Hirdetés
Aktív témák
-
Rover623
félisten
válasz Flashget #2736 üzenetére
A lényeg:
Az EIST arra való hogy csökkentse a rendszer hőtermelését (és esetleg a zaját is) azzal hogy amikor lehet, visszaveszi a processzor szorzóját és esetleg ezzel párhuzamosan a proci tápfeszültségét.
Ami kell hozzá:
1. EIST képes proci (Intelnél meg lehet kukkolni, melyikben van)
2. Megfelelő chipset: i910-től felfelé OK
3. Alaplap ami fel van készítve a menetközbeni tápfesz változtatásra (dynamic VID)...nem jellemző...majd elmondom miért.
4. BIOS támogatás...a nagy gyártóknál folyamatosan jönnek ki a kompatibilis BIOS-ok...
5. Oprendszer: egyszerű a dolog, mert pl. az XP-hez az SP2-ben benne van a támogatás
A BIOS-ban meg kell találni az EIST-re vonatkozó bejegyzést és Enabled-re kell állítani (vagy Auto-ra...van hogy az Enabled nem megy...), ha az opre támogatja, semmi más dolgunk mint a Vezérlőpultban engedélyezni a használatát a leírt módon.
Gyakorlatilag a 600-as sorozattól van EIST, a minimális szorzó 14...
Tehát a 630-as proci megfelelő körülmények esetén 3GHz helyett 2.8GHz-en megy...nem nagy difi...nem is igényel tápfeszcsökkentést ill. nem is visel el...
Ezért van az, hogy a gyártók nem szaroznak a dynamic VID megvalósításával, a tápfesz a lapok legnagyobb részénél fix marad, csak a szorzóval játszanak.
Ehhez pedig BIOS frissítés is elég...tehát sok régebbi lap is használhatja ezt a funkciót...érdemes letölteni az új BIOS-okat...primus inter pares
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz Flashget #2749 üzenetére
Én mint több éve AMD tulajdonos lenne egy kérdésem. Mi lenni proci lesarkazás? Nem érteni mit mondani. Mi lenni ez a dolog?
[Szerkesztve]CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
válasz Flashget #2724 üzenetére
...reggelt...
...próbáld Flashget egy öregebb driverrel(78.01,71.20)..igaz most nem tudom milyen van fent neked, mert tegnap az újabbak lásd 8x.xx feletttiek mind hitvány driverek lettek nálam...
A riva és a coolbits is csak 550/1050-ig engedi...ha bele gebedek sem engedi feljebb.
Aztán a meglepetés ott ért amikor elindítottam a mark06-ot...na szép nagy fehér pixelek villództak a moncsi közepén...ennyit a 8x.xx driverekről...és mind ilyen lehet, mert 2-3 at kipróbáltam...
Ha visszarakom a 78.01-et akkor ott elmehetek akár 605/1110-ig is, persze rögtön a gép bekapcsolása után és a két cpu teszt között pihen a vga. Szépen visszahül aztán jöhet a canyon,meg a deep freeze...
csak általában a cerka befagy a cpu teszteknél, mivel nem találom el rendesen a fesz/freki állandót...
Talán majd ma...vizet kellene rátennem a hét végén... Popey37 meg 10 ponttal előttem.Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
válasz Flashget #2784 üzenetére
...te most ezekre a hardverekre gondolsz ugye?... 3,0GHz/2M P4+Zalman,2x512MB A-Data 533 és nem a vga(gpu+mem) értékekre....
Ha jól értelemezem...
Más :Írj egy privit ne terheljük a gt topicot...mik ezek a 5-4-4-12 vagy 4-4-4-1-2 memo időzítésekkel ...nálam az alaplap 2,5,2,2 időzítéseket használ a ddramra, de gondolom ez valami más beállítás lehet...
[Szerkesztve]Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
yahagyma
tag
válasz Flashget #2789 üzenetére
oksi ez mind szép és jó de honnan lesz gigabyte flsh utilitym
nekem megvan már a bios amit fel akarok rá tölteni
mert lementettem nibit-tel
csak áttölteni nem tudom
lécci adjál linket honnan tudom leszedni ezt az utilityt mert nem találom
hihetetlen ez az inno már a tököm kivan vele a szar hibás chipjeivel együttSokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...
-
yahagyma
tag
válasz Flashget #2795 üzenetére
huuuu
ISTEN VAGY!!!!!
Köszi a segítséget
már vagy 5 órát szoptam vele
kötsög nvidia az istenért tette bele ezt a low performacce opciót
úgy kezdődött h először állítani se tudtam a vga tulajdonságainál
majd rivatunerrel szívtam
és nem értettem miért áll vissza mindig 500
rájöttem h 500ra van állítva és mindig felülbírálja magát
majd átállítottam azt is, de ekkor csak 2d be indult mindig minden játék
na mondom fasza
ott felemeltem 450-re
de fagyott a gépem
majd rájöttem hogy ott 1,3 V-ot ad neki csak
ekkor bedühödtem
mondom bios upg
csak nem találtam sehol leírást
de végre király a dolog
már csak 1-et nem értek
9600xt-vel ment a 913n tft moncsim 75hz-n
ez meg nem akar menni csak 72Hz
még 1 kérdés: hogyan lehet lock-olni nvidiánál a refresh rate-et???
Szar az inno is, meg az nvidia is
Köszi a segítséget!!!!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Sokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...
-
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz Flashget #2806 üzenetére
Hali!
Na látam hogy írtad hogy azért meg lehet cibálni azokat az Infi ramokat. Én mondtam. Még a végén leelőzől a táblicskuban. Azért majd kiváncsi leszek mit produkál maxon a géped, mert jó kis konfig ahogy látom.CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz Flashget #2810 üzenetére
Hát tényleg szép időzítések egy 533Mhz-es ramhoz képest. Mondjuk lehet szépen finomítgatni és jobb teljesítményű lesz a géped. Mert gondolom ott is van 1 millió beállítási lehetőség a ramra vonatkozóan a BIOS-ban. Mert nálam is van igaz én most MOD-olt BIOS-t tettem fel és még több beállítás van a memókra. A felét azt sem tudom hogy mi, de még a saját totyikjában sem tudják mik ezek a plussz beállítások. Nem baj majd rájövök egyszer.
[Szerkesztve]CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
Foxi
senior tag
válasz Flashget #2814 üzenetére
Nekem is szenvedett a rivatuner. Lehet van benne vmi időzítő és utána csak a bajt csinálja Hmm kezdek megrémülni. Az előbb iszonyatosan behibázott a kari Kotor alatt most meg a windows asztal is tele van érdekes fehérpöttyökkel.... Nem lesz ez így jó
Komolynak tűnik. Megnézem mi hír a házban hátha javulgat. Most szerezhetek gyári hűtőt ha vmi baja lesz
[Szerkesztve] -
válasz Flashget #2814 üzenetére
ez a kettő nem komálja egymást... pld a riva kivette a regeditből a coolbits-et LOL...egyszerűen eltűnt a bejegyzés aztán tehettem fel megint...
X-Files X-Files X-Files
csak coolbits a rivának írmagja se maradjon...heheMindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
Yom
aktív tag
válasz Flashget #2835 üzenetére
es a thermaltake g0003 [link] passziv hutoje? van 1 ismerosom, neki inno 6600gt-je van, azt huzas nelkul elbirja. illetve unokatesomnak x800pro-jat 100mh-el huzva.
akkor ez a gigabyte alapon a legerosebb 6600gt agp-s kartya a tobihez kepest (alapon!)?I came. I saw. I lagged out.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz Flashget #2879 üzenetére
Tele van a púpod? Mi vagy Flashget? Egy puputeve vagy Quasimodo? Nálad amúgy is X-akta ezzel az új konfiggal is. Az a lényeg hogy jól menjen!
Én is nézni fogom ezt a Invasion (Rejtélyek Városát - jól lefordította a magyar), mert én is megnéztem már angolul. Csak hogy borzongjak a szinkronon.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz Flashget #2899 üzenetére
Jó reggelt neked és mindenkinek!
Tényleg nem volt olyan rossz a szinkron ennek az Invasion-nek. Mert a BSG-nak valami oltárian rossz volt. De hát nem lehet minden tökéletes.
Yom: Nyugodtan vedd meg a Gigabyte kareszt. Mint már mondtuk egy páran hogy ezzel tuti hogy nem lesz bajod. Igaz hogy Híítpipi van rajta méghozzá az 1-es, de ha még veszel rá egy Zalman VF700AlCu-t akkor még mindig beljebb leszel mint ha vennél egy Asus Top Edition-t, vagy egy MSI-t. És ezzel még HSI bajod sem lesz mit estleg a másik kettővel.
-
Rover623
félisten
válasz Flashget #2920 üzenetére
Kérj egy SETUP DEFAULT-ot vagy csinálj CMOS CLEAR-t...
Egyébként nagy f*aszság ez az R.G.B. (nomen est omen...), sehol nincs egyértelműen leírva hogy mit csinál, csak az hogy növeli a teljesítményt minden! DX8 és DX9 karinál...
Vhogy nem bírom elképzelni hogy a Gigabyte képes volt berakni a BIOS-ba az összes létező karihoz órajelváltoztató rutinokat....márpedig nem írnak sehol korlátozást...
P.S.:
A ForceWare panelben is default-ra tetted és a Rivatuner is alapon van? Tudod: ''pipák'', hogy az újraindításnál alkalmazzák a beállításokat...
[Szerkesztve]primus inter pares
-
Yom
aktív tag
válasz Flashget #2918 üzenetére
igen tudom, csak a TT rol nem irtal. ezert kerdeztem meg +1x.
de tx mindent, mar eldontottem, hogy ilyen kell nekem
hutocsere az nem gond, mert ha nem birna el a TT akkor el tudom adni havernak, es az arabol meg is kapom a zalmant (nagykerbol).
nem szeretem a gyari hutoket en sem.mostani sapphire 9600xt-n se az alap huto van, pedig az a kari nem melegszik meg tunninggal sem meg persze cpu n, stb n is azonnal csereltem hutot
[Szerkesztve]I came. I saw. I lagged out.
-
Foxi
senior tag
válasz Flashget #3008 üzenetére
Hmm esélyes De akkor engedélyeztetni kell a modikkal h lehessenek benne plussz szmájlik
#3009: Elsősorban azért van benne három mert az Nvidia annyit tett bele Nem az X800gt-be van 6, meg a 9800-ban? A sávszélre pedig vki elszámolta, vagy csak elcsalta azt a 24 bytet és ezerrel számolt.
[Szerkesztve] -
SimS
senior tag
válasz Flashget #3037 üzenetére
sztem ha nem égetem el benne a cuccot akkor még ma is azt használnám én is... de hát 3d ben már jó ha kibír 1 percet anélkül h eltűnne a kép és sötétség
de végülis nem rossz ez a 6600GT semYour journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
kavicssli
addikt
válasz Flashget #3037 üzenetére
Nem rossz de lehet 3 óra F.E.A.R. után felmelegszik 30 fokra utánna pedig jó lenne egy 4 cm ventivel megtámogatni!Nem gondolod!?
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz Flashget #3008 üzenetére
Jó reggelt!
Még hogy én legyek az aki megnyitja a totyik folytatását. Privibe elmagyarázod hogy is kell ezt csinálni? Mert még ilyet nem csináltam egyáltalán. Úgyhogy a legelejéről kezdjed.CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
Face8814
őstag
válasz Flashget #3050 üzenetére
Ha lehetne egy javaslatom ( természetesen a részesedésben bízva ) a nagyobb hőt leadó GPU-k esetében a rá kerülő ''piramis'' méretét növelni lehetne a + hőfok álltal termelt energiatöblet elvezetés miatt. Tehát pl + hőfok esetén a hűtés bordáinak száma + a többlethő mértéke / 2, de csak a kék szín esetében!
Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz Flashget #3061 üzenetére
Ja csak ennyi. Azt hittem hogy bonyolultabb egy picit. Akkor elég csak átmásolni...no persze hozzáírni ami kell, kicsit javítani rajta és a linkeket meg helyrerakom ahogy kell. És ezzel már kész is. Ugye?
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
Aktív témák
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest