Új hozzászólás Aktív témák

  • Inferno1988

    csendes tag

    Sziasztok!

    Hátha tudtok segíteni. Van egy LG BD390-em, most vettem hozzá egy erősítőt. Abból a célból, hogy a 1,5 mbites DTS-eket is vigye az mkv fájlokban, és ne pattogjon, akadozzon a hang. Amikor teszteltem nem is volt gond olyan esetekben, ahol nem szerkesztettem az mkv-t, vitte szépen.
    Viszont mostanában volt gond az mkv fájlokkal, hogy nem játszotta le őket egyáltalán, azt sikerült kinyomozni, hogy az mkvmerge 4.2.0 felett a header compression default-on van, ezért a beállításoknál ezt le kell tiltani. Ez odáig oké, lejátszik minden mkv-t, azoban ismét új porblémával szembesültem, ez nem tudom, hogy más lejátszóknál is előfordul-e. A 1,5 mbites DTS hangsávoknál a disable header compression opció bekapcsolása után a lejátszó hasonlóan pattogósan játsza le, mint az erősítő nélkül, az erősítőn a DTS kijelzés is pattog, nem tud vele mit kezdeni. Most mi a fenét lehetne csinálni, azokkal az mkv-kal, amiket a 4.2.0 óta csináltam hasonló a helyzet, pedig egyrészt ezért vettem az erősítőt, hogy most már lejátsza. A 640-es AC3-ok, vagy a korábban 1,5 mbites hangsávból átkonvertált 768-s DTS-k is akadásmentesen mennek. Csak mivel a konvertálás kissé hosszadalmas, ezért örültem volna, ha az erősítő tudná dekódolni, de a lejátszó úgy látszik nem szereti az mkvmerge-t.
    Firmware a legújabb van fent a lejátszón, igaz ez 2011 szeptemberi.

    Esetleg tudtok ajánlani mkv szerkesztő progit, amiből kiszedhetek, hozzáadhatok sávokat, kettévághatok megadott helyen? Hátha azzal működne.

    Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák