Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz Oliverda #750 üzenetére
Hát, ajánlanám szíves figyelmedbe ezt, aztán meg ezt. Aztán majd ha nem azt látom, hogy tízből ~kilenc hozzászólás az említett háromból kerül ki, én sem fogom forszírozni, hogy miért kellene elhallgatnom egy ezzel is foglalkozó topikban, ha bajom van valamelyikkel.
Abban teljesen igazat adok, hogy (nem)kissé túlteng a curve már a legelső hsz óta, és úgy kell nagyítóval keresni az egyebeket, olyan elenyészőek.HR24.hu
-
bbuzas
újonc
Hali,
https://wirexapp.com
Erről tud valaki, valamit? Érdekesnek tűnik. -
bbuzas
újonc
Töltesz rá pénzt, vásárolsz a kártyával, és a vásárlásod értékének 0,5%-át visszakapod bitcoinban. Amit aztán elvileg bármikor átválthatsz rendes pénzre is. Mellesleg ezzel is lehet pénzt küldeni, miegymás.
De ennél többet én sem tudok róla, ezért kérdezem, hogy ismeri-e valaki, van-e valami tapasztalat róla. -
KTU
addikt
A kártyának van havidíja 1,5 $, bár a visszatérítésekkel könnyen ki lehet nullázni, kb. 90 e Ft havi költéssel.
Más díjat nem láttam.
Ettől még lehet."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
bbuzas
újonc
válasz instantwater #756 üzenetére
Elvileg nyereséges a cég, gondolom az 1.2 eurós kártyadíjból, meg gyanítom ráraknak valamit az átváltásra.
Amúgy engem nem a bitcoin érdekel elsősorban, de ha például Curve mögé berakva egy eurós kártya csepegtet vissza egy kicsit azt nem bánom. így első ránézésre azt tudja mint a metál revolut cashbeckje(ott is lehet cryptóban kérni), csak 1 % helyett 0,5%, cserébe csak 1.2 eur havidíj. -
jessicahyde
csendes tag
Sziasztok!
Most kezdtem el olvasgatni a FinTech témával kapcsolatban külünböző véleményeket és cikkeket és kezdem úgy érezni hogy pénzt takarithatnék meg (spanyol viasz ), azonban mielőtt belevágnék megkérdeznélek Titeket, hogy mit ajánlotok, mivel sokkal nagyobb a rálátásotok a kommentek alapján a dolgokra.
Érdemes-e valamelyik cégnél igényelnem egy kártyát, amennyiben igen akkor melyiknél?
- Általában 2-3 kimenő utalásom van forint alapon egy hónapban.
- Online vásárlásaim: App store euroban, Ebay aliexpress és társai általában paypallal, bármi más általában paypallal.
- Évente 2-3 alkalommal Ausztriában vásárlás bankkártyával euroban, Szerbiában és Madridban szintén.Előre is köszönöm a felvilágositó választ.
-
Patrol
tag
Sziasztok,
Szerintetek mi a legjobb megoldás az alábbi célokhoz?
Havi 20 ezer Ft feltöltése és Eurora váltása megtakarítás célzattal.
Jelenleg kártyás feltöltéssel TW-t használom erre a célra, (Erste Forint számláról) de ugye nincs banki garanciája a Brexit meg itt van a nyakunkon. (TW-n gyűjtöm a megtakarítást Euroban, TW-vel váltom Eurora is)Erste Forint alapú számlához tartozó Mastercard kártyáról történő napi kártyás vásárlások kiváltása
A horribilis magyar bankkártyás költségeket a számlához csatolt Curve esetleg kiváltaná?
Kevesebb lenne úgy a kártyás vásárlások utáni levonás?Rendelkezésre álló bankkártyák (2 db Revolut, 1 db TW)
Köszi
-
Merlini
tag
válasz jessicahyde #759 üzenetére
Érdemes-e valamelyik cégnél igényelnem egy kártyát, amennyiben igen akkor melyiknél?
„Általában 2-3 kimenő utalásom van forint alapon egy hónapban.„
Erre szerintem még kell egy haza bankszámla, de tapasztaltabbak lehet kijavítanak. Gondolom országon belül utalsz?„Online vásárlásaim: App store euroban, Ebay aliexpress és társai általában paypallal, bármi más általában paypallal.”
Online vásárlásokhoz Revolut virtuális kártyáját javaslom, App store és Aliexpress-hez közvetlenül, Ebay és egyéb Paypal-on keresztül. Mert ha esetleg gyanús helyen vásárolnál interneten, akkor csak a virtuális kártyát kell cserélni.„Évente 2-3 alkalommal Ausztriában vásárlás bankkártyával euroban, Szerbiában és Madridban szintén.” Ezekre a Revolut fizikai kártyáját javaslom.
Forintos bankkártya → Curve kártya (forintban terhel jó árfolyamon) → Revolutra feltöltés applikációjában egy menetben euró, dollár stb.. Ugyanazokat a deviza zsebeket használja a virtuális és a fizikai kártya. A kártyák külön-külön tilthatóak/engedélyezhetőek az applikációban.
Revolut-on esetleg érdemes lehet létrehozni, forint számla mellé, ausztrál és kanadai dollár számlát, ebay-es fizetéseknél az utóbbi kettő jól jöhet.
Mindig hétfő (reggel) délelőtt és péntek délután (este) között /azaz hétköznapokon/ váltsál a pénznemek között, mind Curve, mind Revoluton belül! Ha úgy érzed, eleget erősödött a forint akkor egy/több adagban előre spájzolhatsz a Revolut tárolja.Havonta 200 euró vagy azzal megegyező értékű készpénz vehető fel mind a Revolut, mind a Curve kártyáról. Ha át van váltva adott devizára, akkor hétvégén is kivehető ATM-ből. Ha kevés lenne a 200 eurónyi akkor Revolut virtuális kártyáján keresztül Curve kártyával (pénznemet előtte megfelelőre állítva) is lehet KP-t felvenni.
[ Szerkesztve ]
-
babe98
csendes tag
-
Merlini
tag
"Havi 20 ezer Ft feltöltése és Eurora váltása megtakarítás célzattal."
Forintos számládról Curve kártyával Revolut-ra töltve kicsit kedvezőbb az árfolyam.
Euró megtakarítás és Brexit: Magyar Államkincstárnál eurós értékpapír nyilvántartási-számlára utalás, és/vagy PEMÁP Curve/TW (esetleg Revo) bankkártyás vásárlás. Normál euró bankszámlához képest, nincs számlavezetési (és kártya) díj. PEMÁP 9 hónap után már kamatot hozz (-2% a „feltörési” díj ). Ha KP-re van szükség akkor Revolut-ra, Transferwise-ra ki lehet ki/vissza utalni (ennek valószínűleg van tranzakciós díja).
"Erste Forint alapú számlához tartozó Mastercard kártyáról történő napi kártyás vásárlások kiváltása
A horribilis magyar bankkártyás költségeket a számlához csatolt Curve esetleg kiváltaná?
Kevesebb lenne úgy a kártyás vásárlások utáni levonás?"Szintén Erste-s számlám van, nekem nincs plusz levonás forintos bankkártyás fizetéseknél. Sőt most 1% pénzvisszatérítést kapok 3 üzletben 90 napig (Aldi, Lidl, Tesco, Shell Marks & Spencer, Starbucks, Apple, H&M, Ikea, Media Markt ezekből lehet választani Magyarországon.) Curve kártya alá tettem be ehhez az Erste-s bankkártyámat.
Magas hazai banki költségek lefaragására ezt a bankszámlát szokták javasolni.
[ Szerkesztve ]
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Lakásvásárlás előtt állunk. Olyan kérdésem lenne, hogy átutalásnál hogy lehetne spórolni a tranzakciós díjon?
Több milliónál ez már több ezer Ft. Otp-nél vagyok.[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
Idézet 3-al lentebbi hsz,-ból."Magas hazai banki költségek lefaragására ezt a bankszámlát szokták javasolni."Nyitsz a bankmonitoros linkről egy vagy 2db Cib Eco számlát, aztán 2 évig mindent ingyen utalsz.
ha megjáratsz köztük kb. 100 e Ft-ot havonta.
Amúgy így mindent ingyen adnak.
Gondolom magyarországi számlák közt HUF - HUF utalás lenne.(#768) Dluinet Köszi, akkor passz.
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Patrol
tag
Az értékpapír nekem nem szimpi, maradnék a nulla Ft-os költségű külföldi Fintech "bankoknál"
Persze az lenne az igazi, ha kamatozna is a megtakarítási célzattal tárolt pénz, de végül is az Euro miatt az árfolyamon is lehet nyerészkedni, kvázi kamatot elérni.TW-t neccesnek érzem a Brexit után, lehet át kellene cuccolnom a Rev-re a Litván banki licence miatt. (?)
Használja valaki deviza megtakarítási célzattal valamelyiket? Esetleg más külföldi Fintech erre a célra?A magyar bankkártyát minden nap kis összegű PayPass tranzakciókkal használom. (Reggeli bevásárlás, Lidl, Aldi) Ezzel a sok tranzakcióval aztán szép kis havi bankkártya díj hozható össze.
Ezt mérséklendő gondoltam a Curve-ra, de jelenleg nem értem hogy tudna ezeken a tranzakciós költségeken csökkenteni.
Ha jól gondolom, akkor sehogy.Másik:
Nyaralások alkalmával Rev-et szoktunk használni, kettőt is a 200 Euros limit miatt.
Az egyikből szoktuk fizetni a szállást, ráadásul ez mindig hétvégén történik, a másik kártyáról pedig az egyéb kártyás költéseket (étterem) és kp kivételt szoktuk intézni.
Euroval szoktuk mindkettőt feltölteni, de rendszerint Kunában szokták őket terhelni.Mi lenne a legjobb megoldás?
- Kunával töltött Rev kártyák (főleg az amivel a szállás fizetése történik hétvégén)
- Kunával töltött TW kártya (szállás és egyéb költségek fizetésére is)
- CRV-vel fizetés, mögötte pedig vagy Rev vagy TW, esetleg mindkettő? (egyik a szállásra, másik minden másra)
- Esetleg Euroval töltés?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Patrol
tag
válasz brainticket #772 üzenetére
Igen, az nekem is rémlett
-
KTU
addikt
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
hedgehog
senior tag
A magyar bankkártyát minden nap kis összegű PayPass tranzakciókkal használom. (Reggeli bevásárlás, Lidl, Aldi) Ezzel a sok tranzakcióval aztán szép kis havi bankkártya díj hozható össze.
Én sürgősen váltanék bankot, ha a tied a bankkártyás tranzakciók után díjat szed. Az én KH-s, Gránitos kártyáim vásárlása nem kerül pénzbe, tuti van más bank is, ahol szintén máshogy oldják meg a tranzakciós adót.
-- aka p3d3str1an
-
Patrol
tag
válasz hedgehog #776 üzenetére
Lakáshitelhez kötött, nagyon nincs mit tenni vele.
Sőt a legutóbbi hitel reformálás kapcsán rosszabb lett, mert buktam az addigi szuper nullás csomagot.Leginkább Fintech bankokkal oldanám meg ezt is.
Rev vagy TW Forint zsebe gondolom alapból jobb kondíciókat eredményezne... -
hedgehog
senior tag
Esetleg érdemes kiszámolnod, hogy egy hitelkártyával nem járnál-e jobban. Vannak olyanok, amik 1-2%-os visszatérítést adnak minden vásárlás, akár közüzemi számlabefizetés és hasonlók után is. Ez ki tudná kompenzálni az egyéb banki költségeket.
Szerintem a Rev vagy TW -vel csak akkor tudnád kiváltani a bankkártyás díjakat, ha az utalás olcsóbb mint a kártyás fizetés. (mertugye csak kártyával vagy utalással tudod feltölteni ezeket, szóval ugyanott vagy).
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
Nem ismerem a kondícióidat, csak feltételeztem, hogy %-os díja van a kártyás vásárlásnak... és az utalásnak is. Márpedig akkor a számosságuk mindegy, vagyis ugyanannyi lesz ha egy összegben terhelik be, mintha sok kicsiben.
(bár ha csak tranzakciós díjat kell fizetned, akkor valóban jobb az utalás)-- aka p3d3str1an
-
Merlini
tag
„TW-t neccesnek érzem a Brexit után, lehet át kellene cuccolnom a Rev-re a Litván banki licence miatt. (?)”
Az még egy kis idő (egy-két év?) mire valami betétvédelmi alap biztosíthatja a Revolut-ot.„A magyar bankkártyát minden nap kis összegű PayPass tranzakciókkal használom. (Reggeli bevásárlás, Lidl, Aldi) Ezzel a sok tranzakcióval aztán szép kis havi bankkártya díj hozható össze.
Ezt mérséklendő gondoltam a Curve-ra, de jelenleg nem értem hogy tudna ezeken a tranzakciós költségeken csökkenteni.
Ha jól gondolom, akkor sehogy.”Szerencsére nem jól gondolod, mert lehet Fintech keretek között is csökkenteni.
Curve kártyád alá a forintos és a Revolut virtuális kártyáját ajánlom beállítani.
Curve alkalmazásban aktivá teszed a forintos kártyádat, majd Revolut Top up-al eurót töltsél fel Curve kártyádat megadva (azon keresztül) /500 GBP havi (30 nap csúszó) váltási limit van/.
Revolut-ban az eurót vissza váltod forintra. Fórumtársak beszámolói alapján (amikor nincs nagy árfolyam mozgás akkor) 10 eurónként ez kb. 10-20 forintba kerül.
Innentől a Revolut fizikai kártyájával forintban fizeted (kártya tranzakciós díj nélkül) a hazai vásárlásaidat.Curve pénz-visszatérítéses üzletekben vásárláskor az applikációjában a Revolut virtuális kártyáját tedd aktivá és állítsd forintban terhelésre. Így Curve kártyával fizetéskor jön vissza 1%.
Anti fintech megoldás:
Kérheted jövedelmedet megosztva utalják, ha a (#763) hozzászólásomba lévő bankhoz havi 92+eFt át tudsz csoportosítani. Ha ez működőképes, akkor az Erste bankkártyája le is mondható.(#765) vnorbi: Ez igazán jó hír.
[ Szerkesztve ]
-
hedgehog
senior tag
Curve alkalmazásban aktivá teszed a forintos kártyádat, majd Revolut Top up-al eurót töltsél fel
Az a baj, hogy ez ugyanúgy kártyás vásárlás, azaz ha a 0,6%-os tranzakciós díj ami a problémás nála, itt lecsapódik. Azaz hiába Curve+Revolut, a kártyás fizetések után fizetendő adót nem tudja megspórolni. (bővebben a következő postban)
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz Pikkolo^^ #781 üzenetére
Éves díj van, de először azon is esetenkénti százalék volt, és lehet, hogy a kolléga régi bankszámláján még az a kondíció maradt rajta.
(egyébként nagyon furcsa nekem is, mert a legtöbb bank már akkor nem esetenkénti díjat számolt fel, hanem beépítette a kártyadíjba... bár én pont azért jöttem el akkor a Budapest Banktól, mert ők minden vásárlás után kérték a pénzt)-- aka p3d3str1an
-
szuladam
aktív tag
-
gzbotii
nagyúr
válasz Oliverda #712 üzenetére
Szóval akkor alap esetben a Curve a legegyszerűbb megoldás, külföldi fizetésre, kivéve hétvégén - ekkor megéri még hétvége előtt top-upolni a szükséges összeget Revolut kártyára.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
noobi78
újonc
800 EUR-t akarok tölteni Revolut-ra Curve-ön keresztül, úgy hogy HUF kártya van mögötte.
Szerintetek ez mehet egy körben van bontsam meg 400+400-ra? -
MrPeekaboo
senior tag
Ha korábban rendszeresen használtad a Revolut fiókodat, azaz vásároltál/feltöltöttél, kvázi felépítettél egy vásárlási történetet, akkor talán kisebb valószínűséggel fogják zárolni a fiókodat. Én kisebb adagokban annyit töltenék fel, ami nem okozna akkor sem gondot, ha utána zárolnák és mondjuk pár hétig nem tudnék hozzáférni.
[ Szerkesztve ]
-
k2laci
tag
válasz #33403648 #70 üzenetére
EURONET ATM - tanulságos sztori !
Hirtelen szükségem volt 200 EUR-ra, nálam volt a Transferwise-os kártyám, volt is rajta EUR. Odamentem a győri tescoban lévő EURONET ATM-hez, beütöm, hogy 200 EUR. Kiírta, hogy mivel angol kártya GBP-ből konvertál. Mivel siettem, meg gondoltam pár % belefér elfogadtam. HIBA VOLT !
A 200 EUR-t 198 GBP árfolyamon terhelte, a történeten buktam kapásból kb. 9000 Ft-ot.
SOHA TÖBBÉ EURONET !
-
Zsolt39
újonc
Hogyan tudnék devizát olcsón utalni, váltás nélkül.
Sokszor használtam a Transferwise-t, de mindig Ft számláról utaltam EUR, GBP, CHF-et.
Ha beállítom, hogy EUR-t utalok, akkor céldevizaként mindent lehet, kivéve EUR-t.Konkrétan CHF-ben lévő pénzt szeretnék CHF-ben utalni (nem a banki díjon). Valaki tud erre fintech módszert?
-
KTU
addikt
válasz instantwater #688 üzenetére
Starling Bank, joint bank account, amit kerestél, ill.:
"2016 júliusától teljeskörű pénzügyi szolgáltatások nyújtására alkalmas banki engedéllyel rendelkezik az Egyesült Királyságban"off, mivel Mo.-ról nem elérhető, UK cím kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest