Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- EA Origin
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- EAFC 25
- Diablo IV
-
GAMEPOD.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
human374
tag
-
bambano
titán
bedugod, ami először a kezed ügyébe akad, ha linkel, jó, ha nem linkel, nem jó.
a gigás interfészeknek már mindegy, a 100 megások közül amelyikre rá van írva, hogy mdi-x, azoknak szintén mindegy.amelyik 100 megásra nincs ráírva, annál számít a kábel. hátha ezzel jobban megjegyzed
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
fordfairlane
veterán
Én úgy tudom, hogy elméletben az ezen az oldalon, alul lévő kis táblázat igaz. Viszont itthon valószínűleg csak egyeneskötésű kábelekkel van megoldva a gépek routerekre kötése. Ezek alapján az otthoni routerek/switchek alkalmazkodnak?
Eredetileg úgy lett kitalálva, hogy MDI csatlakozót egyenes kábellel MDI-X csatlakozóra lehet rákötni. MDI-MDI és MDI-X - MDI-X párosításnál crossover kábel szükséges. Hagyományosan a hálózati elosztók (switchek, hubok) MDI-X csatlakozósak, a hálózati végpontok (gép-, routerport) MDI.
Azok az eszközök, amelyek "Auto MDI-X"-re képesek, érzékelik a rádugott kábelen jövő jelet, hogy melyik érpáron jön a jel, és oda konfigurálják a receiver részt, a másik érpár kapja a transmittert. Manapság már az ilyen eszközök vannak többségben, de azért nem árt tisztában lenni a műszaki háttérrel, mert belefuthat az ember régebbi cuccokba, ahol nincs Auto MDI-X.
x gon' give it to ya
-
titán
Egymás alá (szintek közepére) mennyire célszerű rakni az AP-kat? (3 méteres belmagasság, 20 cm vasbeton födém, beton oszlopok itt-ott, ytong falak)
Ki kellene mérni, hogy hol vannak az egyes eszközöknek a holt terei és aszerint telepíteni az eszközöket.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
crok
nagyúr
@megema:
A CAT6 jó, a CAT6a meg mégjobb (az már nem 250 hanem 500MHz sávszélességet is tud biztosítani, ami a 100m-en átvitt 10GBASE-T-hez kell - de ez is így kell érteni, hogy 90m fali kábel + 5m+5m patch, amúgy csak max. 55m a garantált, 45m + 5m+5m).
A CAT6-on nem fog átmenni (talán csak nagyon rövid hosszon) a 250MHz-re tervezés miatt, ezért nem garantálják. Még a csatlakozó és maga a kötés is "különlegesebb" kell legyen mint egy mezei RJ45 a rengeteg esetleges veszteség és káros visszacsatolás miatt (ez vonatkozik a patch panelekre is de amúgy visszafelé kompatibilis persze, ilyenek a Tera, a GG45.. de ez meg már CAT7/Class F). CAT6a-ra van fali aljzatra találat szép számmal minden keresőben.@MasterMark:
milyen más elméletibb kérdésre vársz választ?
Mert pl. bolvar "egy fél város komplett optikai légkábelezésével" szerintem az országban lehet csak alig foglalkoznak páran, mint pl. a Digi emberei mostanában (meg mikor a TVNetwork-el olvadt össze pl. Debrecenben), azért az egy eléggé "rétegtudás", mindenben sajnos itt se lehet segíteni. De azért a két kérdés közt érzed a távolságot.. igaz? Én mikor először itt elolvastam pár kérdést arra gondoltam, hogy majd tele lesz mutual BGP prefix marking + filtering-el vagy mittudomén' de közben rájöttem hogy leginkább csak annyi, hogy ami nem otthoni és valahogy a hálózatokhoz van köze meg az otthoni hálózatok témánál már túlmutat (vagy ugye opsys support de valamilyen szinten mégiscsak hálózat : D ) na, ez mind itt csapódik le : D
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Építő/felújító topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hálózati / IP kamera
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vicces képek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív + táska ( Nikon )
- Nintendo Switch Oled / Farming Simulator Játékkal / Dokkolókkal / 12 hónap jótálással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest