daninet: a CAT 7-esek kicsit a magasba húznak, ha ez nem gond, akkor egy nagyon jó ár/érték arányú kábel, elég semleges hanggal, a magasakon kívül nem színez túl sokat. Nálam a CAT 5 teljesen összecsapta a hangot, semmi sem volt a helyén.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest