Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz z123456789 #37749 üzenetére
Én már mindent leírtam, ami kikívánkozott. Esetleg olvasd el újra, hátha összeáll, vagy csak vedd meg a Dune-t, oszt' meglátod.
Szerk,: kitöröltél mindent, így már nem sok értelme maradt a válaszomnak.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz adamssss #37750 üzenetére
Nem tűnt fel, de érdekes felvetés, össze fogom hasonlítani. Egy biztos, a DVD hangja referencia szintű, évekig azzal teszteltem, demóztam.
Az első BD kiadvány hangját sokan szidták, nekem az extended, remastered változat van meg.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
-
spiky03
veterán
válasz Ed Parker #37756 üzenetére
De most már csak onnan. Vagyis csak oda töltök már le.
Viszont amik a laptopon futottak azok futnak még most is, amikor orrhon vagyok és megy a laptop is. De estére már kikapcsolom, meg hétvégékre is. Eddig akkor is ment a gép. Most csak a NAS megy non-stop.
Igaz ott meg valami beállítási hiba vagy nem tudom, hogy mi lehet, mert nem tölti úgy vissza a cuccokat mint a laptop tette.
Pl ha elindítok egy olyan filmet, aminél 1 seed és millió leech van, akkor nagy nehezen leszedi addig ahol a többik tartanak, majd felfelé alig tölti.
Ha ugyan ilyet szedtem a laptoppal, akkor fullon behozta a többieket, majd fullon nyomta is vissza nekik. Így pl a Feláldozhatók 2-ből vissza töltöttem vagy 200 gigát.Fura mert néha a NAS-on is megy a feltöltés 1 megával is.
Nah mindegy, azért jó, hogy emellett döntöttem.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
veterán
-
spiky03
veterán
válasz Ed Parker #37761 üzenetére
Jaja tudom.
Abban a fórumban is résztvevő vagyok.
Most pl 39 KB/s-el megy felfelé a cucc a NAS-on, telcsiről elérem a TM-et.A NAS-on 131 torrent fut, a többi meg a laptopon.
De nekem jó így, hogy arról is megy a cucc, mert ugye amikor otthon vagyok akkor a gép is megy.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
z123456789
addikt
válasz Toobee #37751 üzenetére
Bocs!Véletlenül 2x küldtem el a választ.Èrtettem amit írtál fentebb.Nem vagyok én sem híve az ALL IN ONE-nak, mert az sosem lesz olyan mint a direkt "arra" gyártott dolog, de végül is egy médialejátszót szeretnék belsö tárhellyel, meg internet kapcsolattal-torrent klienssel.Egy média lejátszót ami viszonylag szépen játsza a filmeket, és tud 3D-t.Szerintem ez a mai világban nem nagy igény.
-filmek/3d filmek -> média lejátszó funkció (ezt tudja már egy mp!)
-belsö tárhely -> valahova csak kell rakni adatot amit lejátszik tehát ez is média lejátszó funkció
-ethernet kártya -> mai világban amikor már egy TV-ben is a processzor mag mennyiségéröl beszélünk, ne legyen már kihívás, ámbár legyen ez egy extra funkció
-torrent kliens -> ezt sem érzem bonyolultnak, de legyen ez is extra funkcióSzóval ez engem böven kiszolgálna.Itt 2 extra funkcióra vágyakozom, abból az egyik megoldott, a másik helyett meg van benne 1000 másik, ami nem is érdekel.Szóval ezek helyett kívánnám a torrent klienst.Amit ugye elvileg buherával meg lehet oldani.Annyira nem tetszik, de nincs más választásom.
Nem ellened meg Parson ellen beszélek, és nem is akarok vitatkozni, de te ezt írtad:
(#37719) Toobee
"Ha én ráengedném a 80/25-ös netem, meg a párszáz torrentem, akkor szétakadna."Ez az én igényeim 100x-osa kb.Egyszerüen nincs ekkora adat áramlásra szükségem.Ès úgy tünik mintha nem értenétek meg ti ketten ezt.Mert hiába olvasok vissza, eddig csak a sebességet és mennyiséget tudtad felsorolni mint korlát.Persze ebböl neked még következnek korlátok, mégpedig az hogy a mennyiség miatt szétakadna.Engem ez nem fenyeget.
-
Parson
addikt
válasz z123456789 #37740 üzenetére
Az angol humort... de ha már magyarázni kell...
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Parson
addikt
válasz z123456789 #37765 üzenetére
De... hosszú...
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
törölt tag
válasz z123456789 #37763 üzenetére
"Ha én ráengedném a 80/25-ös netem, meg a párszáz torrentem, akkor szétakadna."
Nekem többszáz torrent sem akad szét, egyszerü a képlet: tálcán lévő ikonra jobbegérgomb és feltöltési korlát, ez beállitva kb.sebesség 4/5-ére és simán megy minden melette.[ Szerkesztve ]
-
JohannZimu
senior tag
válasz z123456789 #37763 üzenetére
"Nem vagyok én sem híve az ALL IN ONE-nak, mert az sosem lesz olyan mint a direkt "arra" gyártott dolog"
Egyik médialejátszó sem torrentezésre gyártott dolog. Már csak azért sem, mert nem 7/24 üzemre tervezett készülékek, ami egy normál torrentezés esetében elvárás (vissza illik seed-elni). Azok a médialejátszók, amelyek HDD-t tartalmazhatnak, pont amiatt aktív hűtéssel ellátottak, ami sajnos zajjal jár. Képzeld el, hogy 7/24-ben töltesz vissza, a ventilátor pedig zúg, és hosszútávon zavarni fog, ha nappaliban vagy esetleg hálószobában, de mindenképp megjelenítő közelében használod. Bármennyire is ellenkezel a NAS-okkal kapcsolatban, a felvázoltak alapján, és az én véleményem szerint is olyan NAS lenne számodra megfelelő, ami torrentklienssel is bír. További előnye, hogy a hálózati kapcsolat kiépítésével bárhova elhelyezhető, igényeid illetve lehetőséged szerinti tárhellyel rendelkezőt állíthatsz össze. Az LX-55 mint blu-ray lejátszó igencsak jól megállja a helyét, rendelkezik médialejátszási képességekkel, mégsem ajánlják médialejátszónak, részben mert ahogy írtad "nem direkt arra gyártott dolog", illetve mert egy dedikált médialejátszó funkcionalitásban többet nyújthat, így ha nem felel meg amit az LX-55 médialejátszásban tud, akkor külön médialejátszóra is szükséged van, tárhely és torrent-kliens nélkül. Saját tapasztalat és vélemény.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
(#37768) Sanci38
Ezzel én tisztában vagyok, de tényleg nem PC-röl volt szó.(#37770) Kittosz
Na látod ez érv a javából.Erre nem gondoltam, mivel a "házimoziba" decemberben vágtam bele egy db TV-vel.Tehát totál semmi tapasztalatom.A TV is életemben az elsö TV.Szeretnék szépen lassan egy rendszert összekaparni, ezért göröcsölök itt a vágyaimmal.
A NAS-ról sem tudok sokat, amennyi megmaradt bennem róluk az az hogy ezek kb nagy tárhelyü PC-k.Szóval ezeknek jobban utána kell olvasnom.
Viszont ha már NAS-t használok akkor nem mindegy hogy PC vagy NAS?(Hangsúlyozom nem vagyok tisztában vele pontosan mi is az)
Csak mert szerintem akkor már mindegy hogy melyik megy napközben míg elmegyek dolgozni.
Amit leírtál azt kb úgy szeretném megvalósítani.Heteken belül egy média lejátszót, ami ajánlott minöség, aztán legközelebb pedig az LX 55.Viszont mivel az MP következik a sorban, sürüsödnek az életszerü kérdéseim, amiket a szokásaim átgondolása után teszek fel.Ha egy média lejátszó rendelkezik bövíthetöséggel, az már extrának számít, és akár a lejátszás minöségére mehet?(Mármint hogy a gyárban inkább öltek volna több pénzt a lejátszásba, nem pedig a "csillogásba")
Pl van egy Dune 303D-m egy vinyóval a belében.Nem macera az hogy letöltök egy filmet a PC-re, majd mielött meg akarom nézni, át kell másolnom a Dune-ra.Akár hálózaton, akár USB-s megoldássa? -
Sefter
veterán
válasz JohannZimu #37770 üzenetére
Nekem a Dűne 7/24-ben tölt vissza, standby módban csak a vinyó megy és 0 hangja van...
Kis számú torrent mellett NEKEM tökéletesen megfelel a célnak..(#37771) z123456789
A NAS sokkal kevesebbet eszik mint a Pc, tehát nem mindegy melyik megy éjjel nappal, ráadásul a Nas-nak sincs hangja...[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
JohannZimu
senior tag
válasz z123456789 #37771 üzenetére
Ha egy hálózatban vannak (PC és Dune) akkor a letöltésnél megadhatod a Dune HDD-t mint célmeghajtót, viszont akkor a visszatöltéshez is bekapcsolva kell lennie, aminek nem örülünk.
Szerintem előbb olvass utána a NAS-oknak, nézdd meg mi a kínálat, ha vannak konkrét típusok akkor biztosan kapsz véleményt, többen is használnak NAS-t.
-
z123456789
addikt
(#37772) Sefter
Erröl beszélek, szerintem nekem is megfelelne, de utána olvasok jobban a NAS-nak.(#37773) Kittosz
Ja igen, értem.Akkor ...szarnak egy pofont.(#37774) TCr
Neked is megfelelö a popival a letöltés?Mert abban például van gyárilag torrent.Mi nincs benne?3D fogadjunk! -
Sefter
veterán
válasz JohannZimu #37773 üzenetére
"Ha egy hálózatban vannak (PC és Dune) akkor a letöltésnél megadhatod a Dune HDD-t mint célmeghajtót, viszont akkor a visszatöltéshez is bekapcsolva kell lennie, aminek nem örülünk."
Ez butaság...letöltöd a torrent fájlt (telefonról, tabletről, notiról...mindegy) átrakod a dűnére és a beépített klienssel nyitod meg, innentől kezdve nem kell hozzá pc
(#37775) z123456789
Eltaláltad, abból is a 3D hiányzik[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz z123456789 #37775 üzenetére
Igen, a FullHD 3D, amire nekem az ég világon semmi szükségem.
Kittosz: butaságot írtál, úgy van ahogy Sefter írja.
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Sefter
veterán
válasz z123456789 #37778 üzenetére
Mindenképp veszel médialejátszót?
Mert akkor próbáld ki, ha elég a torrentezési képessége neked is, akkor felesleges másban agyalnod...Psn ID: sefter_hun
-
Ed Parker
nagyúr
válasz JohannZimu #37770 üzenetére
Az lx55 csak alap fw-vel nem veszi fel a versenyt a médiajátszókkal, de mókolt fw-vel bőven túl is megy rajtuk.
Eleve a teljes hálózati támogatás, bd lejátszás, lemezről, nasrol, sacd lejátszás, lemezről, nasról.
Torrentezni nem tud, azt viszont van a nasban. -
Sefter
veterán
válasz z123456789 #37781 üzenetére
Nem...próbáld ki a torrentezést róla, és ha kevésnek érzed akkor veszel mellé NAS-t is...
De az is lehet jó út, amit Parker mondd (először az LX55 + mókolt fw, aztán lehet nem is kell média lejátszón agyalni..hanem jöhet egy nas )(#37780) Ed Parker
No, ezen most elgondolkoztam...erről a mókolt fw-ről hol lehet bővebben olvasni?[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Sefter #37782 üzenetére
Itt, de a kanjikat picit nehezebb olvasni
Nekem semmi szükségem médiajátszóra, igaz van még htpc-m, de az lx55 is maradéktalanul ellátja ezt a feladatot.
A nas kulcskérdés itt, mint tár, mint torrent kliens szempontjából.[ Szerkesztve ]
-
JohannZimu
senior tag
válasz Sefter #37776 üzenetére
Miért lenne butaság? Nem volt szó arról, hogy a Dune-n torrent-klienst futtat. PC-t írt. Én erre válaszoltam.
(#37780) Ed Parker Neked LX-55-öd van , ha jól emlékszem. Te feltetted a Kínai FW-t?
Nekem BDP-150-em van, arra is létezik Kínai FW, de a garanciavesztés miatt nem tettem fel.[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz JohannZimu #37784 üzenetére
Nekem fent van persze, különben hogy beszélnék róla?
Mitől félsz, hogy nem mered felrakni?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #37757 üzenetére
Tévedsz, a filmjeim, egyebeim 95 %-át azért őrzöm, mert szeretném máskor is megnézni. Amit vacaknak minősítek, az a kötelező idő letelte után megy a kukába.
Azért említettem a kitiltást, mert sokan mindent törölnek megtekintés után. Ezért ha nem a megjelenés utáni 1-2 héten, hanem hónapokkal később jut eszembe, hogy letölteném, akkor cseszhetem. A Kingdom-ot 3 hét alatt sikerült letölteni, mert senki, vagy legfeljebb egy ember osztotta meg.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ed Parker
nagyúr
Ezért kell azokat 1€-s bd lemezekre kiírni es nem foglalja a helyet a merevlemezen.
Én a szabályok szerint visszatöltöm es törlöm, ha trágya a film, márpedig azokból mostanság elég sok van.
A másik meg hogy mindig jönnek újak akik beállnak a seedbe es a többiek akik kilépnek belőle.
Egy nagy oldalon nem egy hamar döglik be a link.
Ha viszont mégis, valaki ujra feltölti és minden megy tovább.Kittosz: ezt neked kell eldönteni hogy kockáztatsz vagy veszel mellé egy médiajátszót is
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #37788 üzenetére
Nincs BD-íróm és nem is tervezem a beszerzését. Sőt, évek óta a DVD-ket is merevlemezre másolom, nem fordítva.
Mindenki másképp csinálja...Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
JohannZimu
senior tag
válasz Ed Parker #37788 üzenetére
Nem a kockáztatásról van szó, hamarosan megválok tőle, eredeti állapotban szeretném eladni, a vevő majd eldönti, hogy felteszi vagy sem. Az LX-55 nekem már az a kategória, ahol nem biztos, hogy kockáztatnék.
Ezenkívül jelenleg együtt tudok élni a BDP-150 midéalejátszási képességeinek korlátaival, inkább minden szempontból jobb készülékre cserélem. -
cekkk
veterán
Ha nekem nem lenne gyors netem és félteném a filmjeimet és nem lenne még raid rendszerem bizony én is optikai lemezre mentenék, mert lehet azok is tönkre mennek, de ha egy vinyó megy tönkre akkor ott egyszerre sok adat fog eltűnni.
-
nuke7
veterán
Hu de off lett hirtelen itt a nettel, meg Linux-ok megosztásával foglalkozik mindenki ... Meg persze media lejatszoval...
https://youtube.com/user/nuke7
-
z123456789
addikt
Utána olvastam a NAS-nak kicsit jobban.Nem érzem hogy egyelöre szükségem lenne rá, szóval szerintem maradok a DUNE HD TV 303D-nél, és felmókolom rá a klienst.Kipróbálom ahogy sefter ajánlotta, aztán ha nem jön be akkor veszek NAS-t
LX 55-öt én sem szivesen kockáztatnám, föleg hogy a torrentes része a dolognak azzal sem oldódna meg.Ráadásul marhára nem tudok kanjiul.Köszönöm mindenkinek a segítséget!
(#37793) nuke7
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható (kiemelt téma)[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
válasz JohannZimu #37784 üzenetére
De miért használnád külső vinyóként, ha adott a lehetőség magában
Ráadásul standby-ban eszik vagy 5 wattot a vinyóval együtt...Psn ID: sefter_hun
-
JohannZimu
senior tag
válasz Sefter #37796 üzenetére
Nem ismerem a Dune-ket, nem tudtam, hogy alapból van torrent-kliens benne, és a kérdés nem erre vonatkozott. Most, hogy utánaolvastam, természetesen igazad van abban amit írtál.
A felvetett igényekre én továbbra sem a torrent-klienssel rendelkező, 1 HDD-s hűtés nélküli médialejátszót választanám, de elfogadom, hogy valakinek ez a legmegfelelőbb megoldás. Ezzel együtt az is járható út, amit én javasoltam, legfeljebb nem mindenkinek van rá igénye, vagy tudja megvalósítani. Anno nekem egy IAMM NTR82 médialejátszóm volt.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz JohannZimu #37797 üzenetére
Ismerem a Dune lejátszókat, de csak végső esetben használnám torrentezésre, ha semmi más lehetőségem nem lenne. A tesztelés idején kívül netre, hálózatra sem szoktam csatlakoztatni a médialejátszókat.
Ismét csak: mindenki másképp csinálja...Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
z123456789
addikt
Te ajánlottad egyébként a DUNE 303D-t nekem. Mint média lejátszó megállja a helyét azért remélem.PanaGT50-nel lenne használva.Mert amúgy hangsúlyozom nagyon tetszik a készülék, és most már erösen hajlok arra hogy a torrentezést másra bízom, viszont akkor a lejátszó legyen egy jó kategóriás cucc.
-
Digital
addikt
Hali!
Melyik erősítőt érdemes választani?
Denon AVR-1912 vs. Onkyo NR-807
Zenére, és filmezésre kellene![ Szerkesztve ]
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bontatlan Airpods Pro 2 - 1 év Apple garanciával
- Magyar DVD filmek egyben, 23 DVD + 4 VHS
- Jabra Evolve 65 vezetéknélküli Bluetooth mikrofonos fejhallgató
- Autós hangszóró rács, rácsok, kettő rács pár (Pioneer, Kenwood)
- Cambridge Audio MXN10 hálózati lejátszó eladó, személyesen vagy ingyenes szállítással
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest