Új hozzászólás Aktív témák

  • Narxis

    nagyúr

    Üdv!

    Nem tom ide vagy a kávé topikba való-e a problémám de itt kezdem aztán majd átmegyek kávé topikba ha nem ide való.

    Van egy DeLonghi Magnifica S ECAM 20.11-es kávéfőzöm. Van egy víztartálya amiben vízszűrőt kell tenni. Na most ez a víz szűrő rohadt drága ha előírás szerint 2 havonta cserélem. Egyrészt a DeLonghi gyári vízszűrőt csak néhány webshop-ba kapni, 1-2 helyen láttam 3500Ft-ért + kiszállítás meg láttam 5ezer Ft + kiszállításért is.

    Találtam egy ilyet media markt-ba: Link

    6300Ft-ért kettőt kapok, tök jó a gond az, hogy pont az én 20.11-es modellemmel nem kompatibilis, a magnifica s 21-es és 22-es modelljével meg igen.

    Áttúrtam a netet sehol nem találtam az én 20-as modellemhez olcsó vízszűrőt. Kérdésem az, hogy ti tudtok-e? Vagy ha nem akkor lehet-e vízszűrő nélkül használni? Azt megtudom nézni, hogy lefőz-e kávét ha kiveszem belőle de hosszabb távú hatásra gondoltam. Maga a gépbe be van állítva a vízkeménység, adtak hozzá egy teszt csíkot amin 4 fokozat volt és 2-est mutatott miután csapvízbe mártottam. Villogni fog a gép ha a gyári vízkőoldó folyadékkal át kell majd mosatni de vízszűrő nélkül nem tom, hogy addig nem megy-e tönkre vagy ilyesmi. Ha tudtam volna, hogy 2 havonta 3-5 ezer forintos vízszűrőt kell cserélgetnem meg se veszem ezt a gépet. Röhej. :W

    Thanos was right.

Új hozzászólás Aktív témák