Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
alabaro
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem. Tavaly őszén vettem 1 Mbit-es előfizetést, ami tavasz elejéig kb. havi 1-2 szakadást leszámítva minden oké volt. Ezután jött a rémálom, minden előzmény nélkül 1xcsak naponta többször megszakad a letöltés/böngészés. Már vissza állítottam a windózt, cseréltem splittert, hálókártyát nem segített, már csak a modem lenne hátra, de nem olyan egyszerű kölcsön kérnem. Teljesen kiszámíthatatlanul szakad meg kapcsolat az internettel (ADSL LED világít, van vonal és a sebességet általában hozza, 130 KB.). Externetnek írtam, visszaválaszoltak, ellenőriztek, őnáluk nincs gond, továbbítottak, t-comnál nincs gond. ezt mondták. Ha jól emléxem a szerver bővítés után 2 héttel kezdődött a szakadás. Még 1 kérdés, mióta számolódik a modem garija? Amióta átvettem a modemet? mert elvileg 1 év a gari.
-
alabaro
csendes tag
Érdekes mióta volt a szombati nagy leállás azóta jó az internetem, holott a reklamációmra azt mondták hogy nem ő náluk van a hiba. Ha nekem is letelik a hűség idő akkor szolgáltatóváltás árát kell néznem vagy mit?
-
alabaro
csendes tag
Pár hozzá szólással korábban (#2102) már írtam és a szolgáltatónak is jeleztem e-mail-ban hogy a nagy szombati szakadást követően megjavult az internet kapcsolatom (szakadásmentes lett). De mióta az ügyfélszolálatnak írtam hogy oké a internet mínősége (kb. 3 napja) azóta megint egyfolytába ledob az internetről. Úgy érzem mint ha elkiabáltam volna magam és tán direkt ki szúrnak velem. Most megint írok nekik. Meg látjuk mi lesz.
-
alabaro
csendes tag
Lehet benne valami mert most éjjel ment simán, bár nem tudom volt-e vihar. Egyébként Ferencvárosban lennék. De ez a internet szakadások kora tavasz óta volt(remélem)/van. Előtte is voltak viharok, akkor nem voltak gondok érdekes módon. Úgy hogy továbbra is a szolgáltatónk/t-com területén tapogatózok. Ja még 1. Meg fogom nézni vmi mb50s programmal és elmondom mit mértem. Azért köszi a tippet D600!
-
alabaro
csendes tag
Sziasztok!
Az én gondom megoldódott!!!
Az én gondom a szakadás volt...
Megnéztem a http://sm50b.webtemp.org/ oldalon levő letöltendő programmal (hála annak aki közre adta pár hsz-sal elébb!!),(csak D-link 360R-hez jó!) és annak képét (eredményét) elküldtem a szolgáltatónak fogyasztóvédelemmel fenyegetőzve.Kb 10 nap múlva lett eredménye a dolognak. Azóta jó az internetem (változás: az SNR:11ről felment 18ra).Ja még azt is meg lehet saccolni hogy mit bír a neted, hány Mbitet. Nem kell fölöslegesen nagy sávszélességűt venni mikor a vonalad nem bírja, mint az én esetemben, igaz utólag derült ki számomra mikor vaciláltam hogy vegyek-e 1 helyet 4 Mbiteset.
Üdv. -
alabaro
csendes tag
Igen, igazatok van nem a szolgáltató tehet, de mikor küldtem a levelet nem csak őket hanem közvetve a t-com-ot is megfenyegettem. Pontosan leírtam hogy valamelyikőtök nem lép elmegyek a fogyasztóvédelemhez. Azért nekik írtam, mert mikor 1-ször reklamáltam, akkor tovább küldték a T-com felé (szerintem az ügyfelekkel a szolgáltató tartja a kapcsolatot), és akkor mindkettő azt mondta hogy őnáliuk minden oké). Az előbbi hozzászólásokból lassan sejtettem hogy a vonal a ludas, csak most nem elég érthetően és egyértelműen fejeztem ki magam. Ezért köszönöm a segítségeteket! Nélületek nem boldogultam volna!
-
alabaro
csendes tag
Sajna vissza kell szívnom az örömömet. Korán ittam meg a medve levét. Mi is történt? Mikor írtam a szolgáltatomnak hogy oké most a vonal és minél tovább így legyen, erre pár óra múlva veszem észre, hogy megint szakadozik a vonal. Meg nézem a vonal mínőségét megint 11 az SNR érték (18 volt előtte). Úgy felhúzva írtam az externetnek, hogy mit szórakozik velem a T-com (elvileg a T-comnak kellene írnom, de az internet dolgában nem ővelük van szerződésem, viszont telefonban igen, poénos mi?). Választ még nem kaptam.
Kérdezem tőletek menyiben játszik bele externet felelősége, hogy nem tudja rávenni a vonalszolgáltatót (T-com), hogy rendes vonalat adjon (hiszen ő is fizet tőlem a T-comnak) az internetért. Ezért eredeti összeget kérni nem megfelelő szolgáltatás miatt. Mit tud tenni a fogyasztóvédelem? Próbálok én is utánna nézni. Mik a tapasztalatok?
Hogy érted az externet embere vagyok?
Ha lejár a hűségem lehet hogy én is lelépek...[ Szerkesztve ]
-
alabaro
csendes tag
Most a napokban volt nálam a T-com-os szerelő és a saját szemével látta a szakadásokat a saját laptopján igaz még az én modememmel. Aztán csak annyit csinált hogy bedugta a saját hasonló modemét és lemérte megint a T-com test weblapján a sebességet és ajánlotta hogy cseréljem le hátha megjavul, mert (ha jól emléxem vmi 128kbit helyett csak 96kbit volt) keveselte a feltöltési sebességet. Lecseréltem, ugyan úgy szakad mint előtte. Más, napokban én is kaptam ajánlatot, ha meg kötöm a hosszabítást 3550+AFAért (prepaid ALFA) vállalták egyébként határozatlan időre 3900+ÁFA.Bolond leszek velük folytatnom az életemet, keresek másikat.Elég sok idegesség ment rá az életemből (első fél évben oké volt, a második fél évben vannak a szakadások). Látom van olcsóbb is máshol, ekkor remélem megszűnik a szakadás. Azért reménkedem mert a szerelő aki kint volt nálam mondta hogy ő is rendelt internetet havi 2000-ér prepaidosat és ugyan úgy szakad őnála is és nem tud tenni semmit. Gondolom mivel szakmabeli és ha csak vonallal lenne gond rég megoldotta volna. Meg azért is gondolom hogy az internetszolgáltató a ludas mert ő rakja fel, "sugározza" az internetjelet, a T-com csak továbbít a vonalán. Ha rossz a vonal megértem hogy az internetszolgáltató nem tehet róla, de ha nem rossz a vonal, akkor tegyen is érte hogy normális szolgáltatást nyújtson ami fél év után csak kábé kétszer 1 hétre korlátozódott. Remélem érthető voltam.
-
alabaro
csendes tag
Sziasztok!
Én is egy sokat szívó ügyfél vagyok...(állandóan szakad a net) De! Most nem csinálja ezt. Kb 1 hete kezdett javulni, kezdettben csak éjszaka nem szakadt a kapcsolat és nappal ritkult a hibák száma. Mostanra már kb. 24 órája folyamatosan fent vagyok. Hihetetlen. Arra gyanakszom hogy vmilyen berendezésük hűtése, üzemelése a hűvösebb időkben műxik rendesen csak. Miért mondom én ezt? Mert tavasz elején ugyan ilyen módon zajlott le a "javulás" csak fordítva, nem javult hanem romlott a helyzett. Csak az a baj hogy ettől nem lettem okosabb hogy ki cseszeget engem a T-com vagy az Externet a tökéletlen valamicsodájukkal.
Gondoltam váltsak szolgáltatót? Most jár le a hűségem. Arra gondoltam hogy ha váltok és ha meg marad a probléma ami csak tavasszal tudom meg akkor T-com hiba, ha viszont megszűnik, akkor Externet volt a ludas. Most egész jól lementek az árak. A határozatlan idejű havi díjakat hol találom meg? Én nem találtam meg. Gondoltam nem kötök még 1 évet csak ha beválik. -
alabaro
csendes tag
Irtam az ÜFSZ-nak e-mailt hogy mikor jár le a hűségem, nem válaszoltak. Ezért kérdezem visszaigazolt szerződéskötéstől számít az 1 év? Ha pl én 2007.10.10-kor kötöttem szerződés, akkor 2008.10.10-kor jár le? És ezek után minden következmény nélkül átléphetek?? Az Enternet mennyivel jobb IP.
-
alabaro
csendes tag
Nekem is szakadozik időnként, de vmiért ritkábban mint régebben (ez mitől lehet?). De mikor rapidletöltőt használok akkor mostanában ritkán sikerül hibátlanul újracsatlakozni. Mennyiben változna a helyzet ha átállok egy másik szolgáltatóhoz (enternethez)? Mert most mindkettő egymásra mutogat (externet meg a T-com).
-
alabaro
csendes tag
valszeg a vonalad nem bír többet, attól függően milyen messze van a vezetéked lakásodtól folyóméterben, nem légvonalban... tipp:http://itcafe.hu/tema/re_d-link_360r_adsl_modem_parameterezes/hsz_1-50.html
tudtommal a 360R modemek csak a nagy sebességet nem bírják, bár lehet rossz köztük, én cseréltem többször nem lett jobb. Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen notebookot vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- EA Sports WRC '23
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- BestBuy topik
- Tőzsde és gazdaság
- Fotók, videók mobillal
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.