Új hozzászólás Aktív témák

  • ribarszki

    őstag

    válasz sinick #31702 üzenetére

    Szia! A Miele gépek nagyon minőségi porszívók. Nekem is C3-as gépem van, turbókefével így megpróbálok válaszolni a kérdéseidre. (A turbókefe hangos, de ez működési sajátosság, ez ellen nincs mit tenni)

    1, 2-3 hónap. Ha nem szívsz fel vele olyat ami rohadhad a porzsákban, akkor 3 hónapot simán el kell mennie. (Így pont 1évre elég egy doboz porzsák, tehát 300Ft-os havi költségről beszélünk.) Fogdostad amúgy a Miele gyári porzsákját, hogy mennyire vastag? 9 réteg, olyan mint egy tollkabát. :)

    2, A Cat and Dog szűrője sima AirClean szűrőt használ, csak van mellette akítvszén. 1-1,5 év.

    3, NEM! Úgysem tudod kitakarítani a porzsák pórusait, amik a lényegi szűrést végzik, másrészt nagyon nem higénikus! Ki kell dobni. (300Ft havonta, egy 100ezres porszívónál ez nem lehet tétel :) )

    4, NEM! Szigorúan! Annyival tovább bírja a gyári Miele zsák és annyival jobb minőségű, hogy semmi értelme utánygyártottat használni. Nyersz rajta 100Ft-ot havonta? Cserébe sokkal rosszabb szűrésű zsákot kapsz. A Miele porszívók egyik fontos eleme, hogy így képeznek egy komplett szűrési rendszert, a gyári porzsákkal. Ha ezt a nagyon fontos elemet kiveszed, akkor kár volt ilyen gépet venned. Arról nem beszélve, hogy a garid is ugrik ha nem gyári zsákot használsz. A porszívódat óvod vele. De majd te is megtapasztalod empirikus úton, fogdosás után, hogy mi a különbség a gyári és az utángyártott zsák között. (Amúgy a Miele 9rétegű zsákjában vékony dróthálószerű anyag is van, ami arra jó, ha szilánkot, szeget szívnál fel. Nem tudja átlyukasztani a zsákot. Illetve a zsákban lamellék vannak, melyek úgy dobják szét a porszemeket mint a trambulin. Így nem a porzsák egy részébe ül a por, ahol szív a motor, hanem az egész belső része egyenletesen telik. Ezért is tudod 1 porzsákkal 3-4 hónapig jelentősebb szívóerőveszteség veszteség nélkül használni a gépet.)

    5, Szerintem 10-15 évig biztos. Nem kell cserélni. Arra azért figyelj, hogy a turbókefe nem elektromos kefe. Tehát sűrű szövésű szőnyegen lelassulhat a kefe forgása, adott esetben meg is állhat.

    Én úgy szoktam, hogy fellazítom a szőnyeg szálait a turbókefével, utána átszívom a sima vákumos fejjel. Na úgy a tuti. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák