Új hozzászólás Aktív témák

  • f4lcon

    őstag

    tegnap este végeztem egy kis összehasonlítást mert olvastam itt többektől is, hogy a Piston2-ben nincs basszus.
    amik most itthon vannak, és a mini tesztemben szerepelnek:
    - Bowers&Wilkins C5 (az első szürke verzió)
    - Beats Audio urBeats
    - AudioTechnica CKN70
    - Xiaomi Piston 2 (az arany verzió)
    az esélyegyenlőség kedvéért mindegyik ugyan azt a gumit kapta (a régi Sennheiserem szilikon gumiját), majd mindegyik a Comply szivacsával is futott egy második kört.
    a zenét az iPhone 5s-em szolgáltatta, 320kb/s mp3 volt a forrás (mivel a basszusra mentünk, főleg elektronikus de 'mainstream' zenével)

    nos ez természetesen egyáltalán nem 'szokványos' tesztkörnyezet, és az urBeats személyében van egy kifejezetten mélycentrikus füles is a mezőnyben, de így nehezített pályán kellett a Piston-nak bizonyítania.
    lelövöm a poént előre, a harmadik helyen végzett. még a B&W is több mélyet ad ki magából.

    viszont továbbra is szilárd meggyőződésem, hogy a kínai füles az árához képest kiemelkedőt nyújt. attól, hogy nem érzem azt, mintha egy diszkóban a mélyládán ülnék a hangképe tetszős. a mélyek puhák, nem "ütnek" mint az urBeats-ben és bár V de a közép-magas/magas hangok nem élesek, nem kiabálóak, hanem inkább lágyabbak bár nekem természetességben nem éri el a B&W szintjét, de fényévekre van a harsány CKN70-től.

    amire itthon használom (sorozatot nézek az iPademen) arra ez a tökéletes füles, olcsó de nem zsibbad le az agyam a brummogástól a filmek/sorozatok alatt de nem is akarom lekaparni a falról a tapétát a sok magastól mint a CKN70 esetében.

    zenét továbbra is a C5-ön hallgatok majd, mert az valahogy természetesen szól, mintha az Isten is az iPhone mellé teremtette volna.

    “The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

Új hozzászólás Aktív témák