Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz csemberlen #11127 üzenetére

    Kétféleképpen tud mérni, a kis előtéttel homlokon, valamint hagyományosan fülben. Plusz egy funkció hogy a szoba hőmérsékletét is méri stand-by-ban.

    A szoba hőmérsékletét jól méri, ha legalább fél órát az adott helyen hagyom stand-by-ban, de ha épp beviszem, vagy épp használtam, akkor falsot mér. Tehát az érzékelő OK, de a működéssel már itt is látszik, hogy van gond, a méréssel vagy a kézben tartással elkalibrálódik.

    Hagyományos digitálissal a nyelv alatt mértem 36,9-et, ezzel homlokon 36,6-ot, tehát itt már alapból pontatlan. Fülben teljesen random értékeket mér már első mérésre is, akár magamon, akár máson próbálom, 35,5 és 36,6 között elszórva. Második vagy többedik mérésre teljesen megbolondul, már homlokon is 35,5-36,6 között mér valamit. Vagy az érzékelő kalibrálódik el, vagy a kéz hőmérsékletétől mér rosszul, de mindenképpen megbízhatatlan eredményt ad.

    Két probléma van ezzel: nem tudok vele rendesen mérni elsőre sem, mert megbízhatatlan eredményt kapok, ami elfogadhatatlan. Ismételni a mérést pedig nem tudom, mert ismételt mérésre még nagyobbat szór.

    Alapvetően azért vettük, hogy ha megszületik a baba, akkor pillanatok alatt tudjak mérni egy megbízható testhőmérsékletet, úgy, hogy a babát ezzel ne zavarjam meg nagyon. Ebben a formában ez erre alkalmatlan.

    Plusz borzasztó zavaró az a funkciója, hogy 5-6 mérésenként elkezd csipogni, jelezve, hogy az érzékelő tisztítása szükséges. Teljesen mindegy, hogy megtisztítottam-e előtte, vagy sem, ezt megteszi mindenképpen. Ez hosszú távon bosszantó, valamint ellövi az "első" mérést, és buktam a gyakorlatot.

    Szívesen máskor is. :)

Új hozzászólás Aktív témák