Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonAttilas
tag
Sziasztok. Adott egy Samsung NU7402-es Televízió. 4k-s filmeket szeretnék lejátszani rajta. Plex vagy Serviio segítségével, de valamiért nem akarja az igazságot. Vagy el se indul a film vagy elindul és elkezd akadozni és megáll kb 30 másodperc után. Átkódolást kikapcsoltam mind a két alkalmazásnál. Internet sebesség 5 Ghz-en megy 100mb/s-tól többel. Szóval igazából nem tudom mi problémája lehet még. Amit észrevettem hogy a Plex-nél azoknál amelyeket nem játszik le nincs fáljmére, tehát 0 van oda írva. Esetleg valaki tudna tanácsot adni hogy mit próbáljak még ki vagy mi lehet a gond. Köszönöm
-
DonAttilas
tag
válasz tupacamaru #27390 üzenetére
Bocsi. Nagyon kezdő vagyok. Lehet hogy hülyeség amit kérdezek, de nekem a tv alapból felismerte a Plex-et a forrásoknál, de ott csak a mappákat nyissa meg. Az alkalmazást külön le kell töltenem?
-
DonAttilas
tag
válasz Formaster #27392 üzenetére
Na igen leszedtem, basszus hogy ennyire alap dolgot nem csináltam meg nem tudom miért gondoltam hogy le se kell szednem. Valamivel jobb már 1 percet is ment a film viszont még mindig megakad. Ami processzort illeti már nem hajtja meg, viszont még mindig van a feladatkezelőben plex transcoder. A beállításoknál hol kell kikapcsolni, nem találtam :/.
-
DonAttilas
tag
válasz Formaster #27394 üzenetére
Nos az előző hozzászólásom óta tesztelgettem. Most jónak tűnik, mindent lejátszott, szerintem a hálózati sebesség ingadozik vagy nem tudom mi lehet a baja. Tuti hogy 5 Ghz, és nincs más 5 ghz a környéken úgyhogy nincs leterhelve azt már a múltkor leellenőriztem. Kb 1 méterre van a Tv-től a router. UPC connect box, a legújabb. A netem 500mb/s speedtesten mégis 100 mbit körül jön, laptopomra pedig 200-300, sőt volt olyan hogy 420-ra is kiment már. Most jónak nézett ki tesztelem egy pár napig, ha nem lesz vele gond (amit remélek) akkor az alkalmazás telepítése megoldott mindent úgyhogy hálásan köszönöm. Még annyit utolsó kérdésként hogy a filmeket a tv-n keresztül lehet frissíteni? Ugye amikor új filmek kerülnek a mappába és a régieket kitörlöm az a listába is látszódjon. Eddig csak a honlapon találtam meg hogy hol kell frissíteni az alkalmazásban nem.
-
DonAttilas
tag
válasz Formaster #27397 üzenetére
A tegnap este ugye a kezdeti sikerek után nagy örömmel akartam filmet nézni, minden rendben is mert 4-5 percig... Utána megállt a videó a képernyő elsötétült mintha kikapcsoltam volna a tv. Újra indítottam, megint ment 3 percet és szintén. Szerintem a nettel van baj mindenféleképpen mivel speedtesten is kb 80-ról indul és felmegy 130-ra kb. A tv-n a böngészőbe mértem. Connect box-on kikapcsoltam a 2,4 Ghz-et az is problémát okozott eddig de azt már egy hete kikapcsoltam. Kábellel se volt jobb ahogy néztem. Nem értem miért nem jön stabilabban át a net. UPC box-al mindig is hadakoztam, de kb 1 hónapja cseréltettem ki egy újra mert a régi az már meg volt kergülve, eddig ennél nem tapasztaltam problémát.
-
DonAttilas
tag
válasz Formaster #27400 üzenetére
Nem. 20/40/80 Mhz de nincs olyan opció hogy csak 80. Van: 20, 20/40, 20/40/80. A tv-t hogy tudom fix ip-re tenni? Laptopom van még ott a speed testen rögtön kiugrik 200-300-400 mb/s-re.
[kép]
Ez a laptopomon most. A tv ugyanekkor kivételesen 180 Mbps. De laptopon is ritka az ilyen magas mikor milyen kedve van. Kábelel tv-n 60-70 körül van.[ Szerkesztve ]
-
DonAttilas
tag
válasz Formaster #27402 üzenetére
Hát kábelen nem tudom milyen mértékű ingadozás a megengedett 60-80 között mozog. Még annyi amit nem teszteltem hogy van egy nyomtató (ki van kapcsolva teljesen) a wifi meg a tv között de ezt majd már csak végső elkeseredésembe megnézem hogy 1 méter helyet közvetlen a tv mellé teszem. Még igazság szerint volt egy olyan gondom is hogy kellet 2,4 Ghz-es net is ezért egy őskövület wifit beszereltem közvetlen mellé ami 2,4 Ghz-en megy. De szerintem ennek nem kellene zavarnia vagy igen?
-
DonAttilas
tag
válasz Formaster #27404 üzenetére
Vicc az egész... Laptopon kábellel majdnem hozza az 500 Mbps, de a Plexen nem tudok filmezni a Tv-n. [kép]
Végeztem 3-4 mérést ekörül az érték körül jött ki. Ki akartam próbálni másik kábellel a tv-n de így már nem fogom mert látszik hogy nem a kábel a hibás, átviszi majdnem az 500 mbps-t is. -
DonAttilas
tag
válasz DonAttilas #27407 üzenetére
A szoftverfrissités nem elérhető, akkor gondolom ezek szerint a legfrissebb van rajta. 1153.
Amúgy jelenleg a laptopon 40mbps a tv-n 15mbps a sebesség. Na akkor ebből jöjjön ki az ember hogy miért ingadozik ennyire. És nincs leterhelve semmivel.[ Szerkesztve ]
-
DonAttilas
tag
válasz Formaster #27409 üzenetére
Ezt is nehezen cserélték. Igaz aki már kijött az kicserélte szó nélkül, de vagy 5x kellet az ügyfél szolgálattal beszélnem mire megelégeltem és mondtam hogy cseréljék ki mindenképpen. Azt a választ kaptam hogy kiküldik a technikus kollégát viszont ha nem talál hibát még a kiszállási díjat is be kellesz fizetnem. Mondtam hogy nem baj jöjjön. Persze tudtam hogy amit velem leműveltek az előző routernél én nem fogok egy fillérrel se többet fizetni mint a havidíj, de szerencsére a technikus nem volt szívbajos kicserélte és állt is tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest