Új hozzászólás Aktív témák

  • Gzula[HUN]

    őstag

    [link]

    Nos, kicseréltem a mélynyomót a 100W-osra. Először fintorongva fogtam hozzá, mert kiszerelve a 75W-osat megállapítottam, hogy a nagyobb teljesítményűben elvileg kevesebb az anyag. A mágnes résznél 0,5cm-el kisebb az átmérője. Úgy voltam vele, hogy ha már megvettem, bele rakom, lesz ami lesz.

    A régi hangszóróról levágtam a vezetékeket (rá voltak forrasztva), majd elugrottam "bótba" csatlakozóért, nem volt kedvem forrasztani. Csatlakozó felhelyez, új hangszóró berak.

    Megjegyzem, hogy eredetileg a hangszigetelést is le akartam cserélni, de egy részről a helyi érdekű hangszer boltos b@szott a szivacs igényeimre, más részről nem akartam újabb 4-5e-Ft-ot költeni, kb. ennyiből lett volna meg 3 ív (kettő biztos) szivacs+posta költség. Akit érdekel kb. 0,5m2-nyi kell hozzá. (ez majd megy az új első hangfalakra). Szerintem semmi gond nincs az eredeti hang szigeteléssel, fordított U alakban kőrbe van ragasztva. Lyuk nincs sehol, levegő csak ott megy el, ahol kell.

    A fentieket követően hátlap vissza rak, tesz. Mivel nem akartam először az 5.1-el sz@rakodni, csak a TV-t kötöttem rá. (MTV Rocks) Ekkor ért a meglepetés, olyan basszust nyomott, hogy meglepődtem. Pozitív irányba. Utána persze összeraktam mindent.

    Annyi végeredménye lett a dolognak, hogy a hangzás az ég egy világon semmit nem változott, de kb. 1-2 "rublikával" jobban elforgatva a hangerő szabályzót sem torzít. A számítógépben viszont hangkártyát kell cserélnem, mert az integrált elég gázul szól, bosszant, hogy a "tányéros TV"-nek szebb a hangja.

    A következő lépés egyszer valamikor megfelelő első hangfalak beszerzése lesz, de az még egyelőre ráér. 8ohmos kell, lehetőség szerint a mostaninál erősebb, de nem sokkal. Az elsők meg mennek majd hátra.

    Az egész móka nem került 5.000.- Ft-ba, hangszóróval, postával, csatlakozóval egyetemben.

    Ui.: Az idő közben felmerült kérdésekre tájékoztatásul, a TV-ről jövő hang esetén is szól mindegyik hangszóró a 5000-es esetében is, természetesen csak sztereóban. Erre is van megoldás, ha feltétlenül kell az 5.1 [link]. Ez utóbbi részemről később kerül beszerzésre, "ha már végképp nem tudom másra költeni a lovettát".

    Nekem legalább 8 éve megvan az 5000-es, és semmi poti és egyéb probléma nem merült fel vele, bár nincs is agyon használva.

    Kiskopika: Guglizzá vaterán, múlt hónapban 6ezeré' láttam komplett rendszert, de nem az eredeti mélynyomóval. 13-ért már láttam komplett 5000-es rendszert elmenni távringyó nélkül.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

Új hozzászólás Aktív témák