Új hozzászólás Aktív témák

  • Csabroncka

    Topikgazda

    Idén lépett tizedik életévébe a Miele W142 kis gépem. Kisebb dugulásom volt a beömlőnél így szétszedtem, mert 2 éve van nálam de erre még nem került sor. 105 kilogramm tömény acél várt odabent.

    Alapvetően látható a képen, hogy a korrózió mindenkit utol ér ;] ugyanakkor mivel itt az anyaghasználat egészen más kategória erre még van bőven 30-40 év a teljes pusztulásig.

    Az üstmerevítő acél, mely ellensúlyként is viselkedik éppen felületi rozsdás. Az üst hibátlan. Maguk az oldallemezek itt képen és amiket leszedtem is teljesen okésak, hibátlanok. Valamelyik előző tulaj azonban hanyag módon a kihabzott mosószert bennhagyta a gépben, ami a legnagyobb korróziót az alsó tálcában okozta. Kitakarítás után ez is valóban csak felületi rozsda az 1,2-1,4mm-es -a fene tudja- horganyzott acéllemezen.

    Ami a lényeg száraz a gép alja és a gumik hibátlanok. Csőbilincseket kicseréltem, gumikat kis szilikonolajjal bekentem (bár tökéletesek).

    Amiket cserélnem kell azok a lengéscsillapítók, bár ez egy 10 éves gép esetén és anyagilag sem egy nagy zökkenők.
    Csapágyazás tökéletes, a motorszénkefék rendben. Igazából csak amiatt félhetek, hogy az elektronika következtében agyhalál állhat be, de Németországban egyszerűen akkora a használt és utángyártott Miele alkatrészáradat, hogy szinte minden van.

    "in medias res"

Új hozzászólás Aktív témák