Új hozzászólás Aktív témák

  • ribarszki

    őstag

    Legyen más is a fórumon :)

    A tegnapi napra egy ismerősömtől kölcsön kaptam egy Sebo Felix 1 állóporszívót ET-1 Premium motoros hengerkefével. Volt egy kis időm foglalkozni vele, illetve átszívni a lakást, szőnyegeket. Megosztom veletek a gyors tapasztalataimat, hátha valaki a jövőben hasonló gépet keres.

    Rögtön előre bocsátom, ezt a gépet nem lehet átlagos otthoni körülmények között kihasználni. Az elektromos fejre nincs jobb szó, mint brutális. 1-2 perc alatt végzel egy nagyobb szőnyeggel és már falná a következőt. A szálakat szépen felállítja, látszik ahogyan megújul a szőnyeg, kikeféli a szálak aljáig, de egy átlagos lakásban a gép tudásának tizedét sem lehet kihasználni. Ahhoz tudnám hasonlítani mintha valaki egy Ferrarit venne ahhoz, hogy a 2km-re lévő munkahelyére bejárjon a belvárosban. Ennek a porszívónak a hotelek, hatalmas konferenciatermek, játszóházak a felségterületei. Ott viszont utolérhetetlen, semmihez sem hasonlítható. Minden olyan középület ami padlószőnyeggel van tele és az emberek bejárnak cipővel. (Múltkor voltunk egy hotelben, mind a 3 szinten volt a takarítónőknek egy nevével felcímkézett Sebo Felix 1, és azokkal takarították az egész hotelt.) Otthon akkor tudom elképzelni, ha valakinek 100+nm körüli háza van, és még a konyhába is padlószőnyeget tett mint az angolok.

    De az anyaghasználatra is kitérve:
    Anyaghasználat és felépítés szempontjából a gép hihetetlenül masszív. Nem is tudom mikor láttam ennyire jól összerakott, minőségi gépet. A műanyagok minősége a Lego gyártásban is használt műanyagéval megegyező. Minden csavarozva, mindenhol fém tengely, nagyon masszív kerekek, nehéz fejek, ebből semmi sincs kispórolva. Mondjuk ez a súlyán is látszik, mert nagyon nehéz. Nem szívesen hurcolnám a lépcsőn emeletről emeltre.
    Nagyon ötletes, hogy a külső borítás az egyben a külső szűrő is, amit évente cserélni kell. Vagyis lehet variálni a porszívó szövet színét, szép nagy a választék.
    A porzsák minőségi, német gyártmány, ötletes lezáró kupakkal. Minden pontosan pattan a helyére, minden jól illeszkedik, tényleg az örökkévalóságnak készült. (De 4év garanica mindenképpen jár :) )

    Ami nem tetszett:

    Nekem kicsit nehezen manőverezhető. Ez az álló kialakítás egy hotelben telitalálat, addig otthon nehézkes mozgást tesz lehetővé. Egy hagyományos kialakítású porszívóval sokkal könnyebben jutok el más helyekre mint ezzel. Székeket, bútort, ágyat, virágot kerülgetni nehézkes vele.
    Illetve ennek a porszívónak tényleg csak a padlószőnyeg/szőnyeg fekszik. Illetve ott van értelme. Ha kemény felületet kell szívni a sima átkapcsolható fejjel (tartozék), akkor egy sima hétköznapi porszívót kapunk. Persze fel lehet szívni vele a kemény felületet, de nem itt érzi otthon magát.
    Illetve ami nekem nagyon furcsa volt, hogy meglehetősen kevés a szívóereje. 900W-os a gép, és max fokozaton szív annyira mint a Miele gépem 2-esen.. Mondjuk nem is kell nagyobb, mert az elektromos kefefejhez ennek a tizede is elég, a kemény felületre pedig szintén elegendő. Csak meglepő…

    Végszó:
    Önkormányzatok, hotelek, játszóházak, konferenciatermek, hajrá. Ez a porszívó szőnyegen bármi mást lemos a színről. Hihetetlen milyen gyorsan és milyen minőségben porszívózza a szőnyeget. De otthonra, 3-4 normál méretű szőnyeghez teljesen felesleges. Otthon egy hagyományos kialakítású gép kényelmesebb és sokkal könnyebb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák