Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9000

    senior tag

    A mosógép kiválasztásakor keveseknek szempont a ruhák kíméletes mosása. Nekünk 3 éve Bosch mosógépünk van. Kicsit hangos a centri, de más gond nem volt vele soha. Serial 6-os. 8 kg ruha megy bele. Ez azt jelenti, hogy 63 literes a dob belül. Vegyes ruhákból kb 2 kg fér bele, több nem. Megnéztem a leírást is. Ott is ez van leírva. Lenvászonból fér bele 8 kg.
    Olvastam a homáros cikket, amit pár hsz-al korábban linkelt be valaki. Ez az.
    A mosáshoz víz kell. Sok. Ezt természetesen tudja a Bosch is. Viszont az EU előírásoknak, meg az energiahatékonysági mutatóknak meg kell felelniük. Ezért csinálnak víztakarékos gépeket. A Bosch nálam azért nyerő, mert feloldotta ezt a paradoxont. Rakott a gépeinek a kezelőpaneljére egy "Water Plus" gombot. Ha ezt bekapcsolom, akkor normális mennyiségű vizet használ a mosáshoz. Vagyis sokat! És így szépen is mos. Tényleg nem marad semmi mosószer a ruhákban. Megkapta ezáltal az "Allergy Plus" cimkét is. Nálam ez egy nagyon fontos szempont. Öblítőt se használok egyáltalán.
    Azonban a 2-3 órás mosóprogramok nagyon meggyötörték a ruhákat. Már 2-3 mosás után olyanok lettek, mintha agyonhasználták volna őket. Ezt elkerülendő találtam a gépen egy 43 perces programot és azóta már főmosásra csak azt használom. A nagyon kényes darabokat egyenként mosom a 15 perces szupergyors mosással.
    Nade mi van a foltokkal? A családban van gyermek is, akinek a ruháin mindig vannak foltok. Azok bizony nem jönnek ki 43 perc alatt. De nem ám! Megoldottuk ezt is. Nem volt könnyű. Próbálkoztunk a Wanish minden formájával, a jobbnál jobb mosóporokkal. Legjobb eredmény nálunk akkor jött ki, ha Wanish szappannal alaposan bedörzsöltem a foltokat mosás előtt. Elég macerás. Majdnem olyan már, mint a kézi mosás. Utálatos. Mostanában azonban találtam egy kevésbé macerás megoldást. A foltos ruhákat bevizezem, majd a foltra ráspriccelem a Vanish Oxi Action folteltávolító előkezelő spray-t és 10 perc állás után kezdem mosni a 43 perces programmal. (40 fokon) Nálam ez a szer majdnem minden foltra kiválóan működik. A banánfolt az egyedüli, ami csak ecetesollóval jön ki. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák