Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • andrasferenc

    tag

    válasz #48613632 #40246 üzenetére

    Nekem az itthon kapható alumínium Tefal Ingenio edényeim vannak, amelyet szettben és külön-külön is meg lehet vásárolni. A Tefal Ingenio aljában van a lényeg, illetve a belső bevonat minőségében. Ennek az edénytípusnak a többrétegű edényalja hőhatására sem deformálódik, pontos a felfekvése a tűzhely lapjára. A belső bevonat is a Tefal gyármányaik között is a legkarcállóbb. Ennek ellenére nem vágnék benne késsel semmit sem.
    El kell mondani, a leggondosabb használat esetén is a belső bevonat néhány év után megromlik, vagyis felhólyagosodik. Használattól függően 2-3-4 év után. Szerintem az edény anyaga nem annyira játszhat szerepet a főzési teljesítményben, mert itt az edény alja a lényeg, amelynek kell jó tulajdonsággal rendelkeznie (mágnesezhetőség, hő hatására történő eldeformálódásra való érzéketlenség).
    Az alumínium Tefal és az inox WMF edények használata közben nem vettünk észre különbséget. Inkább az edények esztétikai kivitelében van különbség egy átlag háztartás esetében.
    Mindkét edénymárka árban a felsőkategóriás edénykategóriába tartozik. Ezeken csak a vörösréz edények tesznek túl.
    A levehető edénynyél nagyon praktikus akár tárolás esetén. Ebből nem árt, ha van kettő. Nagyon hasznos a műanyag fedő a hűtőszekrényben való tárolás esetében. A hozzáadott üvegfedőn van egy kis rész a pára eltávozására.
    A többi kérdésedre nem tudok választ adni. Kiemelném, a bevonat az edényekben nem örökéletű. A leggondosabb kezelés ellenére is néhány év után tönkre megy.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák