Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vynx
tag
Lehet használni ilyen programokat csak nem szabad (soha) engedni, hogy automatikusan telepítse az új drivereket (ki kell kapcsolni), mert az összeakadhat a régivel és ez lesz az eredménye. Letöltés után manuálisan el kell távolítani a régit és telepíteni az újat. Én is így szoktam, ha esetleg nem találok valami drivert és jó minden. Csak figyelni kell rá ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Vynx
tag
Ahogy előttem írták az ilyen HDD, SSD drivereket jobb leszedni a gyártó oldaláról. Ezek a programok leginkább hangkártya, ethernet driverek letöltésére ajánlottak. Más drivereket nem érdemes velük letölteni, jobb a gyártó oldalát felkeresni és onnan beszerezni a szükséges cuccokat.
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
Error scan-re gondoltam
Amúgy szerintem még nincs baja, lehet észlelt pár false weak sector-t, aztán lefutott a defrag és/vagy a chdsk és rájött, hogy mégsincs baja. Azért néha-néha ránéznék.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Elims
veterán
Ha kétszer inicializálnak egy gép/winchester-t,nehezebben lehet rajta visszahozni a dolgokat vagy ez nem befolyásolja és lehet akár 20x is akkor is ugyannyit tudnak visszamenteni mintha 1x lett volna?
-
King Unique
titán
Tulajdonképpen most adatot akarsz visszanyerni a PS4-ben lévő HDD-ről, vagy el akarod adni magát a konzolt / HDD-t és azt akarod, hogy az új tulaj ne tudjon semmilyen adatot visszaállítani???
A korábbi válaszban egyébként már le volt írva a lényeg. A másik topikban pedig adatmentő program is lett ajánlva. Ha az adatmegsemmisítés a cél, akkor vannak ehhez speciális programok, illetve már egy teljes formázás is elég lehet. Az inicializálás + gyorsformázás nem feltétlen, mert pl. nálam többszöri ismétlés után is megtaláltak minden fájlt a különféle adatmentő programok.
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Nem tudom ide való-e a kérdésem,de majd akkor útba igazítottok,ha nem.
HD Sentinel helyett keresek alternatívát,ami esetleg magyarul is tud.
-
Elims
veterán
válasz King Unique #46609 üzenetére
A cél az lett volna (már elment a gép),hogy ne tudjanak visszaállítani semmit.
Sok pénzem benne van az account-omban ami a ps4-en volt és nem szeretném,hogy ebből gubanc legyen később...
Először a gépen töröltem az account-ot vele együtt mentek az üzenetek/képek/mentett fájlok (kis fájlok ezek),majd csináltam egy inicializálást+nem gyors,hanem lassú,full format-ot.
Ezt így egyben ajánlotta fel,inicializálás menü után megkérdezte,hogy quick vagy full,természetesen a full-ra nyomtam.
500gb-os winchester-t kb.1óráig vagy picit tovább törölte.
Majd bekapcsoltam a gépet ellenőrzés miatt.
Mintha új lett volna,teljesen üresen.Elvégeztem a kezdeti lépéseket (idő/dátum/stb.),majd megcsináltam újra,inicializálás+full törlés.
Úgy látom,hogy te nem kicsit értesz a témához....szerinted ezek után vissza tudnák hozni a dolgokat?
Kb.400gb. nem érdekel,2-5gb. lenne a lényeg amiben a saját személyes dolgaim voltak. -
Elims
veterán
Már nincs nálam. :-/ Nem is tudtam volna megoldani.A laptomomba csak egy ilyen vékony winchester fér a számítógépbe meg vastag való.
Szerintetek vissza lehet hozni rajta dolgokat?
A kb.400gb. játék nem érdekel csak a felh.nevem alatt lévő dolgok.
Mondjuk volt rajta 3 account és abból csak az egyik a lényeg. -
revneiq
csendes tag
Sziasztok!
A tegnapi nap folyamán sikeresen elszállt a partíció a 2TB-os merevlemezemen. Most egy partition recovery programmal éppen a visszaállítási fázis befejezéséhez tartok, de mivel ilyen műveletet még nem kellett végrehajtanom korábban, így egy kis információra lenne szükségem.
A winchester három részre volt osztva, ezeket sikeresen meg is találta, és még olyanokat, hogy boot és EFISECTOR. A kérdésem annyi lenne csupán, hogy a visszaállításhoz ezeket is "pipáljam" be, vagy ezek nem kellenek?A választ előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
I don't want to live on this planet anymore.
-
revneiq
csendes tag
Idő közben megoldottam a dolgot, így csak azokat állítottam vissza ami eredetileg is eltűnt. Ugyanis ha vissza akartam állítani a boot és a(z) EFISECTOR-t azokat is külön meghajtóként hozta volna létre, az meg nekem nem kell, szóval ... problem solved.
I don't want to live on this planet anymore.
-
King Unique
titán
A speciális programokkal végzett többszörös felülírás a legbiztosabb, de általában már egy teljes formázás után sem lehet visszaállítani az adatokat. Legalábbis otthoni környezetben nem, mivel a szokásos adatmentő programok ilyenkor már rendszerint nem találnak semmit. Ha esetedben 2x is lefutott, akkor meg pláne. Az meg nem éppen valószínű, hogy az átlagember a puszta kíváncsiság kedvéért spéci helyekre elvinné és megfizetné az "űrtechnikát". Illetve arról korábban is volt szó, hogy a mai technológiákkal elvileg már egy egyszeres felülírás után sem nagyon hozhatók vissza az adatok.
[ Szerkesztve ]
-
Elims
veterán
válasz King Unique #46618 üzenetére
Köszönöm! :-) -
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Érdeklődnek hogy hivatalosan egy merevlemez mikor garanciaztathato? Mik a pontos feltételei? Vagy ez külön bolttól is függ? (használtan vettem 1 év garanciával bolttól) WD Re4 (Enterprise) minőségi darab, de nagyon régi már és futott már eleget...vannak vele gondjaim és kondíciója is folyamatosan csökken.
Választ előre köszönöm!
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
SP4C3
veterán
válasz MaxxDamage #46620 üzenetére
Hát nekem még garissal nem volt gondom...
Ha akármit cirkuszolna vinném vissza, kivéve, ha kábel/táp/user hiba okozza a gondot, abban az esetben nem a hdd hibája, hogy romlik a kondíciója. Bad sectorok a legnagyobb ellenségei.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
MaxxDamage
félisten
Pontosan! Bad sectorok...
Meg most futtatok rajta egy progit és nagyon hosszas folyamat (másik HDD-vel pár perc)...közben kattog össze vissza...kábel és egyéb user error nincs jelen.L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
SP4C3
veterán
válasz MaxxDamage #46622 üzenetére
Akkor mihamarabb cseréltesd.
-
MaxxDamage
félisten
Csak az a baj, hogy van rajt 150 720p és 1080p film...nincs hova lementeni.
Többi HDD-m mind tele van... Első lépés venni egy újat, aztán lementeni amit lehet és aztán ezt elküldeni gariba.L
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #46624 üzenetére
-
biker
nagyúr
válasz MaxxDamage #46624 üzenetére
úristen, elvesznek a filmek. letöltöd újra...
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
SP4C3
veterán
válasz MaxxDamage #46625 üzenetére
10-19 gyenge sector.
Defrag, ha nem megy, akkor chdsk.
-
MaxxDamage
félisten
Írtam a boltnak, majd írnak valamit.
L
-
MaxxDamage
félisten
Azért ezt lefuttatom.... (folyamatosan romlik a kondíció)
L
-
bayay
csendes tag
Sziasztok,
vettem két új Seagate IronWolf 4TB merevlemezt (ST4000VN008), a Smart infóban arra lettem figyelmes, hogy nagyon magas a raw read error rate és a seek error rate. A két lemez értékei hasonlóan alakulnak. A neten találtam olyat is, hogy ez jó, mert a Seagate máshogy számol, meg olyat is, hogy azonnal kuka. Közben pedig a NAS programja okét jelez, a HD Sentinel okét jelez, a SeeTools short testje okét jelez. Most akkor mi az igazság? Valaki ki tud okosítani?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
VVoid
aktív tag
Sziasztok, van egy WD Black JPLX meg egy Hgst 7k1000. Mindkettő 1TB, mindkettő gyors, hűvös, majdnem azt írtam halk, de nem az. Egy igen néma gépben használtam volna, de mindkettő folyamatosan parkoltatja a fejet. A gép igen halk, ezért jól hallatszik a seek hang. Ok, feltolom a csúszkát HDSentinelben az APM-nél, erre nem parkol, csak folyamatosan, fél másodprecenként mintha seek-elne, ami még rosszabb, mint a parkolás. Akár használom, akár idle, folyamatosan megy a seek.
A gép Asus VIII Impact, i5 6600k, 2x8 G.Skill RipjawsV 2x8 GB, kb ennyi, ami lényeges lehet.
Más laptop vinyót bekötve (WD Blue, Red, meg Seagate) nincs mocorgás, minden oké. A WD Blacket meg Hitachi másik gépre kötve ugyanaz a jelenség.
Van valami módszer, hogy megszüntessem a kattogást? WdIdle3 ezeket nem támogatja. HDSentinel sem segített, neten utánaolvasva sem jutottam dűlőre.
Van olyan gyos, hűvös 2.5-ös vinyó, ami bizonyítottan nem parkol, nem seekel folyamatosan?
Köszi,
VVoid -
King Unique
titán
Üdv!
Ezen gyártó merevlemezeinél ez mondhatni normális, amiről egy másik topikban is volt szó. Ha az említett 2 program szerint is ok, a kondíció stb. is rendben van, akkor meg pláne nem kell aggódni.
(#46632) VVoid:
Szerintem legjobb lenne ez ügyben a Milyen merevlemezt vegyek? topikban érdeklődni. Amúgy tudtommal a legtöbb notebook merevlemez parkol, de ezt nem feltétlen kell túlaggódni. Illetve, ha ennyire fontos a minél halkabb működés, akkor lehetőleg 5400 RPM-es és minél kevesebb adattányérral szerelt modellt kell venni. Egyébként nekem is van ilyen HGST vinyóm, amelynek tényleg van némi hangja, de engem külső házban nem zavar. Az új Black meg állítólag csendes.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #46630 üzenetére
Reggelre vége is lett a tesztnek és tovább romlott a kondíció
Azért még eldöcög, mire használható egy ilyen HDD ?L
-
pjen
félisten
válasz MaxxDamage #46634 üzenetére
Szekrény nem billeg?
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő dolog megoldásában kérném a segítségeteket. Tegnap este azt vettem észre, hogy a kb. 2 hete a gépembe szerelt vadonatúj WD10PURX 1 TB merevlemezem eltűnt a meghajtók listájából, ahol eddig F betűjellel szerepelt. Csak adattárolásra használtam, biztonsági mentés van róla, az op. rendszer (windows 10 pro) egy ssd-re van telepítve. A lemezkezelő nem látja, a hd sentinel sem látja, illetve, ha lekérek egy listát a programmal, akkor kiírja, hogy a merevlemez lekapcsolva inaktív állapotban, pontos időpont feltüntetésével. Az alaplap biosa (Gigabyte Ga-H170-D3hp) viszont felismeri a merevlemezt. Valamilyen javítási lehetőség létezik szerintetek, vagy nagy eséllyel a vinyó szállt el? Előre is köszönöm a segítséget
-
pjen
félisten
válasz Tappancs2001 #46636 üzenetére
Először nézd át a kábeleket,dugd másik slot-ba,másik táp csati.Hátha..
-
VVoid
aktív tag
válasz King Unique #46633 üzenetére
Köszi a választ, van 7k1000, meg WD10JPLX is, igazából nem szeretnék új vinyót venni, csak mindkettő ugyanúgy folyamatosan szöszmötöl, mintha seek-elne, és kíváncsi vagyok, másnál is ezt csinálja-e, illetve, van-e valami módszer, hogy elcsendesedjenek. Amúgy látszólag minden oké velük HD Sentinel szerint.
-
MaxxDamage
félisten
Nem! Azzal nincs gond...
L
-
M.Zs.
csendes tag
Sziasztok !
Vettem egy új laptopot, amiben az SSD mellett volt egy 1 TB-os Toshiba MQ01ABD100 HDD.
Mivel a gépben nincs szükségem ennyi tárhelyre, így kicseréltem egy jóval kisebbre, ami eddig egy USB mobil rackben volt, a TB-os pedig ment a rackbe. Itt keletkezett egy olyan gondom, hogy amint kihúzom az USB-t elfelejti a meghajtóbetűjelet, de nem úgy, hogy legközelebb bedugva mást ad, hanem egyáltalán nem ad semmit (több gépen több op rendszerrel kipróbáltam, de ugyanez az eredmény). Eddig minden adattáróló cuccon lett egy System Volume Information és kuka mappa, amit létrehozott a rendszer, de itt ez sincs. Visszaszerelve a laptopba nem felejti el a meghajtóbetűjelet, de ott sem hoz létre System Volume Information és kuka mappát a rendszer ezen a meghajtón. Ilyen problémával még nem találkoztam, így elképzelésem sincs, mi lehet a gond, szóval nagy köszönet, ha valaki tudna valami tanácsot adni miként oldódna meg a meghajtóbetűjel felejtési problémám az USB racknél.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Üdv!
A meghajtóbetűjel-hozzárendeléssel kapcsolatban első körben az automount működését érdemes ellenőrizni. De olyan is volt, akinél ezt a problémát az alábbi művelet oldotta meg. Illetve, ha nálad is rejtett (hidden) a kötet, akkor jó esetben az alábbi leírás alapján a
diskpart
parancssori tool segítségével is törölhető ezen attribútum.Egyébként
System Volume Information
rejtett mappának elvileg lennie kellene a lemezen. A$RECYCLE.BIN
pedig akkor jön létre, ha egy fájlt töröltek.[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
Sorry mellé ment
[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
M.Zs.
csendes tag
válasz King Unique #46643 üzenetére
A linkelt probléma 100%-ban egyezett az enyémmel, így a megoldás is.
A GUI-s lemezkezelők tényleg elég haszontalanok néha ... nem elég, hogy semmi sem jelezte, hogy rejtett a kötet, de miután ezt megszüntettem a parancssoros módszerrel, még az újrapartícionálás sem lett jó, szóval parancssori MBR helyrerakás és partícionálás lett végül, de most működik úgy ahogy kell, így nagy köszönet a linkekért, a megoldásért és a segítségért.[ Szerkesztve ]
-
M.Zs.
csendes tag
válasz Bacusuz #46644 üzenetére
Szerintem attól függ, hogy a hibák egy területen vannak vagy szétszórva.
Nekem van egy HDD-m, amin 291 hiba van, de mind a HDD középső részén. Csináltam 3 partíciót, addig alakítottam, míg a hibás részt a középső partíció teljesen magába foglalta, majd töröltem és csak a másik 2 hibátlan részt használom. Így megy már több, mint egy éve és semmi gondom vele és új hiba sem lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Segítség, elromlott a merevlemezem!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest