Új hozzászólás Aktív témák

  • Nunder

    őstag

    válasz Ctrl+Alt~Del #47993 üzenetére

    Avatarom tanúlsága szerint mintha én is meghallgattam volna már egy-két Maiden nótát, de a lényeg, hogy ezelőtt 10-15 évvel én is ilyen vaskalapos voltam mint te. Csak a Heavy/Power metal vonal, semmi más nincs és nem is lesz soha. Minden más csak csörömpölés, üvöltözős kása vagy "szardarálás", csak a Sonata Arctica, Helloween, Blind Guardian meg a Hammerfall...

    Aztán amikor azokon belül elkezdtem ráakadni innen-onnan kevésbbé ismert bandákra, és rájöttem, hogy némelyek igen is elmossák, neadjisten át is lépik a stílus hatérait, akkor nyílt ki a világ.

    A szardarálás progresszív metállá - khm.. djent - (Dream Theater, Protest the Hero, Devin Townsend, Periphery stb.), az üvöltözés metalcore/death/melodic death metállá (Trivium, Parkway Drive, In Flames etc.) szelídült és ahogy az extrémebb irányok fele nézelődtem, úgy jöttek be a régi klasszikusok, mintegy miből lett a cserebogár: Rush, Dire Straits, Sabbath, Zeppelin etc. Klasszikus zenéről meg akkor még csak ne is beszéljünk.

    Lényeg, hogy nem forog se Cliff a sírjában, ha nem csak Metallica-t hallgatsz, és Steve se kap arcidegzsábát, ha két Maiden közé bekeversz valami mást. Merj nyitni, mert olyan élményektől fosztod meg magad, amik nemcsak a zenei ízlésed fejldését segítik elő, de gitárosként új horizontokat nyitnak meg.

    “It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu

Új hozzászólás Aktív témák