Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Battlefield 2042
- Cyberpunk 2077
- Xbox Series X|S
- War Thunder - MMO Combat Game
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Marvel Rivals - Középpontban Moon Knight
- Automobilista 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz rokefeller #3843 üzenetére
Na akkor csak bug-os Hétvégén lehet nekiállok a notin az update-nek.
Én a /home-om megtartanám csak a /-t húznám újra. Akkor azt formázzam elő neki? /home-ot el fogja fogadni, h nincs formázva? Vagy inkább rendszeren belül a frissítsek?ViZion: Én nem automatice szoktam használni a telepítő particionálóját... beállítgattam minden csatolást - ahogy szoktam - de elhasalt.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Meg tudjátok mondani, h melyik nvidia verzióig van zárt meghajtó? Csak 2xx-ig?
Havernak le kell cseréljük a hd4350ét vmi normálisan támogatott nv-re (hasonló teljesítmény és ár mellett).Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Először is vedd fel az rpm fusion repót. Ezt megteheted pl.: a fedorautils nevű kis tweak progival. Ez a progi egyébiránt sok hasznos funkciót tartalmaz, érdemes átnézni. Ha fent a repó -> add / remove software (vagy yumex) -> keress rá a catalyst szóra és tedd fel a kerneledhez pászoló modult (terminálba uname -a paranccsal nézheted meg a pontos kernel verziódat). Reboot
Ha nem akarna előjönni az X lépj át tty2-be (ctrl + alt + f2), jelentkezz be (root-ként érdemes) és szedd le a catalyst-ot: yum remove catalyst*. Reboot. És vissza kapod a mesa drivert. Lehet másik kernelt + modult próbálni
A Te kártyád elég új, remélhetőleg a legfrissebbel menni fog. Sok sikert
-
Hasonló nálam is a gond. Betettek egy új kernelt de a hozzá tartozó nv driver elfelejtették, ki érti ezt?
Persze a kernel frissült magától de a driver nem tudta utol érni az X meg nem indul. Mesa driver-el is elvagyok de azért mégis...Csomag: kmod-nvidia-173xx-3.7.3-101.fc17.x86_64-173.14.36-1.fc17.1.x86_64 (rpmfusion-nonfree-updates)
Megkövetel: nvidia-173xx-kmod-common >= 173.14.36
Elérhető: xorg-x11-drv-nvidia-173xx-173.14.35-2.fc17.x86_64 (rpmfusion-nonfree-updates)
nvidia-173xx-kmod-common = 173.14.35Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Feltettem a "nagy gépre" itthon a 18at. Meg havernál is. Kicsit szívatott a particionálás része de megszokható.
És hatalmas piros pötty jár neki: out of the box megy a hdmi-n a hangMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz gtamate2 #3929 üzenetére
Van azon torrent kliens: transmission
és linuxon úgy "szokás" telepíteni, h bemész a szoftver kezelőbe (add / remove software vagy yumex) és azzal telepítesz. így nem tudsz beszerezni "rossz" dolgokat és a függőséget is felteszi.
-
Vannak "erre" különböző tweak progik, azok megcsinálják helyetted a repó felvételt, telepítés, mindent.
Ilyen a fedorautils, autoplus és az easylifeMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
rosszul fogalmaztam - mert abba biztos voltam, h volt - azt akartam kérdezni, h volt-e benne vmi érdekes? de ezek szerint meg se tudtad nézni. bár mikor visszakapod a kurzor is kiadhatod a parancsot hátha mond vmit... és nem wireless a bill véletlen?
-
fedup megy rendesen? prószálta vki?
-
Hát azé nem szeretném minden fél-egy évben újrarakni a rendszerem, nem vindóz ez
Sajnos én is rá kényszerülök - néha - egy ilyen elbaltázott dist-update miatt, azé is kérdem, h volt-e olyan bátor vki? De ha volt ha nem, én a "nagy" gépen rányomok azé úgyse kárMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Hát ez gyors volt (igaz nem egy lassú ssd van a gépben). Semmi probléma, ~1700 új csomag, megváltozott animációk, kicsit dizájnosabb login, még nem nézegettem annyira de onnan írok. A shell extension-aim fele eltűnt, annak még utána nézek.
Jah, és ki tudta, h a java update már csak 2 klikk Hát, h én mennyire le voltam maradva...
-
Nem tudom megnyitni a tűzfal beállításokat, ezt a hiba üzenetet kapom: ERROR: FirewallD is active, please use firewall-config. wtf?
-
Szóval fel kellett tegyem a firewall-config nevű csomagot. Ez ugyanaz a beállító gui mint ami 18 alatt is volt. Nem kellet le/fel lődöznöm Ide miért "felejtették" el betenni? És hova lett a 18 alatti tűzfalkonfogom??? Valamit variáltak a tűzfallal?
[ Szerkesztve ]
-
Schrödinger macskájás a gugli
-
Aki F19-et (gnome) használ nem tapasztal "időleges" fagyást / akadást? Az egér mozog de azon kívül semmire nem reagál. Megáll minden a desktop-on. 2 gépen is ugyanúgy beakad random.
Az enyémen (i5) annyira nem vészes (max. 2 mp) de egy lassabb dual core notin megáll vagy 5-10 mp-re ami igen idegesítő... Gugli nem a barátom az ügyben (vagy nem jól kerestem). F18al ilyet nem tapasztaltam egyik gépen se.Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
válasz csendes #4004 üzenetére
Ugyanazt az akadást gondold el csak pl.: gépelés közben. Írok mint szél, azt odanézek hiányzik egy fél szó, pár mp múlva meg megjelenik... Már azon vacillálok lecserélem ezt a gnome-t de annyira szeretem / megszoktam már
A kiegészítőket kilövőm, hátha
[ Szerkesztve ]
-
válasz csendes #4008 üzenetére
A dualcore-os gépen alap téma van (az enyémen módosított) és mind2 akad. Egyik gépben sem intel van (ati/nv). Most (mintha) azt tapasztalnám, h ha letölt a gép is belassul, akadva hozza elő a dash-t. Na felteszem neki a mate-et azt meglesem azzal...
-
válasz csendes #4011 üzenetére
Közben észrevettem / rájöttem, h vannak témák amikkel jól néz ki minden, akkor ez a magyarázata
Tetszik is ez meg jó is, de annyira fapados már nekem a gnome3 után Nyomkodom folyamatosan a "vindóz" gombot és gépelem az indítandó progi nevét, de nem történik semmi... Tálcán a progik, munkaterületváltó, ajajjaj... De míg nem "csinálják' meg a gnome-ot addig ez lesz.Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Jó nagy itt a csend, mivanitt?
Szóval, h értelmeset is beszéljek, feltettem (frissítettem) a 20at (gnome persze), és láss csodát ezek a fiúk csináltak valamit... Sokkal reszponzívabb, pörgősebb lett a cucc. Eltűnt az idegesítő akadás, minden flottul megy rajta. Mondjuk extension kínálat az majdnem nulla, de majd csinálják azokat is szépen. Elégedett vagyok ismét a fedorkámmal
-
A gépem nem suspendel automatice (mióta frissítettem 20ra). Hogy álljak a hiba kereséséhez? Vagy majd javítják azt sz.rjamle?
-
válasz csendes #4062 üzenetére
Gnome. És úgy értem, h beállítom neki, h 1 óra tétlenség után menjen aludni, de rossz gyermek és nem hallgat rám
Tamás9x: 64 bit. És az aláírásodban olvasom, h laptoptunkng... Egy elitebook 8540p-be kellene nekem erősebb poci (i5 520 van benne). Tudsz ebben segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
válasz csendes #4073 üzenetére
Ez érdekes...
body@fedorka ~$ gnome-power-manager --verbose
bash: gnome-power-manager: a parancs nem található...Tamás9x: lehet csak rápróbálok egy 820qm-re. Azt 20k körül meg tudom itthon venni és a teljesítménye is meggyőző...
-
Notimon 17 (vagy 18...) ota fedora van es mindig alfa / beta verziokra frissitek, eddig sikeresen :-) Persze mindig van vmi gubanc de megoldhato reinstall nelkul. A gnome 3rol meg ne hagyd magad lebeszelni - ha van alatta hw - rettento kezre tud allni es gyors is, szep is :-)
-
A notimban 2 vinyó van és állandóra (automatice) csatolódik a 2. is.
Én is a disk nevű progival csatoltattam fel még évekkel ezelőtt"Automatikus csatolási beállítások": KI (így tudok egyáltalán módosítani bármit is)
"Csatolás indításkor": Ki kell kapcsolni.Ezeket ha bekapcsolod nem jó? Én úgy emlékszem nálam csak ennyi lett állítva, meg a csatolás helye. Mondjuk én a /home alá csatolom az a vinyót...
Jah, most értelmezem mit szeretnél... Csak olvashatóra. Akó nem szóltam
[ Szerkesztve ]
-
válasz rokefeller #4192 üzenetére
Szerintem b@szd ki azt a meghajtót a gépből. Van olyan beépítő keret amihez kapsz - usb felületű - házat a dvd-nek. Én is ilyet vettem, de azóta (~1,5 éve) se használtam a meghajtót...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen monitort vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest