Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Surda-

    őstag

    válasz DeFranco #11898 üzenetére

    Ez volt az én hozzáállásom is, amit te írsz, aztán elkezdtem foglalkozni a dologgal.
    Ez nem sznobizmus, egyáltalán nem az.
    Azért szokták annak tartani,mert nyilván egy jó kávé nem jön ki 500 forintból/ 250g és egy kávéfőző sem 10 ezer,hanem inkább minimum 30-40 használtan :)
    De ettől ez még nem sznobizmus, mint ahogy azt sem tartjuk sznobizmusnak,ha valaki 200e-ért vesz sütőt, mosógépet, hűtőt, pedig van jó 70-80 ért is.
    A németes, hosszú french press kávé persze más, szerintem az is klasszisokkal jobb,mint egy szarvasi palomával, pedig maga az eszköz 3000-.
    Nem akarok nagyon belemenni,mert nem ez a totyik fő témája,de röviden az a baj a szarvasikkal és a kotyogósokkal is,hogy megégetik a kávét.
    A víz forrása adja a nyomást,ami eleve zsákutca,hisz így megég a kávé, bőven elég lenne kb 94fok.
    A megégett kávéknak viszont nem jön ki a valódi íze, mind egy keserű,égett cucc lesz.
    Max az tűnik fel,ha valamelyik kv már tényleg ihatatlanul rossz.
    Arról meg már nem is beszélnék mekkora különbség van egy hónapok óta ledarált, raktárban álló és egy pár napja,hete pörkölt, frissen őrölt kávé között.

    [ Szerkesztve ]

    "Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

Új hozzászólás Aktív témák