Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #87217 üzenetére
folyt.: vagy érjék be kevésbé jó hanggal.
...stb.Capt. Obvius #87220
Nekem úgy jött le, hogy az még alternatívának volt megemlítve[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz bajnokpityu #87241 üzenetére
Nálad mi a forrás + dac? Illetve azokhoz vannak külön-külön lineáris tápegységek is?
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz HUNNIA1920 #87749 üzenetére
Ne izgulj miatta, tényleg könnyen hajtható; mintha nem is hifiman lenne
Jó választás, legalábbis nekem a hd 660 s után az volt. Hasonlóan jó hangkarakter de precízebb, tisztább, gyorsabb tálalásban.
És még kényelmesebb is; nem nyom, jó ez sima bőr fejpánt . A fülpárnák meg alapból profik.
Tegnap vettem meg az utcsó fejeskábel darabokat a neotech-nech 3001-ből Kácsáéknál; már csak NECE-neked maradt Illetve a kácsás karbon házas szimmetrikus dugóból sincs egy darabjuk sem.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz chrisnagy13 #88009 üzenetére
Ja, ja. Amióta meghallgattam ezeket: [kép1]; [kép2] azóta sűrűbben eurojackpotozom
Pedig fogalmam sincs milyenek a méréseik[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz bajnokpityu #88228 üzenetére
Az "olcsóbbak" közül [ez] milyennek számít? Persze csak ha már találkoztál vele.
Igaz még firewire-én élek, de ha valamelyik ősöreg dacomat meg tudom javíttatni vagy saját magam működésre bírni (mondjuk [enélkül] nehéz lesz), akkor digit koax-szal is ki kéne próbálni, pl. xmos-ról is. Persze ez utóbbinál lehet már mindegy hogy optikaival viszem-e tovább vagy koax-szal.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Exodius #88358 üzenetére
Lehet erősítőkkel foglalkoznak.
Engem telefonon egy arcam dv27a-val is meg egy black box 500-assal is leráztak. Chipes (integrált áramkörös) dolgokat mi nem javítunk mert ha az van bedögölve úgyse lehet vele mit kezdeni címszó alatt. Meg hogy olvasóegységet se lehet szerezni.
Az, hogy valójában mi a hibájuk, az nem számít. :-([ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz bajnokpityu #88544 üzenetére
Nem azt kell nézni. Hanem azt, hogy amit te tudsz értéket/tapasztalatot hozzáadni, azt nem biztos hogy mások is tudják.
Akinek nem tetszik vagy más véleményen van, az legfeljebb átlépi; akinek meg valamiért érdekes lenne, annak meg segíthetsz vele. Legyen szó akár a dacjaidról, általad ismert kábelekről, vagy csak egy centersugárzóról ...stb.Az előzméynekhez visszakanyarodva; én nem maradék márkákat látok a kínálatban. Ráadást ilyeneket hallgatunk sokan (vagy szeretnénk). És általában önszántunkból választottuk.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Biztos vitatnák páran kinek van igaza meg kinek nincs.
Minek századszor is, ezredszer is, belekezdni olyanba, hogy pl. az ételek sótartalom méréséből ki tudjuk-e következtetni milyen ízviláguk van, mennyire finomak?
De amúgy a lényegesebb, hogy próbáljuk már úgy elmondani a saját különböző véleményünket, hogy a másikét nem ócsároljuk, gúnyoljuk ...stb.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Persze, persze. A nép az már csak ilyen. Az egyik fő érzékszerve a fül, de persze nem ér fabatkát sem.
Manapság is sokszor a természetből lesik/koppintják le/veszik a tök egyszerűnek tűnő, mégis néha áttöréseket hozó ötleteket a tudósok.
A nép meg csak les, hogy ekkora "fejlettségi" szinten, tudományos oldalról, hogy a fenébe nem jöttek rá ezekre akár már évtizedekkel ezelőtt.
Ajánlom pl. figyelmedbe a zseniális természet című sorozatot.
(a baglyos/ventilátoros-turbinás pl. gyönyörűen szemlélteti)[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz HUNNIA1920 #89571 üzenetére
Szerintem is sok felvételben vannak "hibák", de gondolom nem hallani minden fejessel (amivel "keverik" a felvételeket).
Pl. Tidal - Diana Krall - No Moon At All
Bal oldalt, amikor énekel, elég visszhangos. Hangfalas rendszeren persze semmi feltűnő, de fejessel meg nagyon zavar.
Gondoltam fejes hibára is, de nem tudtam soha semmivel igazolni; szóval maradtam én is a nem megfelelő felvétel vagy "utómunka" elméleténél.
Persze általában nem ilyen durvák, de tényleg sok felvételben felbukannak olyan zajok, zörejek, amiknek nem szabadna/kellene ott lenniük (és persze mindig ugyanott ugyanúgy).
Más felvételek meg teljesen jók elejüktől a végükig.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #89578 üzenetére
Az azért meglepett hogy a DVD lejátszó analóg kimenetének mennyire kell a bemelegedés.
Bekapcs után az első 15 perc hangzása az elég kritikán aluli volt és cirka fél óra után állt csak be véglegesre.
U.I.: A fejesetősítő már előbb fel volt kapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz HUNNIA1920 #89599 üzenetére
Nem tudom hogy mennyire szokásos és jó dolog amikor szinte csak dac-chip váltás történik egy dacamp-ban. Ennek ellenére lehet hogy ezt is érdemes lenne számításba venni.
U.I.: Bár úgy láttam már volt audio-gd a tulajdonodban és nem voltál tőle oda. És ez is hasonlónak néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Ba cy lus #89817 üzenetére
Ezt a fizetsz és meg lehet hallgatni dolgot hol olvastad (a honlapjukon) vagy személyesen mondták?
Amúgy én inkább fizetek érte. De úgy volna a korrekt, hogyha vásárolsz, akkor ne kelljen még pluszba a megfülelésért is fizetni illetve ha utólag veszed, akkor is visszatérítenék.
A muzikerről ezekszerint már végleg letettél.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz bitrograde #89850 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, mert én meg inkább meg a visszaküldést kerülném, amennyire csak lehet. Ha pl. az eladó helyébe képzelem magam.
Sőt múltkor amit árultam hangfalat én sem akartam odaadni elvitelre és saját rendszerben meghallgtásra. Mondtam hogy ekkora helyiségben, ilyen cucokkal ezt tudja. Ha így kell akkor vihető, ha nem akkor meg marad; én nem fogom kiadogatni meghallgatásokra. Persze azt is elmondtam hogy mire számíthat (negatívumokat is) nagyobb helyiségekben illetve jobb elhelyezéssel.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Ba cy lus #89866 üzenetére
Akkoriban amikor ilyen kedvesen álltak a vásárlókhoz, akkor is vissza vihetted/küldözgethetted csak úgy 2 héten belül a terméket és kötelesek voltak visszaadni a teljes vételárat?
Mert szerintem pont az ilyen visszaküldözgetések miatt utálták meg a kereskedők is a vevőket és ezért lehet elegük az egészből.
De persze nem vagyok kereskedő úgyhogy nem tudom, de én tuti nagyon nem csípném ezt a visszaküldözgetést, úgyhogy emiatt biztos nem is csinálnám.Meg akkoriban nem volt internet, meg ilyen bőséges választék. Úgyhogy elég kevesen játszhatták azt, hogy meghallgatom ahol épp van lehetőség rá, aztán majd megveszem, franciából, kínából, vagy onnan, ahol épp kedvezőbb áron van.
Szóval más világ van már. Nem kell a régi dolgokkal jönni. Mert már nem állják meg a helyüket.
Ha meghirdetek valamit, sokszor már akkor is olyan emberekkel kerülök kapcsolatba, hogy néha majd szét vet az ideg.
[ Szerkesztve ]
-
-
fehér_ember
addikt
válasz Ear001 #89905 üzenetére
Majd megoldják akik oda mennek hallgatózni.
Csak tegyék elérhetővé a honlapon a készülékek magyar nyelvű használati utasításait is, hogy előre meg tudjuk nézni, mivel kell kapcsolgatni vagy deaktiválni pl. a totál fölöslegesen beléjük tett digitális szűrőket és egyéb hasonló ökörségeket
Persze ha valaki érti/érzi ezek létjogosultságát megpróbálhatja elmagyarázni a magamfajtának, aki már soha nem szokott elváltani az egyszer megtalált legjobb beállításról. És nem is hiszek abba, hogy létezik többféle jó is.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz contaxg #90006 üzenetére
Ezek kb. semmit nem érnek. Kár volt az elrettentő fotóért. Tudom, vannak itthon.
Amik valamennyire használhatók azok pl. a DeoxIT D5 (mondjuk most ezt a fajtát látom készleten) vagy drágábban a D100L.
Nézzél róluk videókat youtube-on.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz capulet75 #90462 üzenetére
#90464 s4tch
Kösz, valóban, közben én is belenéztem a használatijába és tényleg nem úgy van mint gondoltam. Úgyhogy töröltem is amit írtam. Amúgy simán feltünttethették volna hátul a dobozon hogy a balszélsők azok inputok.Akkor legfeljeb használja az rca mellettit, gondolom amikor fejesezik úgysem lesznek egyidőben bekapcsolva az aktív hangsugárzók. Persze akkor arra is oda kell figyelnie hogy ne felejtse fullra feltekerve a potit.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Ba cy lus #90632 üzenetére
Új kábelt is be kell járatni (változni fog a hangzás). Nem kell benne hinni, csak csinálni . Én általában az isotek cd-n lévő zörejeket használom (hátha "alaposabb"). Fejesnél nem is zavaró, mert alig hallod ; este meg legfeljebb leteszem székre/ágyra és rádobok pár ruhaneműt. Na nem azért, hogy utána ráüljek/ráfeküdjek; hanem hogy kussba legyen.
Összekötő kábelnél 10-20 óra közti időtartam általában már elég szokott lenni.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz capulet75 #90874 üzenetére
Az még azért nem akkora gond, ha valami olyan is van benne amire nincs szükséged.
A baj az, hogy nálunk egy átlagembernek is rohadt drága pl. egy asus rog phone 5-ös ...stb.
Persze vehetsz olcsóbban "célhardvert" (dap). De pl. én is utálok egyszerre több dolgot magamnál hurcolászni.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz capulet75 #90889 üzenetére
Pl. egy dragonfly cobalt (természetesen vannak olcsóbb alternatívák is) és meg van oldva a telefon hangminősége. Már ha megfelelően ismerik fel a rájuk dugott eszközöket. De az említetteknél nem hiszem hogy ilyen gond felmerülne. A huaweii mate 20 prómnál viszont sajna állandó szívás volt ezekkel.
-
fehér_ember
addikt
válasz HUNNIA1920 #90902 üzenetére
Belehúztál. Jól tetted. Nagyon komoly. Ráadást totál passzol a topik témájához
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Capt.Obvius #91264 üzenetére
De jó hogy usb helyett még firewire-vel elvagyok. Nekem oda már egy AQ 1394 is jó volt, pedig az a carbon alatt van. Amúgy jó látni hogy megy a találgatás de azt se tudjuk mi a bajod a hangzással. Ki tudja így megmondani, mi nem jó.
Nekem szerencsém volt, hogy a hd 660 s előtt is nagyjából jó volt a lánc. Azóta csak a pc-ben cseréltem tápkábelt. -
fehér_ember
addikt
válasz fericske #91421 üzenetére
Hallottál már ilyen fejeserősítőt vagy akár azt az alacsony fogyasztású himalaya dac-ot ami benne van?
Elégedett vagyok a Teac HA-501 + Hifiman Ananda párosommal, de attól még tisztában vagyok vele hogy a benne lakozó erő nem minden fejeshez elég.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz btraven #91432 üzenetére
A samponos "mosás" és tisztavizes öblítések után is illatos és puha marad. [link]
Gyűjtögess és majd ha teheted fejleszd a rendszered, ne ilyeneken törd az agyad. Ezek nem hoznak megoldást.
Ha elégedett leszel a kapott hanggal, sokkal kevésbé fognak foglalkoztani hasonló "tökölések".[ Szerkesztve ]
-
-
fehér_ember
addikt
válasz bkercso #91858 üzenetére
TRS (dac) és XLR (erősítő) bekötésnél az is rendben van műszakilag ha tegyük fel csak egy 2-eres fajin kábelem van, és én ezért csak a +jelet és a testet kötöm be mindkét végen, a negatív jel pedig ki van hagyva teljes egészében. Vagy ebben az esetben inkább kössem össze mindkét csatinál a -jelet és a testet?
Lehet-e hátránya valamelyiknek az említett kettő közül?
És vajon az átalakító adaptereknél amúgy hogy csinálják, invertált jel totál elhagyva/kihagyva vagy lekötve a testre?Nem világos számomra hogy miért van ez a 2 féle megoldás.
Mikor kell az egyik, mikor a másik
Mert ugye ha az elhagyás totál jó lenne, akkor egyáltalán minek/mire alakult ki a testre lekötés? Szóval hogy is van ez?Vagy esetleg nincs is olyan megoldás hogy a negatívot nem használjuk?
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz bkercso #91898 üzenetére
DAComnak nem lenne baja tőle, mert alapból is egy ilyen adapterrel használom sima rca-rca kábellel. Szóval ő bírja ezt a invertált jel és test összekötést.
Csak most a megszokott kábellel is szeretném a megszokott hangot egy olyan erősítőbe vinni, aminek csak xlr bemenetei vannak. Ráadásul ez kölcsön erősítő lenne. Szóval a lényeg hogy annak ne legyen baja az összeköttetéstől.
Tudom, rendes TRS-XLR az tuti jó lenne, csak mint mondtam, szeretném a megszokott kábelhanggal is kipróbálni, ha lehet. Mert akkor tudnám felmérni igazán, hogy csak az erősítő csere mennyi változást hoz. Persze ha bármi kockázata van az erősítőre nézve, akkor csak rendesen/fullosan bekötött TRS-XLR kábellel kötöm össze őket. Igaz akkor más kábelt kell használnom (3 erest).
Amúgy van a megszokott 2-eres kábelből is még pluszba, illetve akadnak 3-eres kábelek is itthon.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz -NoVa- #91978 üzenetére
Most épp az volt a sabres (s.m.s.l. su-9) ami jobban tetszett a "hifis" fülünknek.
Szerencsémre én is ott lehettem a hallgatózásnál. Az említett Sonus Faberek egy olyan adottságú nappaliban vannak elhelyezve, ahol igen ritka jó térhatása van a hangfalaknak.#91977 bala6120
Amúgy te milyen láncban és milyen módon használod a Cambridge Audiot?[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz -NoVa- #92260 üzenetére
Válasz erre:
Még nem vetettem őket közvetlen össsze (nem hasonlítgattam), egyelőre csak az új szerzeményt hallgattam (de még keveset). Ismerkedek a kezelésével, funkcióival.
Zidoo UHD2000 lejátszóját használom (és mégcsak pendrive-ról) illetve BubbleUPnP-vel nyomattam rá a tidalt telóról annak ellenére hogy androidos app is van rajta.
De amúgy igen, lehetséges hogy jobb mint az impact twin.U.I.:
Auto módba tettem a ventit.
Amúgy Roon, a hangzást számomra negatív írányba befolyásolta. Nekem nem jött be, amikor próbahónapokon voltam. Igaz, akkor ugyanazon pc volt a végpont is (bár nem tudom hogy számít-e). De nekem ily módon hallgatva kicsit túl voltak tolva a részletek a megszokott láncon. Úgyhogy már nem akaródzik újra kipróbálni (se).[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz -conrad- #92672 üzenetére
TV-d optikai kábelén az eszközök nem kommunikálnak egymással, ott csak a hangküldés van Tanulmányozod a TV-d hangbeállítások menüjét ott biztos át tudod tenni PCM-re az optikai kimenetet. Mivel spdif-en csak 2 csatorna pcm megy át ezért ezzel problémád meg lesz oldva.
Amúgy akár a lejátszott filmnél is esélyes hogy átállítható a hangsáv sztereóra.
Az erősítő kikapcsolásának nincs köze hozzá hogy hánycsatornás hangsávot tolsz rá. A nem használt csatornák nem terhelik az erősítőt, de akár azt is megcsinálhatod hogy az erősítő menüjében eltünteted/kikapcsolod a nem használt csatornákat. Persze az is elég, ha csak átváltod sztereóra az erősítőn a hangsávot. Elég 2 csatornás sztereóra tenni nem kell 5-re ha úgysincs több hangfal csatlakoztatva. Így akkor minden csatorna tartalma megjelenik a frontokon (persze a mély attól függ hogy definiáltál-e mélynyomóty és hogy kéred-e a 2.0 mellé).
Viszont ha sokpontegybe megy a hangsáv (és az erősítő is automatába/sokcsatornába ... állítva van) és csak a frontok vannak csatlakoztatva, akkor csak azokat a hangokat kapod meg rajtuk ami sokcsatornánál oda való. Az meg önmagában édeskevés.
Nem ismerem azt a konkrét erősítőt de ha sztereóra van téve akkor úgy kell szólnia. Azt nem tudom miért jelzi akkor is a sokcsatornát.
Amúgy nincs samu tévém se, de biztos van a tévédnek is topikja [link] illetve a házimozisban is kérdezősködhetsz.
Most viszont nem jó helyen vagy.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz HUNNIA1920 #92950 üzenetére
De hát van neked egy ilyen Audio-GD. Nem épp úgy néz ki mintha máson kéne törni a fejed.
De ha gondolod, adom érte a Teac HA-501-est, a MicroFluentAmpot, az Anandát és a 250Ω-os DT770-est és még egy 2020-as HE400i-t is .[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz makoss #93061 üzenetére
Már az elején leszögezném hogy nem hallottam az említett eszközöket.
Viszont a sabréknak a "nyíltabb" magastartománya ami meggyőző tud lenni. Középtartományban általában többé vagy kevésbé de alulmaradnak az akm-ekkel szemben. Sőt van, ami mélyekben sem annyira részletes de amúgy van nekik.
A 9038-asnak ütős a mélye, és részletességben se rossz, szóval az övé rendben van.
Amikkel jobb 9038-asokkal találkoztam, azoknál csak a minimálisan gyengébb középtartományt lehetett észlelni, de az se volt vészes. Persze nem csak a dac chip-től függ hogy milyen a hangjuk; a körítés/megépítettség is számít. Mindenesetre én azt gondolnám, hogy vagy a kicsit nyiltabb magastartomány vagy a kicsit jobb középtartomány között kell választani. De amúgy ez csak az én eddigi saját véleményem.
Van amelyik fejeshez ez illik jobban, van amelyiknek meg amaz, és ugye az egyéni izlés is számít.
AKM-et mondanám biztosabb pontnak, de vannak olyan fejesek amiken egy sabres dac tud dobni.
Amúgy milyen fejes elé szánod?[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Dorien #93194 üzenetére
Hátha egyszer bkercso készít egy MonsterAmp-ot.
Persze elég jó erőben van a MikroFluentAmp-ja is, de én úgy gondolom hogy minnél bikább az erősítő, annál inkább gyerekjáték neki a rákötött hangszóróval bánni és az azért a hangzáson is mindig javít, szóval valamennyit mindig profitálunk a plussz erőből.
Ha egyszer bevállal egyet, én vevő leszek rá. Persze ott is legyenek audiofilebb kondik meg jobbféle poti és külső táp. És persze ha foglalatban lesznek az opák, az se baj.Amúgy mint már mondtam nagyon jó párosítás lett a Sabre 9038-as chipes médialejátszóm + MicroFluentAmp + DT 770 zenére is. Árához képest igen jó hangja lett így ennek a zárt fejesnek.
A mélyeit is nagyon kedvelem. Néha már tényleg hangfalszerű. Ha olyan a szám, akkor úgy érzem az egész testemet átjárja/áthatja. Pedig fejestől nem számítottam erre, kellemes meglepetés, ami nyílván az erősítőnek is köszönhető.
Persze készülék összekötő kábelt is jobbfélét tettem a láncba és amúgy még gondolkozok olyanon is, hogy esetleg berendelni egy toroidos külső tápot hozzá.
Nem tudom hogy az hozna-e még valamit rajta , mert ugye bkercso mindig azt mondja hogy nagyon megszűri a tápkört.U.I.:
Egy következő generációnál az is újítás lehetne pl. hogy egy billenőkapcsolóval lehetne váltani hogy kihagyjuk a tápszűrést (vagy egy részét) vagy sem.
Egy újabb játéklehetőség lenne az audiofülebbeknek illetve a tápszűrés hatékonyságának bizonyítására is.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Nálam ~ heti 10-12 órával számolva, kibírnám.
De amúgy nem tudtam hogy asztali hifi eszközöknél ha 50-100 wattal többet fogyaszt valami, akkor te inkább lemondasz a jobb hangminőségről Persze szíved joga.
U.I.: Ezt pedig a kommentekkel együtt, ajánlom figyelmedbe; biztos tetszeni fog[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest