Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz Márton #1718 üzenetére

    Hardveres gyorsítás alatt a GPU használatot érted? Nem tudtam hogy az ingyenes nem támogatja, bár nem tűnik szükségesnek a sima vágáshoz egyáltalán. A Premiere sem minden esetben használja a GPU-t, sőt, régebben csak néhány videókártyát támogatott. De alapvetően a videókártya nem fontos a szerkesztéshez.
    Nekem eddig összesen 2x volt hogy akadozott a playback a Premiereben, egyszer egy rossz kodek okozta, másodszor pedig a QuickTime kavart be (lehet az is kodek gond volt végülis). Amikor ezeket javítottam utána a Premiere is ugyanúgy vitte a playbacket ahogy kell.
    Lehet hogy kodek probléma van nála is?

    "Nem lehet csak úgy összehasonlítani, hogy ha mediaplayerben jó, akkor a szerkesztőben is folyamatosnak kell lenni"
    Ezt ki tudnád fejteni hogy miért nem?

    Abból indulok ki hogy az előző gépem i5-2500K volt egy GTX 560 vga-val és 16 giga rammal, és nem volt semmiféle playback problémám még a 4K-val sem. Kivéve amit fentebb említettem. Mondjuk azok nem 100 Mbps fájlok voltak mert a Hero 5 olyat nem tud. Khaosz gépe ennél még erősebb is.

    (#1717) Khaosz55 az alap műveletek egyik vágóprogramban sem bonyolultak. Mindenkinek az a célja, még a profi felhasználóknak is, hogy az alapvető műveletek gyorsan és könnyen megoldhatóak legyenek. Feleségem egyáltalán nem egy számítógépguru, sőt... mégis 10 perc alatt megtanulta a Premiere alapvető használatát és megy neki. Behúzod a fájlokat, kivágod ami kell, egymás mellé rakod őket az idővonalon, teszel be zenét ha kell, exportálod ha kész, azt csá. Attól még hogy maga a program ennél sokkal több mindenre is képes még nem muszáj azokat kihasználnod :)

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák