Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rottenbull
senior tag
válasz VoidXs #136896 üzenetére
Az a helyzet, hogy nekem SI slate vaszon van. Ehhez a vetitesi szog akkor a legjobb, ha a vaszon kozepere kb meroleges. A nappali kozepen, kb annak 2/3-at egy gödör foglalja el, ez a HT resz, kb 70 cm-el melyebben van, mint a tobbi resz. Ahhoz, hogy kenyelmesen mozizzunk, a vaszonnak elegge lent kell lennie a rendes padloszinthez viszonyitva, igy a godor vegenel lesz egy kis piedesztal gyartva a projectornak. Ez pedig elol es hatul nyitott lesz a hutes miatt. A kabel a lababan fut majd le a padlo ala, es a szoba masik pontjan jon elo, de a projectornal lathato marad egy kicsit.
-
VoidXs
nagyúr
válasz hétalvó #136899 üzenetére
Tudom, hogy te hallasz, én meg elmondtam, hogy miért, és a válasz nem a kábel. Én is simán benézném, ha hasonlóan lennék hozzáértő. Nálam pl totál más a hangkép, ha hátradőlök, mint ha nem. Ezért max egy "at least you tried" matricát érdemelsz, nem egy üveg bort.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Csabroncka
addikt
-
Nemir Ombe
addikt
válasz hétalvó #136899 üzenetére
Azért 18nm még nem igazán kihívás annak a Sony szettnek sem, annak ellenére, hogy "bögreszett" .... allódoboz mozira meg (ekkora helyen, ebben a kategóriában és az ajánlott vágások mellett) inkább a dizájnt szolgálja, mint a hangot ....
Tuco78:
Nálam működik a a link, ott (szinte) minden le van írva ....Hmm ....
-
Smiley
addikt
válasz rottenbull #136888 üzenetére
Szoval Te mar lattad mivel jar a csomagvesztes es azt is amikor nem felepitheto a szinkron.
En mindig is a minosegi madzagok mellett erveltem, tudod nem vagyok olyan gazdak, hogy szart vegyek.hétalvó A legszebb az egeszben, hogy a IEEE 802.3 az egy szabvany es nem ajanlas. Tehat a fel millios lejatszodnak pont ugy kell kezelnie a halozatokat mint a $15-os utolso kinai szarnak ha kommunikalni szeretne mas ezkozokkel. Valoszinuleg ugyanaz az ic van mind a 2 eszkozben. Tehat a Te erveid szerint a kinai szarnak is meg kellene taltosodni az audiofil kabeltol?
A masik, attol hogy nekem otthon csak ilyen cuccom van annak tobb oka is lehet, most leginkabb az, hogy nem lenne idom kihasznalni ezert teljesen feleslegesnek erzem most. Ettol fuggetlenul lattam hallottam tobb millios cuccokat is, beleertve studiokat is. Amiket Te tapasztalsz pontosabb mely es a tobbi, azokat en is hallottam mar, csak epp akkor amikor egy mezei hangfalkabelt vagy a tesco gazdasagos IC kabelt csereltunk le valami nivosabb darabra.Igy van BBecinek komoly tapasztalata van, sot hallgattam is ra 1-2 evvel ezelott, amikor azt mondta ne vegyek meg egy mezei 100e erositot, csak felsokategoriasat nezzek, vagy ha ideiglenesen kell akkor inkabb vegyek egy barmilyen hasznaltat. Pontosan ezt is tettem. Elmentem meghallgattam amit O es a tobbiek itt ajanlottak es tudom, hogy mit szeretnek majd otthonra, ezutan pedig ideiglenesen megvettem ezt a yamahat 2 tank gazolaj araert. Most azert nem fogok 1 millaert hazimozit venni, hogy havonta 1 filmet megnezzek rajta. Az esti 384kbps-es DD 1-2 sorozatreszhez is ugy erzem boven eleg a cucc ami itthon van. Ettol fuggetlenul viszont erdekel a tema, es erdekelnek azok a dolgok amikre majd figyelnem kell.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136904 üzenetére
Köszi! Most bejött. Viszont az a gond,hogy mivel én angolul nem beszélek sajnos nekem nem segit.
Szóval akkor nem a hangfalszettel van a gond?
Közben kireseteltem az erősítőt és határozottan javult a hangzás.
Miért nem ajánlasz állóhangfalakat mozira egyébként?[ Szerkesztve ]
Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Nemir Ombe
addikt
-
hétalvó
addikt
válasz VoidXs #136902 üzenetére
akkor te nem mocorogsz miközben váltom a két kábelt
de még a szemedet is beköthetjük, hogy vakteszt legyen...
korbács nincs
és nem az érdekel melyik melyik kábel, hanem, hogy van-e különbség.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136907 üzenetére
Hú ez hirtelen eszembe se jutott. Bár a google fordító azért tud baromságokat fordítani de azért biztos ki tudom silabizálni.
Akkor mit ajánlanál nekem?
Azért döntöttem a sony pascal mellett mert gondoltam ha anno negyed millába került meg eisa dijat nyert csak nem lehet olyan rossz.... Tévedtem volna.[ Szerkesztve ]
-
nobeige
tag
válasz Tuco78 #136909 üzenetére
Az erősitő resetelése jó lépés volt, köszönd meg a tippet rottenbullnak.
Ha megvolt a reset, akkor jöhet a bemérés, ez lenne a preferált módszer. Ha nincs mikrofon, akkor ez ugrik, marad a kézi beállítás.
A mélynyomón a hangerő gombot tekerd középállásba.
A kézi szintbeálllítást elég nehézkes fülre megcsinálni, de azért nem lehetetlen. Arra figyelj, hogy a mélynyomót sokkal halkabbnak fogod hallani a többi hangsugárzónál, ne próbáld fülre ugyanolyan hangosra állítani, durván túlhúznád így. Ha valahogy, akkor inkább műsoranyagon, ízlés szerint állítsd kézzel a mélynyomó szintjét.
A kézi beállításban segíthet egy hangnyomásmérő vagy jobb híján egy mobiltelefonos hangnyomásmérő alkalmazás.Kézi hangsugárzó beálítás esetén a front, center, surround hangsugárzók legyenek small-ra állítva, ha lehetséges a crossover freq-et állítani akkor legyen 120 Hz, vagy akár 150 Hz. (Ezek az értékek a Sony Pascal VE705 műszaki adatai alapján jönnek)
Akár automata beállítás, akár kézi beállítás után remélhetőleg egészségesebb hangot fogsz kapni.
Ezután már ízlés szerint használhatod a hangszínszabályozót vagy a többi olyan lehetőséget a hang megváltoztatására, amit az erősítőd biztosít. -
Tuco78
tag
válasz nobeige #136911 üzenetére
Köszi a segítséget! Hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz.
Van mérőmikrofonom de még sosem használtam. A reset után sokat javult a hangzás pedig már kezdtem azon gondolkodni, hogy kidobom a szekrényt,hogy beférjenek a hangfalaim[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz hétalvó #136883 üzenetére
HTPC, Onkyo 818, Jamo 680 + 600 + E6Cen5 + Sub650, a lecserélt vastag kábelnek nem ugrik be a típusa, de méterárban 10x-ese a rendszerben használtaknak (valami olcsó alapkábel), amire le lett cserélve, az meg valami még szimplább cérnavékony borzadály.
Tisztában vagyok vele, hogy ez nem az a kategória, ahol jelentős különbség egyáltalán kijöhet kábelekkel, ezért is érdekelne akár személyesen egy ilyen teszt komolyabb rendszerrel.(#136887) Csabroncka: A nagyon gagyit hagyjuk ki a képletből. Egyértelmű, hogy kell egy minőségi szint a hibák elkerülése végett, a kérdés, hogy afölött mi történik vagy nem történik. Erre lenne észszerű megoldás a fentebb említett teszt.
-
Norbi 72
veterán
válasz Lacielvtárs #136878 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem,kár volt...
-
hétalvó
addikt
-
qpakcovboy
őstag
Tegnap a sógorom lecserélte a Pioneer vsx-322 erősítőm (ezúton is áldom érte) egy denon avr-x1300w-re. Jelenleg egy Eltax idaho 5.1 van hozzá kötve, de ezen szeretnék fejleszteni.
Arra gondoltam, hogy vennék egy normális surround hangszórót párt, hogy fel lehessen bővíteni 7.2-re. A kérdésem az lenne, hogy érdemes az Eltax-ot bővíteni, vagy inkább gyűjtögessek össze wharfedale szettre? Bár a surround-ot itt is fel lehet használni.
-
hétalvó
addikt
válasz Lacielvtárs #136917 üzenetére
de legalább nem kell erősítőt cserélnie egy darabig. 5-600ért rá lehetne arra akasztani hangszórókat.
de majd idővel. addig nagyon hangfalkábelre se érdemes költeni. valami kis ezüstözött jöhetne talán, de legolcsóbb verzióban. vagy sima kácsa 2.5-es alapnak jó, nálam háttereknél bevált. pár száz forint métere.
hdmi-ból egy forest vagy cinnamon és ennyi szerintem kezdésnek.
5010-es onkyoval ismerkedtem kicsit, vittem pár tápkábelt, de csak egy alap normális átmérővel elég ide.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Zsolesz7603
csendes tag
válasz Tuco78 #136912 üzenetére
Hali!
Én most egy vadiúj alap Onkyot vettem de csak a szolgáltatása és a gari miatt! Nem nagyon házimozizom csak szerettem volna egy ilyent mert azért néha előfordul!
Jó hogy olvastam az írásod mert nekem is megtetszettek még mikor bejöttek ezek a Sony dobozkák de az áruk igen jó visszatartó erővel bírtak
Aztán mostanában láttam én is használtban, de még így sem mondtam volna olcsónak! Amellett hogy nagyon sokmindent nem néztem ki belőlük! De legalább már ezt sem kell vennem ))
Én azt gondolnám hogy haladó szinten már nem ilyen alsó sávhatárolt hangfalakat kellene használni! Persze szól meg minden de biztosan nem azt adja vissza mint rendes méretű hangfalakkal! -
Tuco78
tag
válasz Zsolesz7603 #136919 üzenetére
A gond az,hogy nagyon helyszűkében vagyok. Egy 49m2-es panelba költöztem a páromhoz és leszedné a fejem ha most beraknám a 18m2-es nappalinkba a yamaha hangfalaimat. Így is hülyét kapott amikor meglátta az erősítőt Meg 35ezerért sikerült megvennem a sony pascal szettet. Gondoltam ennyit megér meg ha anno ennyibe került meg díjat is nyert akkor csak nem lehet olyan rossz. Jól is néz ki egyébként még a páromnak is tetszik meg semmi helyet nem foglal de a hangjával nem vagyok kibékülve. Bár sokat javult a tegnapi kezdés óta de még valahogy súlytalan a hangzása. Egyébként szépen tisztán szól csak valahogy egy ilyen baromi drága szettnél nem erre számitottam.
-
spiky03
veterán
válasz Tuco78 #136921 üzenetére
Nálunk jelenleg a 20 nm-es nappali felében van a mozisziget felállítva.
Én soha sem kérdeztem z asszony, csak haza vittem a cuccokat aztán már ottvoltak. Így nem tudott velük mit kezdeni.
Az első álló hangfalknál amikor meglátta a boltban, mondta, hogy ezeket nem hozod haza, én meg mondtam, hogy de mert már ki van fizetve.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Genji
őstag
Hölgyek / Urak! Tatabányán tudna valaki segíteni egy Canton Chrono szett + Pioneer SC-LX501 összeszerelésében/beállításában? Azt se tudom eszik e vagy isszák a témát, jól jönne a segítség ha esetleg valaki a környéken lakik.
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
Leslie67
tag
Bár sokat javult a tegnapi kezdés óta de még valahogy súlytalan a hangzása. Egyébként szépen tisztán szól csak valahogy egy ilyen baromi drága szettnél nem erre számitottam.
Tőlem nem messze van Ecséd. Ott találkoztam a legdrágább Pascal szettel(a srác is használtan, most már elfogadható árban vette). Hálóhelyiségbe voltak betéve. Szépnek szépek, de ezzel ki is merítettem a dicsérhetőséget bennük. Egy közép kategóriás Sony avr hajtotta őket. Amikor egy 797-e Onkyora cseréltem ki, a kis Pacalok hangja sokkal jobb lett, de ahogy írtad végig súlytalan maradt a hangzás. A mély csak artikulálatlan mormogásra volt képes. Tapasztalataim szerint Sony hifiért semennyi pénzt nem adnék, de mint ahogy új ladát is vesznek, biztosan mindjárt jön egy szonifan és jól nekem tapad ...
-
Nemir Ombe
addikt
-
paler
aktív tag
Polcsugárzókon nem gondolkoztál? Én is panelba tolom, és frontoknak polcsugárzókat használok, és az ARC simán leengedi őket 40Hz-ig. Igaz 18cm hangszórók csücsülnek a dobozban. Hátsó szekció pedig a fronthoz tartozó dipolokból áll össze. Szerintem ez egy jobb alternatíva lenne, mint a Pascal szett.
[ Szerkesztve ]
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
Zsolesz7603
csendes tag
Van nekem is pár dolgom amit csak dísznek vettem meg Valószínűleg ez a Sony csoda is ilyen lett volna
Egyébként tudnak már mini szuperül szóló kacatokat gyártani, csak azoknak saját elektronikájuk van Gondolok itt a Go play féle HK cuccokra! De az meg nem házimozi De nekem csoda számban ment -
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136930 üzenetére
Köszi! Elolvastam a tesztet. Mondjuk sokat nem ír a sony pascalról. De ha ezt használja tesztelni egy erősítőt akkor mégsem olyan rossz és nálam van a hiba? Mindegy holnap több időm lesz és megcsinálom ezt a bemérőmikrofonos dolgot. Talán jobb lesz.
-
-
Leslie67
tag
válasz lemmy9 #136936 üzenetére
Nekem volt 1.2, 1.3, 3db 1.5 és 1 db 1.5 S. Az utolsó "esses" ezeröcsit, 60 párezer kilométerrel vettem ami átesett egy teljes motorgenerálon. Menőnek éreztem magamat a Zsigákban a Warnyúk, Trabik, Skodálatosak között. Na ennek az érzésnek akkor lett vége, amikor elkezdtem nyugati kocsikat birtokolni (jelenleg a 19-nél tartok, bár ez http://kepkezelo.com/images/5p5b3ejotppyqcv9il9d.jpg nem is nyugati ... ). Az asszonynak viszont nyugati autója van. Volt Román TLE Dácsiánk(a TLX-től annyiban különbözött, hogy csak 4 sebességes volt). Apám 1.5 éves korában 4 fényszórót cseréltetett benne, mert lerohadt a foncsor réteg. 2 éves korhoz közel garanciába újra kellett festetni mert szó szerint az eső leoldotta a festéket. Azért a mostani Dacia-k nem azok a Dácsiák! Ezek (most még) Rönók!
Paszkálozok egy kicsit!
5 centis hangszóróktól mégis mit vár az ember? Az érzékenysége 87 dB (gondolom ezt 1KHz-en mérték), de ezt már inkább érzéketlennek kellene mondani. Ha az 1KHz ilyen gyengén megy nekik, akkor a lentebbi frekvenciák még sanyarúbb sorsúak. A lényeg, hogy nem az Onkyonál keresendő a hiba! A Pascalok ezt tudják, design vackok, amik árát újkorukban nagyon megkérték. Találkoztam pár szoni hifivel az életem során, ezért nekem nem kellene egy sem. Ingyen talán, de pénzt nem adnék egyért sem. -
Nemir Ombe
addikt
válasz Leslie67 #136937 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy (ha jól emlékszem) a tulaja 35e-ért vette azt a Pascal szettet (tudom volt újonnan vagy 250e, de most is lehet negyed millás bögreszettet venni, ugyhogy ezt a részt hagyjuk).... szóval 35e-ért szerintem "csoda" ha valami egyáltalán megszólal .... ha félmilliót költött volna rá és sz@rul szólna, akkor az már probléma lenne .... de ha jól emlékszem itt olyanról nem volt szó, hogy többszázezret szeretne költeni, hasonló árban (vagy akár 2x ennyiért is) jobbat nem nagyon kapni, max. nagyobbat ....
(mellesleg a neten van pár tipp, amivel jobbá lehet tenni a Pascal-ok hangját .... )
Hmm ....
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136938 üzenetére
Erről linkelhetnél valamit!
Egy próbát megér hátha jobb lesz. Bár most nagyon úgy érzem,hogy megy is eladásra.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
-
Tonyka 2
tag
Jó reggelt, csodák nincsenek. Ezek dizájn cuccok, a hangjuk nem éri el egy belépő normál dobozos szett szintjét. Akinek egy kicsit is van elképzelése jó hangról, az azonnal csalódik ezekbe, így jártál most te. Ezt kár ragozni, elad, és vesz valami normálisabb szettet. A 608-al igen jó mozit lehet rittyenteni, amiből te most semmit nem használsz ki.
-
Tuco78
tag
válasz Tonyka 2 #136943 üzenetére
Most, hogy nagyjából beállitottam a tippek alapján amiket kaptam egész tűrhető lett. Bár a bemérés még hátravan. Remélem az is javit még rajta valamelyest. Bedobtam az egyik kedvenc háborús filmemet a Ryan közlegény megmentését és határozottan nem lett rossz. Megjött a mély is és szépen tisztán szól. Persze nem egy hifi szint de ég és föld az első próbához képest. Ettől függetlenűl sztem.eladásra fog kerülni mert a páromnak is tetszett ahogy szólt. Szóval indulhat a fejlesztés
-
Tonyka 2
tag
válasz Tuco78 #136945 üzenetére
Az EISA díj nem sokat jelent, itt sztem ezen nem lepődik meg senki. No meg EISA, de mihez, a saját csoportjához képest. De véletlen sem a rendes dobozokhoz képest. Nem rég próbáltam én is egy ilyen Sony szettet, azok vékony állok voltak. Hát igen döglött hangjuk volt, az én fülemnek.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #136947 üzenetére
+1,tekintettel arra hogy a bemeres majdnem mindent át fog állítani
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Tuco78
tag
válasz Nemir Ombe #136947 üzenetére
Tudom. Csak még nem volt időm rá. Mindössze annyiból állt ám ez a beállitás,hogy reseteltem az erősitőt. Lemértem egy mérőszalaggal milyen messze vannak tőlem a satelitek ezt beírtam a menübe meg beállitottam neki,hogy 120hz-nél vágjon.
De már ez hatalmas előrelépést jelentett!Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Tuco78 #136949 üzenetére
Ez a mérőszalagos beállítás is egy olyan jól elterjedt dolog, hogy csak na .... azt meg senki, sehol nem írja, hogy az AVR-ek (a legtöbb esetben) a távolság beállításával a dobozok fázisát is korrigálják (esetenként ezért nem pontos az AVR által mért érték és nem azért, mert sz@r s bemérőrendszer, amitva user utána mérőszalaggal visszaállít a "jó értékre") amit mérőszalaggal elég nehéz beállítani .... de hasonló okból "becsapósak" a hangnyomásmérők vagy az hangnyomásmérő app-ok is .... ilyenekkel illő lenne tisztában lenni (vagy legalábbis felhívni rá a figyelmet) a "haladó topikban" ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest