Új hozzászólás Aktív témák

  • Jakuu

    őstag

    válasz stevve #15003 üzenetére

    Virusirto nelkul is neztem friss gepen es ugye mint mondtam Linux alatt is, igy az azonos szoftver kilove, illetve csak az Ati catalyst talan, de nem hinnem, hogy az lenne a befolyasolo tenyezo, mivel win alatt D3D-t mig Linux alatt OpenGL-t hasznal a megjeleniteshez a kartya. Meg a HDD kabeleket is lecsereltem.

    A megerzesem mondjuk azt sugja, hogy az MSI 6850 VGA-m framebufferjevel lehet vaami gond, mert jatekokban is elofordul a microstuttering jelenseg, a filmeknel pedig a tearing ugy jelenik meg nalam, hogy nem folyamatos a szaggatas az oldaliranyu mozgasoknal, hanem mintha neha a mozgasirannyal ellentetes iranyba is belenne szurva ket harom kepkockankent egy-egy kepkocka, mikor kiesnek a szinkronbol a kepkockak, ezert neha a kepet ugylatom, mintha vissza ugrana is nagy ritkan egy framet a film es ez nagyon zavaro. De mint irtam akkor nincs ez az effekt mikor lassu a kamera mozgasa es altalaban a zoomnal sem latok ilyet, csak ha a kamera gyorsan mozog.

    Ui: Kozben megjott a Dell es kiprobaltam 72Hz-es beallitasnal egy 23.976-s videot, es nem meglepo modon a jelenseg megmaradt.

    Az erdekes, hogy MPC-HCban a V-Syncnel nem egyenes a teszt vonal, de ha kikapcsolom akkor a vonalak teljesen egyenesek lesznek, ellenben a szaggatas nem valtozik ugy sem.

Új hozzászólás Aktív témák