Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobbyone
aktív tag
2 fórumtárs véleménye a gyári Samsung headset-ről, igaz nem a Samsung EHS64AVFWEG modellel kapcsolatban:
SHiZUOKA
".. életem legrosszabb IEM-je volt, egy 2500Ft-os Sony IEM lapjára hajtogatja ezt a fülest bármelyik számmal."
"Előbb vágnám ki a dobhártyámot, mint hogy még egy alkalommal meg kelljen hallgatnom."
Land
"Hát én pár napig használtam SGS2-höz azt a fülest. Azt hittem hibás a jack dugasza a telefonnak, mert olyan rémesen szólt."
"A Samu füles olyan 500 FT-os Tesco szint..."
ClieOS véleménye a Samsung EHS64AVFWEG gyári headset-ről:
"warm and lively with a very mild U-shaped sound. Big hitting bass, decent spaced mid that isn’t too sweet or forward, crisp treble that is just a tiny bit grainy. By far the best sound and most balanced in this shootout, it compares well to IEM such as VSONIC GR99 and GR02 or DUNU Trident on overall performance. Not too shabby for a stock actually."
Samsung EHS64# >= Sony MH750 > Earpods > HTC RC-E190
http://www.head-fi.org/t/634154/stock-headset-shootout-apple-htc-samsung-and-sony
Gyeptegla
Te viccelsz? Skullcandy Ink'd
Biztos, hogy ezt akarsz venni: Nakamichi NEP-E100 http://www.mp4nation.net/blog/2010/11/comparision-review-brainwavz-m2-vs-nakamichi-elite-nep-100/
Szerintem ne tedd![ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
válasz Gyeptegla #28001 üzenetére
Gyeptegla
"..munkába semmiféleképpen nem használnék 40-50 ezer forintos fülhallgatót."
"Elég hosszan olvasgattam ezt a topicot, mert füles vásárlás előtt álltam."
És mégis Skullcandy-t vettél? Bár lehet ezen az áron megéri az eredeti.
".. több véleményt is el kell olvasni, úgy kialakul valami." (a Nakamichi NEP-E100-al kapcsolatban)
Te találtál vélemény(eke)t erről a fülesről a korábban belinkelten kívül?
De azért remélem nem fogsz csalódni benne, ha megveszed.
-
hobbyone
aktív tag
Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de számomra kiba…ott jó érzés, amikor városban sétálva, vagy hosszabb buszozáskor kedvenc zenéimet hallgatom.
Ilyenkor szabadnak érzem magam.
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
Big brother watching you!
Átlagos megtekintés: 19 sec
(http://www.youtube.com/watch?v=5mR3nH4UTAk&feature=youtu.be) a korábbi hsz-ben szereplő videó
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
válasz kutkut #28287 üzenetére
Hangzásilag nekem a Monster Supertips "foam" az egyik favoritom. Az ötféle méret közül kettővel (a második és a negyedik méret) nagyon jól szólt az ue 700. Mindkettővel máshogy, de jól.
Azért a múlt idő, mert kb. 2 hónap használat után mindkét "foam" használhatatlan lett, szétvált a gumicsőtől a "foam" része.
Azért " ", mert igazából elég kemény a cucc. A Comply pl. kényelmesebb, mert bár kb. ugyanolyan hosszúak (ami a stabilitás miatt fontos), de a C. puhább, jobban megmarad a fülben.
Úgy látom a Hama (http://www.hama.hu/) már nem árulja az alapcsomagot (minden méretből egy pár gél-foam), ami kb. 7500 Ft volt szállítással együtt. Bár rendelni talán lehet.
Úgy látom, mintha nemzetközi szinten is kevesebben árulnák. Szerintem nem lett sikeres.A gél egyébként szar. Elméletileg ez lenne az audiofil a marketingszöveg szerint, de kevésbé kényelmes a gömbszerű kialakítás miatt, és én egyik méret hangjával sem voltam megelégedve.
Igaz, az legalább elpusztíthatatlan.Összegezve: szerintem az adott méretből 6 párt tartalmazó csomagot érdemes beszerezni (Replacement Kit). Az kitart valameddig + lehet, hogy javítottak a ragasztáson és a későbbi modellek már nem esnek szét.
Viszont a számodra megfelelő méretet csak akkor tudod kiválasztani ha rendelkezel az alapcsomaggal (Sampler Pack).Most a Shure foam (műanyagcső nélkül) + szilikon gumiharang kombót használom. Elég jó és szerintem bármilyen szivacs jó hozzá.
Az adott témával kapcsolatban bővebb infót a korábbi hozzászólásaim tartalmaznak.
http://mobilarena.hu/tema/fulhallgatot_de_milyet/keres.php?suser=hobbyone&sival=
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
-
hobbyone
aktív tag
A Sony A828-ban Cirrus 43L21C dac van + Toshiba memória és integrált áramkör (?).
(http://kepgep.hu/2012/11/27/main/Fenykep048.html)
A Sony E455-ben nem találtam dac-ot. Ennek Nec márkájú az integrált áramköre és Samsung memóriája van.
(http://kepgep.hu/2012/11/27/main/Fenykep056.html)
Szerintem mindkettő jól szól, a A-nak nagyobb a tere, szellősebb a hangzása, bár nem mondanám melegnek a hangját (mindenhol ezt olvastam).
Az E sem rossz: kicsit melegebb, feszesebb hangzás jellemzi. A magasakat határozottabbnak/tisztábbnak érzem.[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
-
hobbyone
aktív tag
Felbontottam egy Philips SA2120 mp3 lejátszót. Wolfson WM8731LS dac van benne.
(http://kepgep.hu/2012/12/04/main/Fenykep046.html)
Hangzása az általam ismert lejátszók, telefonok (Sony A828,E455; Samsung M7600,YP-S5) közül a legrosszabb, de azért nem gagyi.
Azz SGS-ben is valami hasonló olcsóbb W. dac lehet, tehát ..
-
hobbyone
aktív tag
Megérkezett a Maxell Drumsoundz fülesem, amit szerdán adtak postára ajánlott levélként. Innen
- A hangja így frissen hasonlít a Samsung YA-EP450-hoz, de valahogy kellemesebb, kiegyenlítettebb annál.
- A kábele 2 részből áll: 50+70 cm. Hasonló mint pl. Shuréknál.
- Már alig várom, hogy tisztuljon a hangja (burn-in az általam hallgatott zenékkel) és kipróbálhassam különféle makkokkal.
- Gondolom a 13 mm-es membrán az ami miatt kitűnik a tömegből.
- A külső hangkizárás jobb mint gondoltam. -
hobbyone
aktív tag
Maxell Drumsoundz frekvenciagörbe innen: http://translate.google.com/translate?hl=hu&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.geocities.jp%2Fryumatsuba%2Fhp-cn40.html
Ez az alapoldal: http://www.geocities.jp/ryumatsuba/review.html
A Drumsoundz utódját innen rendelhetitek meg: http://global.rakuten.com/en/store/hc999/item/5277aj/
-
hobbyone
aktív tag
TheChos3nOne
Szerintem itt inkább arról van szó, hogy a gyári szilikonokkal volt szar a hangja. A Comply nem csodaszer. Az egyetlen átlagtól jobb tulajdonsága a kényelem, amit puhaságának és hosszú henger formájának köszönhet. Hangügyileg nem nyújt kiemelkedőt, sőt bizonyos fülesekkel (saját tapasztalatom szerint: armatúrásokkal) kifejezetten kula párost alkot.
Másik nagy hátránya rövid élettartama. Emiatt csak gazdagok tudják megengedni maguknak az folyamatos vásárlását.
Ha már prémium fülillesztékekről van szó akkor Monster Supertips vagy egyéni fülre öntött szilikon.Remélem nem lankadsz le a véleményem miatt, a lényeg hogy neked bevált.
balazs1022
Szép kis gyűjtemény, a bal oldali egy Philips fülhallgatóra hajaz.
Aki olvassa
A Drumsoundz fülest az előbb kipróbáltam 3 lejátszón is, és mobillal (Samsung M7600) szólt a legjobban.
A telón hallgatva a frekvencia görbének megfelelően kiegyenlítettnek tűnt, kellemes volt a hangja.
A Sony mp3-akon ellenben kissé mosottnak tűntek bizonyos dolgok, de lehet, hogy ez ideiglenes, és/vagy csak az agyam szórakozik velem. Tegnap este pl. mintha jobban szólt volna velük a füles.
Kb. 8-10 órát volt eddig járatva, ezért lehet, hogy még változni fog + audiofil sem vagyok. Csak azt mondom amit érzek/hallok, nem tudom pontosan beazonosítani a frekvenciákat stb. -
hobbyone
aktív tag
Drumsoundz
Úgy tűnik megtaláltam a megfelelő harangot. Aki olvasta korábbi hozzászólásaimat nem fog meglepődni a választásomon. Ezt írtam róla:
"A gél egyébként szar."
Annyira azért mégsem, tesó!
Ezzel a (második legnagyobb) bogyóval feszes a hangzás: erőteljes a mély, ugyanakkor a többi tartomány sincs elnyomva, tisztán szólnak. Ezen illesztékkel elég korrektül szól a füles.
A többi kipróbált gumival kissé szellős a hangzás, ami nem a nagyobb térre utal jelen esetben, hanem enyhe mosottságra.
Talán a füleshez adott legnagyobb szilikonba illesztett (Shure) foam lehet még befutó, a lehetséges jó zárás miatt. De ezt még nem próbáltam.A nagy bogyók azért játszhatnak szerepen ennél a fülesnél, mert rövid és egyenes a vetőcsöve. A fülcimpa megemelésével viszonylag könnyen behatolnak a lyukacskába.
Van egy negatív dolog is: a házon lévő ezüst gyűrű a bal oldalon meglazult, ezért berakáskor majdnem mindig nyöszörgő hangot ad ki.
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
válasz hobbyone #28606 üzenetére
Helyesbítés
"A többi kipróbált gumival kissé szellős a hangzás, ami nem a nagyobb térre utal jelen esetben, hanem enyhe mosottságra."
Igazából nem mosott velük a hangzás, csak kevesebb a mély.
"..berakáskor majdnem mindig nyöszörgő hangot ad ki."
Inkább csilingelés, vagy valami hasonló.
Drumsoundz
Továbbra is a nagy Monster Supertips géllel tartom legjobbnak a hangzást, de csak pici a különbség. A behelyezése kissé nehézkes (4-5 tuszkolás) de nem vészes, ezért nem biztos, hogy ezzel fogom használni. A többi haranggal kb. ugyanolyan a hangzás, egyedül ezzel tapasztaltam észrevehető/hallható változást.
Összegzés
A füles nem okozott számomra "wow, ez durva" hatást, de igazából semmi baj sincs vele.
Az UE 700 (az egyetlen működőképes jó fülhallgatóm) jobb füles, technikailag fejlettebb dupla armatúrájának (Knowles TWFK driver) köszönhetően. A trance zenék bonyolultabb részeinél, amikor 5+ "hangszer" szól egyszerre, részletesebb, tisztább (kristálytiszta) a hangja az UE-nek. A mélyeikben nem érzek túl nagy különbséget.A Drumsoundz fülest azoknak ajánlom, akik egyenletes (minden frekvencia kb. ugyanolyan hangerővel szól, nincs elnyomva, kiemelve semmi, (lásd frekvencia görbe)), hangra vágynak. A mélyei pl. kevesek lehetnek egyeseknek emiatt.
A teret közepesnek érzem, a Samsung EPH 450 tere például nagyobb.
Utcára szerintem jó lehet: nincs az a túl nagy bezártság érzet, mint a teljesen zárt példányoknál és azért valamennyire izolál is. Tömegközlekedésre viszont már nem jó. Azért lehet, mert még sehol sem próbáltam.Hozzáteszem ez az én véleményem, és csak trance zenékkel hallgattam.
Más
A Samsung EPH 450-re ráraktam a Maxell 2. legnagyobb gumiját kitömve a Monster Supertips fehér foamjának "foam" részével (olyan tömör mint egy radír). Jobb mint korábban: a részletesség továbbra is jó, a közepesnél nagyobb a tér, és már kevésbé/szinte alig torzít bizonyos frekvenciákon. Trance zenékhez jó. Nem annyira kiegyenlített, mint a M., de több benne a mély.
Video ezekről: http://www.youtube.com/watch?v=XytiTlZtRxI&feature=youtu.be
balazs1022
Wow! Nem semmi ez az tákolmány.
Kreativitás bejátszik.[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
Már ilyen is van?
- 3mm dynamic driver
- detachable cable system
- USD 40.88Tegnap rájöttem, hogy a pénteken belinkelt japán oldalon lentebb is vannak fülesek.
Érdekesebb pontszámok:
- Shure SE215: 4
- UE700r: 4,5
- Sennheiser CX 300 (2006-os modell): 3,5
- M-Audio IE-20 XB: 3,5A CX 300 valamikor még jó volt?
Régebben mintha azt olvastam volna, hogy a Samsung EPH 450 Sennheiser CX300 / Creative ep 630 alapokon nyugszik.
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
válasz #16820480 #28689 üzenetére
"a Shure régi álom lett volna, de majd egyszer, ha lesz pénzem, akkor az SE315-re ruházok már csak be"
Úgy látom néhány embert elvakít a nagy shure felirat és elveszti a józan eszét.
Azért mert Magyarországon ez az egyetlen hi-end márka amit forgalmaznak még lehet mást is választani. Amikor először vettem fülest én is ezt akartam megvenni pusztán az ár (40e. körül) és a mo.-i forgalmazás miatt.
-
hobbyone
aktív tag
válasz lugosi #28694 üzenetére
lugosi
Ez 2 éve volt. Shure SE310-et akartam venni. Megjegyzem nem volt tapasztalatom komolyabb fül/fejhallgatókkal. + Kicsi volt a mo.-i választék ebben az ársávban. + Akkor még netről/külföldről sem vásároltam semmit.
Elmentem a helyi hangszerboltba, és megrendeltem a Shure említett modelljét. Valami okból kifolyólag viszont már nem tudták leszállítani. Akkoriban volt a modellváltás (SE310-SE315). A neten láttam, hogy árulják, de a frusztráció miatt, vagy már nem is tudom miért inkább lemondtam róla. Helyette vettem Microsonic Epic X-et, ami szinte ugyanolyan árban volt, és megnézve a specifikációkat (1 BA + basszusfrekventáltság) kb. azonos szinten is voltak. Így visszagondolva a fülmonitor jelző volt az ami miatt profinak gondoltam a cuccot.A Microsonic azóta kómába esett (szakadt kábel + letört ház) és legalább egy tizesbe kerülne a felélesztése: egyéni fülilleszték + új kábel. A kábelt lehet, hogy meg lehetne csinálni (itt a fórumon valaki egy hasonlóproblémát már megoldott), de én nem vagyok egy forrasztgatós típus.
SHiZUOKA
A Shure márka szerintem sem rossz: a Shure foam-ot kedvelem, de a fülesei túlárazottak.
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
Az olvasottak alapján nekem ez a kép alakult ki az se 215-ről:
"easy-going IEM to listen to and best suited for casual listeners who are looking more for enjoyment rather than technical accuracy"
Leginkább a hétköznapi/átlagos hallgatók számára megfelelő, akik fontosabbnak tartják a zene élvezetét a technikai pontosságnál.
ClieOS szerint középcentrikus, a frekvencia görbe alapján kiegyenlített/V alakú.
-
hobbyone
aktív tag
Összehasonlítás
1. helyezett: Ultimate Ears 700
- a közép és a magas tartomány előtérben
- a mély nem sok, de igényes
- tiszta hangzás, kiváló hangszerelválasztás, nagy részletesség, jó tér2. helyezett: Samsung EP 450
- csak speciális fülilleszték használatával jó a hangja, alapesetben erőtlen a hangzás
- a közép és a magas tartomány előtérben
- a mély nem sok, de jó minőségű
- elég tiszta hangzás, nagyon jó hangszerelválasztás, nagy részletesség, jó tér
- a zene részleteinek megfigyelésére kiválóAz UE 700-al összehasonlítva kissé harsány a hangja, nem annyira tiszta. Ha meg akarok hallgatni egy számomra ismeretlen zenét, akkor a másik kettő közül választok. Ismert zenéknél nem okoz zavart ez a harsányság.
3. helyezett: Maxell Drumsoundz
- a másik kettőhöz képest a középtartomány kissé vérszegény, a többi tartományban jó
- a mélyek mennyisége ennél a legnagyobb, de nem sok
- tiszta hangzás, jó hangszerelválasztás, kellő részletesség, elég térA másik kettő után hallgatva pár dolog (szerintem a középtartományból) nincs előtérbe hozva, de ettől még jó a hangja.
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
válasz MPeter87 #28873 üzenetére
MPeter87
Valószínűleg nem "genuine" Comply-t használsz, csak az utánzatát.
Sajnos az eredeti nem bírja a mosást, ellentétben a Shure és a Comply-replika (általad is használt) szivacsokkal.
Az eredeti C. nagyon puha, ezért hamar tönkremegy.
Remélem Te sem veszed komolyan ezt a "vitát".
-
hobbyone
aktív tag
válasz #16820480 #28875 üzenetére
sheratan
Jobban zár = jobb lesz a hangzás. Ki kell próbálni.
A C. esetében az élettartamra is jó hatással lehet: megvédi a szivacsot a foszlástól.
Már korábban írtam, hogy az UE 700-at gumi + Shure szivaccsal használom.
A C.+ gumi párost kipróbáltam a Samsung EP 450-el. Úgy éreztem ezzel a leghangosabb a füles, tehát a zárás elég jó. A puhasága így is átjött. Viszont nem ezzel használom, hanem a Monster Supertips Foam egyik szétesett szivacsának (valójában gumiszerű) külső részével.
MPeter87
Ok.
Az én UE 700-hoz adott C. szivacsom elég hamar szétfoszlott + máshol is olvastam, hogy nem strapabíró.
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
válasz lugosi #28884 üzenetére
lugosi
Nem úgy értettem. Csak egyesek a fülesükhez kapott szivacsot képesek Comply-nak titulálni.
MPeter87
A Fischer Audio DBA-02 MKII-höz tudtommal nem jár Shure foam.
Valamivel kevered. Ugyanis csak Shure fülesekhez adják, vagy külön lehet megvenni. Pl. http://www.amazon.com/Shure-EABKF1-10M-Sleeves-Included-Earphones/dp/B0015PN3W6
Egyébként elhiszem, hogy neked bírja a C., de a többség szerint kevésbé tartós.
Pár vélemény Comply-Shure tartósságáról:
1)
Shure: They last practically forever, can be washed, and their hybrid skin doesn’t pick up grease or wax over the long haul.Comply: Its one problem is that it tends to disintegrate rather fast. Worn every day, a pair of Comply foam ear pieces will last two months if you are extremely lucky, but more likely, a month on the outside, or a couple of weeks at worst.
2)
- The Coating on the Shure's stayed on longer than the Comply's but the foam on the comply lasted longer. So... i would say. it's a tie this round.- comply tips are softer and do not last as long...the shure tips are more durable and can be washed off without ruining them
- the shure tips could possibly last a year with 6 tips but the comply tips no way...6 pairs that is!
-Comply: my complys lose seal and isolation by week 3..sigh
- Shure: i am amazed at how durable shure olives are...honestly, if you take care of them, keep our ears clean, and keep them dry (well you will have to wash them...if you want to that is ahahaha) 5 pairs could last you ...ehh prety much forever
- Comply:
i wonder does all comply tips lose seal and isolation easily or for certain types only..
huh never had an issue; must be your strange ears jk- Comply:
Comply tips by my experience has the best seal and isolation BUT they die too fast. 2 months was the longest I stretched a pair...... http://www.head-fi.org/t/384483/comply-heat-activated-foam-vs-shure-black-foam-update-comply-tx
3)
- Comply: It is generally accepted that Comply tips need to replaced after 4-8 weeks of use.- Shure: Though Olives will lose their initial shine over time, they will remain usable for close to a year.
http://www.topreviewshop.com/eartips_shootout_shure_comply_and_sony_go_head_head_durability
4)
- Comply: I'd say that even with very careful usage and excessive care, a single pair will become unusable after around 3 months or so.- Comply: ..Comply foams can last very long if you choose the right size and they can be washed at least twice to remove earwax and dust.
I have been using medium T400, Ts400 and Ts500 for 5 to 12 months without EVER changing them.http://www.anythingbutipod.com/forum/showthread.php?t=67161
Mindenki vonja le a következtetést..
Más: Úgy látom a head-fi Brainwavz R1-el foglalkozó topikjában is hirdetik az igét: http://www.head-fi.org/t/631240/brainwavz-r1-review/540
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
válasz lugosi #28901 üzenetére
2 pár (4 db) Comply T200-at adtak hozzá. http://cdn.head-fi.org/4/4d/4d2cf8bb_hfsale_jan_ue_001.jpg
Az UE 700-nak mellesleg 2 verziója volt: http://www.head-fi.org/t/599247/heads-up-two-versions-of-the-ue700 Nekem a korábbi van.
Valahol azt olvastam, hogy kikerült a Logitech/UE kínálatából.
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
Megjött több mint 5 nap után Japánból (ebay) a Samsung YA-EP450.
December 26-án lett feladva. 8$ volt a szállítási költség (SAL registered).
A régi és az új között van egy óriási különbség: új = régi + woofer
Szóval míg a régiben kevés volt a mély, (de nekem elég), addig az újban sok van belőle. Éppen a nagyon sok és a még nem túl sok határán mozog. A mély minősége ugyan korrekt, de ha a bejáratással még több lesz a mennyisége, akkor ..
A hangja egyébként ennek is jó, a tér átlagon felüli, de a basszus megjelenése azért hátráltatja a részletek megfigyelését.
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
válasz Ati1979 #29076 üzenetére
Ati1979
Ne az itthoni kínálatból indulj ki. A rendelkezésedre álló 80 ezres keretből akár 2 különböző felső kategóriás Vsonic fülest is vehetsz: GR01, GR07. És még számos típust fel lehetne sorolni, ami 40 ropi körül van és nagyon jó.
25.000 Ft / 100 dollár körül már jó füleseket lehet kapni pl. JVC HA-FXD80.
Ha mindenképp el akarod költeni a zsozsód, akkor csináltathatsz Microsonic Epic 3D-t
Ha eddig nem volt drága/jobb fülesed, nem célszerű egyből nagyon drágát venni.
-
hobbyone
aktív tag
Caponee
Inkább rendelj külföldről valamit 40-ért. Vsonic GR01, GR07, Yamaha EPH-100, Knowles TWFK drivert használó fülesek és még sorolhatnám.
Ezek különböző igényeket elégítenek ki. A számodra megfelelő füles kiválasztásában az 1. hsz.-ben is szereplő külföld fórum tesztelői segíthetnek : 1, 2
stratova
Lehet, hogy neked megfelelne a Samsung EP 450 Japánból 10+8$. Sok a mélye, ugyanakkor kellően részletes. Szállítás. 8-10 nap.
Samsung YA-EP450 update
Frusztrál, hogy miért van ekkora különbség a régi és az új között. Az új mélyei számomra túlzottak: ugyanazon hangerőn hallgatva a kettőt, a most vásárolt túl nagyot üt.
Mindkét fülesben ugyanaz a driver van és ugyanúgy a vetőcsövön van egy lyuk. Az új esetében mintha driver-flex is lenne tömörebb szilikonnal használva. Totál nem értem az egészet.
Valakinek van erre értelmes magyarázata? A régi úgy emlékszem már megvételkor (6-7 éve) sem volt a mélykirály, ezért évekig hanyagoltam, itt-ott porosodott.[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
válasz Caponee #29122 üzenetére
Caponee
A Shure-t nem ajánlom, túl drága a feltételezett tudásához képest. Most látom, hogy a Yamahát itthon már nem forgalmazzák, max. külföldről tudsz rendelni drágán.
Az TWFK driveres fülesek közül az UE 700-at árulják egyedül Magyarországon, de a mélyeket valószínűleg hiányolnád és a magas, közép kiemelés sem jönne be.
Kénytelen leszel külföldről rendelni. Akkor viszont sokminden más szóba jöhet.
Esetleg ezek? A Mo.-i rendelhetőségük miatt.
Sennheiser CX 980 40.900 Ft
Phonak Audeo Perfect Bass 24 990 Ft
A nevében lévő bass szó ne tévesszen meg. Mivel armatúrás ezért előfordulhat, unalmasnak (analitikus) találnád a hangját és a mély is kevés lenne. Hasonlóan szólhat, mint a Shure SE 315.Creative Labs Aurvana In-Ear 3 26 196 Ft
Lehet, hogy ennyiért megéri. Utána kell olvasni.Shure SE215 26.500 Ft
Sokan használnak ilyet, hangzása felhasználóbarát.[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
"A régi és az új között van egy óriási különbség: új = régi + woofer"
Azt hittem tudom mitől van ez. Gondoltam, ha leszedtem a ház közepén lévő gumit, akkor a keletkezett nyílásnak hála kevesebb lesz a mély.
Nem így történt. A hangzás mosott/ködös lett, mégpedig olyan mértékben, hogy tovább bontottam a házat. Nem volt veszítenivalóm. A végeredmény a képeken látható.Két lényeges változás történt:
- a fülhallgató ellenállása lecsökkent:
ugyanazon hangerőn hangosabb, mint előtte + a Sony A828 alapzaja felerősödött, olyan mintha a tenger zúgását hallgatnám egy kagylóban- a hangzásban a mély ködössé vált, nem szép,de az ereje megmaradt
Összegzés: A két modell között a külső egyezés ellenére van különbség hangzásban. A régi (6-7 éve vásárolt) modell analitikus közép-magas orientált nagy térrel, az új szintén nagy térrel rendelkezik, de hangzására a mély-dominancia jellemző. A basszus nagyot üt, gyors és jó minőségű. Ugyanakkor ez alig megy a többi tartomány rovására, mert részletes és tiszta is.
Mindazoknak ajánlom ezt az ebay-ről beszerezhető modellt, akik szereti az ütős és gyors mélyeket valamint a tiszta, részletes hangzást.
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
válasz stratova #29142 üzenetére
Azokat nem ismerem.
A régi és a most vásárolt Samsungnak is ugyanolyan a kábele. Nem keményedett meg 6-7 alatt, szerintem jó minőségű. A kábelzaj szerintem nagyobb az átlagosnál, utcái használatnál ez számíthat.
Nincs sok tapasztalatom 5000 ezres fülhallgatókkal. Egyedül a Maxell Drumsoundz-ot ismerem.
A Maxellt az ebay-ről vásárolt Samsung-al összehasonlítva azt mondanám, hogy a Samsung élvezetesebb, nagyobb a tere, a mélye ütősebb. Lehet, hogy a basszus már túl erős/ütős is. -
hobbyone
aktív tag
Pár beszámoló. Forrás: http://www.expertreviews.co.uk
MEElectronics M6
Maxell Metallics
Soundmagic E10
Maxell Drumsoundz
Maxell HP-NC18
Creative Aurvana In-Ear3 -
hobbyone
aktív tag
válasz Peti66 #29164 üzenetére
Itt (ebay.co.uk) tavaly még £20 volt szállítással együtt. Most már £113.50 + szállítás.
Árgépen tavaly 12 ezer körül mozgott, most már 14 ezer.
Tavaly év végén elgondolkoztam a vásárlásán, de túl nagy volt a hype körülötte. A Maxell mellett döntöttem, ami olcsóbb is volt és itthon beszerezhető.
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
Samsung EP 450
A belsejéről készítettem néhány képet. A fülberakáskor jelentkező hangért az átlátszó membrán volt a felelős. Olyan hangot adott ki, mint amikor egy vékony műanyagdobozt összenyomsz. Ezt a hártyát mindkét oldalon kilyukasztottam.
Azóta, bár nem biztos, hogy emiatt, halkan és vékonyan szól, kb. úgy, mintha fülgumi nélkül dugnám a fülembe.Ami szintén meglepett, az az erős mágnesesség. Az egyik kezem kicsit el is zsibbadt amikor a zöld izével birizgáltam.
A drivert vékony réteg szivacs védi. Erről is van egy kép.
Kérdésem:
Szerintetek tuti, hogy a membrán átszakítása miatt lett ilyen a hang?
-
hobbyone
aktív tag
balazs1022 & Peti66
"Bár nem értem miért kellett ilyen drasztikus megoldáshoz folyamodnod."
Nem voltam megelégedve vele. Nekem olyan hangzás kell, mint ami az ugyanúgy kinéző régebbi Photohall-ban vett testvérének van. Gondoltam a hártya az oka a több mélynek, ugyanis a másikkal sosem jelentkezik/jelentkezett ez a hang berakásnál. Nem tudtam, hogy ez az a membrán.
".. a helyreállításban lehet jól fog jönni egy cigis doboz"
Nem dohányzom.
-
hobbyone
aktív tag
-
hobbyone
aktív tag
válasz PR0JECTNR56 #29350 üzenetére
-
hobbyone
aktív tag
Biztos in-ear-re gondoltál. Az első hozzászólásban van pár ajánlott cucc. A Soundmagic egy-két fülese itthon is megvásárolható, a többit külföldről kell rendelni. Esetleg hardverapró.
A többiekhez
Hogy kerülnek az ajánlottak közé ezek?
Earjax Tonic, Panasonic RP-HJE 700, Klipsch Image S4 (a múltkori botrány után még mindig ott figyel)
Shure fülesek mi a francot keresnek benne? Na jó, az SE 215 maradhatna.
Szerintem egyszerűbb lenne a külföldi fórumranglistákat ajánlani.
-
hobbyone
aktív tag
Kipróbáltam a "házi" custom BA fülesemet. Olyan a hangja mint a membrán nélküli Samsungnak. A vezetékek ..
Képek: 1, 2, 3 (http://www.myimg.de)
Dicker
Az a Pana már ezer éves, nem tudom mit keres ott. Ljokerl tesztje szerint a Tonic nem egy világmegváltó eszköz, ennyi erővel még több tíz füles is ott lehetne Clieos, vagy ljokerl listájáról.
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
ggeleven
Még egy kérdés felmerült bennem!
Talán a többiek..
tothl
Tetszik a GR07? Megérte? Ekkora a különbség az eredeti Sony Hybrid fülharang és a Vsonichoz adott között?
-
hobbyone
aktív tag
válasz ggeleven #29503 üzenetére
ggeleven
Ezekhez mit szólsz?
TDK MT300 ($24.99 ebay + head-fi)
Ljokerl listájában van egy Koss KEB70 nevű fülhallgató a 15-30$ közötti kategóriában ami hangra 5.4-et kapott. Ennek van egy TDK megfelelője, legalábbis kinézetben. A belső még lehet más!
TDK EB750 (árgép + https://ipon.hu/webshop/product/tdk_eb_750_feher/311720)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest