Új hozzászólás Aktív témák

  • Stema

    tag

    válasz Balinov #5544 üzenetére

    én azt gondoltam, hogy manuális géppel akarsz lőni és az érdekelne, hogy milyen expót kell beállítani adott szitukban :) dslr-t szinte mindig "A" módban használunk, és f8-11 az igen kevés fény :S photozone.de-n nézd meg az objektívjeid tesztjét, ott megtudod milyen fókusztávnál, milyen rekesznél milyen a felbontása, de ez a 2 obi elég éles, nem lesz vele gondod szélesre nyitva sem.

    18mm az igazából 27mm, mivel 1.5-ös a szorzója egy aps-c fényképezőnek, ezzel kell számolni a reciprokot, tehát 1/27-nél gyorsabb kell. A VR magabiztosan 2 stop-ot segít, tehát 1/7 sec-nél kell gyorsabb. Ha a témád mozog, akkor a reciprokszabály teljesen felejtős, mert ott a téma határozza meg (téma sebessége, svenkelés sebessége, van-e vaku), nem a fókusztáv h mennyire fog bemozdulni.

    ISO100-at ne nagyon használj, mert a dinamikai tartományból veszítesz 1 stop-ot, de ha nincsenek nagyon highlightok, akkor a tisztább árnyékrészek érdekében megteheted (highlight visszanézésben meglátod úgyis, h égett-e be valami)

Új hozzászólás Aktív témák