-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
-jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko
senior tag
Az övé 1/250-el készűlt. A tiédben nincs exif, tehát nem tudom. Úgy gondolom hogy az övé azért ilyen, mert nagyobb gyújtótávon, gondolom gyorsabb idővel, kisebb képkivágásban készült és talán finomabb permettel. Lehet, hogy nem is vizes spriccelőt használ hanem valami kis nyomású finoman porlasztó spray-s cuccot, amiben lehet nem is víz van.
szerk: és a lövés majdnem teljes hosszában szórhatta, nem közvetlenül a virág környékén.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
-
Darko
senior tag
-
Darko
senior tag
-
Darko
senior tag
en meg nagy allvanyt, makrosint biztos nem akarok ilyen celra hasznalni, mire osszepakolnam terepen tuti elmenne a fotoalany
Meg egy mini tripod sem segítene? Van nekem egy slik gombfejes mini-m, a papucs allandoan fent van a gep aljan es 2 pillanat mulva mar allvanyon van a cucc. Neked lehet hogy magas a slik, de leteznek teljesen kihajthato labu minik. Ja es annyira pici, hogy barhova magammal tudom vinni.
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Darko
senior tag
Link:
Itt két slik állványt használnak focus stacking-hez, newport csúszkával. Mindkettő állvány szerintem elég kis helyet foglal és nem hosszú művelet a rendszer összerakása.Itt pedig Katona Patrik látszik "munka" közben szintén slik állvánnyal.
Szerintem nem is a felszerelés szállításával van a probléma, hanem hogy az alanyt - valamilyen izgőmozgó élőlényről van szó - valahogy rávegyük, hogy maradjon nyugton arra a pár perce míg elkészül a fotósorozat.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Darko
senior tag
Ez a kép hogy készült? Hol álltál?
Tetszenek, gratulálok a képekhez, sok munka lehet benne!
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Darko
senior tag
Az ételfotóiddal kapcsolatban érdemit nem tudok hozzáfűzni mivel (ehhez se ) nem értek hozzá, azt látom hogy kell a szűk vágás, még magából a kajából is vágnak, hogy közelebb kerüljön a szemlélőhöz. Viszont a jó megvilágítás is van olyan fontos, mint az elrendezés, és itt van egy cikk, hátha ad ötletet a fények variálásához.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Darko
senior tag
Vágni így ebben az elrendezésben már nem nagyon lehetne, ahhoz át kellene variálni az egész kompót. Nekem inkább a fénnyel van bajom. A cikkben jó ötletnek tartom ezt a pólós megoldást, pláne hogy olcsón kivitelezhető és állandó, "természetesebb" fényt ad, amit szerintem könnyebb belőni az adott témához. Erősebb fénnyel kellene próbálkoznod, 100-500W-os refivel, ha van kéznél neked ilyen. Persze ki kell próbálni, cikk képei szerint működik.
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Darko
senior tag
Csak egy ötlet volt Ez egy külön szakma. Ez meg egy ismerősöm oldala Itt teljesen másfajta ételfotók vannak. Gondolom, hogy a képek attól függően hogy hova készülnek, meghatározzák a fotók stílusát. Amit te linkeltél azok az igényes, jó minőségű, keményfedeles szakácskönyvek stílusa, amit én linkeltem, azok meg teljesen más felhasználásra készültek.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Darko
senior tag
Voltam nála párszor amikor lőtte az étel fotós képeket. Háát asszisztens nélkül ez elég nehézkes. Meghozzák a több köbméternyi cuccot, az asszisztens megsüti amit meg kell, permetezi a zöldségeket, szeletel, mosogat, törölget, újra elrendezi a cuccot. Ebben a kategóriában nekem már eléggé rabszolgamunkának tűnik. Hobbinak szép, munkának már ...
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Darko
senior tag
válasz #74459392 #2338 üzenetére
Bocs, hogy belepofázok, de anno itt érintve volt a téma, linkelt egy youtube videót a kézből lövés technikájáról. A video szerint nem állít élességet, csak finoman húzza hátra a gépet és közben lövöldöz, tehát az élesség folyamatosan előbbre kerül az alanyon. De persze én is szívesen olvasnék m3ss stacking és gombás fotói készítésének technikájáról, képeinek utómunkájáról bővebben.
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Darko
senior tag
Igazad van, a focus változtatásával is elmászik a kép, de valóban kevésbbé mint a fenti módszerrel. Mint a témában laikus, csak csodálom a képeket, gyakorlatban még nem próbálkoztam vele.
Nem tudom ma milyen idő lesz délután, de nálam van minden, meglátjuk.
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Darko
senior tag
válasz Santiagain #2712 üzenetére
+1
Így elnézve, egyértelmű hogy ételfotónak jobb a szűk vágás. Valahogy közelebb, kézközelbe kerül a "user"-hez a kaja, mintha ott ülne előtte, és bármikor magáévá teheti.(#2706) m3ss: A májas kép. A kenyérből nem mutattam volna ekkorát, nem a legfontosabb kellék, persze mutatni kell, de elég egy kis részlet belőle, úgyis el tudjuk képzelni teljes egészében. Meg valahogy az elrendezés is túl szimmetrikus, az arányokkal lehetne a szimmetriát törni, hogy miből mennyit szeretnél mutatni.
Epres: tetszik az elrendezés, nagyon guszta, kivéve ugye az említett szeleten kellene fordítani. A pirosságához nem tudok hozzászólni, nekem így jó, de biztos lehetne belevinni valami más színt, passz.
Narancsos: Itt leginkább az zavar, hogy az állvány jobb széle lebeg a levegőben, meg az asztal(?) színe sem jön be, meg olyan hiányos ez a kép, mintha elsietted volna.
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen