Új hozzászólás Aktív témák

  • RiZool

    tag

    Sziasztok!

    Ígértem, hogy amint letesztelem az új notimat írok egy összefoglalót ide hátha valakinek segíthet.
    Én is eléggé félve vettem meg a Scar III-as notit, mert itt fórumon elég rosszakat olvastam a hűtésről meg arról, hogy nagyon hangos. Végül egy i7-9750h procival és RTX 2070-es kártyával vettem, 32GB ram.

    Pozitívum:
    - Külsőleg nekem tetszik a gép és a műanyag ház ellenére szerintem egészen minőségi az összeszerelés és az anyaghasználat is. (persze van üzleti notebooknál jobb is viszont ott mások a szempontok).
    - A kijelző az 240 Hz-es IPS kijelzővel szerintem kimagasló. Még böngészni is élmény vele :)
    - A billentyűzete a gép kis mérete ellenére teljesen jól használható. Elütés nélkül tudok rajta vakon gépelni, szóval nekem ennyi elég. Valószínűleg köszönhető a touchpados numerikus billentyűzet megoldásnak (ami szerintem remek megoldás)

    Negatívum:
    - Itt a karácsonyfa világítást tudom megemlíteni. Viszont ami fontos, hogy itt is be lehet állítani normálisan, hogy igényes legyen :) Vagy teljesen ki is lehet kapcsolni igény szerint. Szóval ez is csak beállítás kérdése. (a szivárvány az katasztrófa :D )
    - alapból a hűtés a játékoknál valóban hangos. (bár fejhallgatóval játszom...szóval ott nekem már nem volt zavaró)
    - viszonylag kevés az USB port ...de azt hamar lehet orvosolni.

    Teszt után:
    Először is Battlefield 5 és Metro Exodus játékokkal teszteltem.
    Nagyjából mind a két játéknál fél óra után érte el a maximális hőmérsékletet a noti ami 85-92 fok volt. Ilyenkor elég hangos is volt a gép.
    Neten olvasgattam meg néztem teszteket és ezt így a "normál" besorolásba teszik, hogy teljesen normális. Nekem viszont az a fontos, hogy kitoljam a noti szavatosságát és kíméljem is amennyire lehet.

    Szóval beszereztem egy Cooler Master NOTEPAL L1 hűtőpadot és elvittem pasztáztatni (Thermal Grizzly Kryonaut (5,55g/1,5ml)). -127mV a throttlestop progival.

    Ezeket változtattam és utána jelentősen jobb lett minden.
    - Sokkal halkabb lett a noti, nem is pörgeti teljes fokozaton a ventilátorokat a gép. (a vásárolt hűtőpad se túl hangos) Így már végképp nem zavaró. (fülessel meg pláne)
    - Teljesítményben semmi gondot nem tapasztaltam. Mindkét játék tökéletesen ugyanazt hozta, mint előtte. 80-130 FPS között mozogtak az értékek ULTRA beállításokkal.
    - Nekem ami szempont volt, hogy 80 fok alatt tartsam a proci hőmérsékletet és ez sikerült is. 3-4 óra játék után is 75-78 fok körül van mindíg a proci hőfok. (GPU-val előtte sem volt gond az is 75 körül van)

    Szóval nagyjából ennyi :) Szerintem bátran válassza ezt a gépet bárki akinek bejön a megjelenése. Ennyi ráfordítással szerintem jó kis noti ez :) (bár tény, hogy nem vagyok akkora szaki...szóval ez csak egy amatőr vélemény)

    Köszi a segítséget mindenkinek! :R
    Üdv!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák