Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AstraCDX
senior tag
Hali !
"a küldemény kézbesítését a címzett vagy átvételre jogosult személy aláírásával, vagy más módon okiratilag kimutatja."
Ez sajnos már elég régóta nem gyakorlat .
Több éve kapok már úgy ajánlott leveleket, hogy be van dobva a postaládába, és aláírást az átvételről senki nem kért .
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy a tértivevénynek mennyi a normális visszatérési ideje .
Ugyanis egy hete adtam fel a levelet az Externet felé, és a mai napig nem jött még vissza a tértivevény .
Normális ez így ?
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
válasz Jégkokó #2812 üzenetére
8Mbit/s esetén én még 7,2-ről se hallottam, akinek 6,8-ig kileng a mutató az ugrálhat örömében .
Eddig én max 6,5Mbit-ről hallottam, szóval a valós 8M elérése gyakorlatilag lehetetlen, mivel az egy bruttó érték, otthon te pedig csak a nettot kapod meg .
No . Igazat hazudtam ? Errefelé van valahol az igazság ?
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
-
AstraCDX
senior tag
Hahó Szakik !
Mi van olyan esetben, amikor "kedvenc" szolgáltatónk által biztosított 4Mbit-es internet látszólag nagyon lelassul, az összes torrent bepirosodik/időtúllépést jelez ?
Azért "látszólag" mert a SpeedtestNet mérése alapján ilyenkor is ~3800kbit/s a letöltés, és ~210kbit/s a feltöltési sebesség .
A probléma ma délelőtt állt fenn 1-2 órán keresztül, majd bármiféle helyi beavatkozás nélkül megszűnt .
Mi okozta/okozhatta ezt a problémát ?
Másnál is észrevehető volt ez a jelenség ?
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
válasz zebranyul #2824 üzenetére
Hali Emberek !
A szolgáltatók által meghirdetett sávszélességek mindig maximális, és még fontosabb, hogy brutto értékeket takarnak .
Ez alól úgy tudom csak egy kivétel volt, és sajnos az is csak volt anno a megszűnt EMITEL Rt. adta a meghirdetett sávszélességét nettoban .
Azóta ha jól tudom SENKI !
Ha mégis akkor aki tud ilyet, tegye közzé .
A meghirdetett értékeket elérni lehetetlen, egyrészt a brutto érték miatt, másrészt a még esetleg felmerülő nem tökéletes vonali, átviteli problémák is csak csökkenthetik az elérhető sávszélesség maximumát .
Ez már annyi helyen ki lett beszélve, hogy már értelmetlen újra-s'újra felhozni .
Nagyon szégyenletes, és átverős, de szolgáltatókat ez nem érdekli, tojnak ránk, és kész .
Szerintem e téren sajnos még álmodozni sem érdemes pozitív változásról .
Hogy ne legyek nagyon off, hozzáteszem, hogy különösen igaz ez az kedvesnek épp nem nevezhető szolgáltatónkra; az Externetre .
Szerintem . . .
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
válasz zebranyul #2826 üzenetére
Hahó !
Akkor maradok az utolsó soromnál, nevezetesen ; szerintem .
Más .
Az externet jelenleg a 4 Mbit/s ADSL szolgáltatását max 4480 kbit/sec letöltési sebességgel reklámozza .
Mert ugyebár nem mindegy, hogy a 4 Mbit/s névleges szolgáltatás, az 4096 kbit/s, vagy 4480 kbit/s linksebességű .
Van valaki aki nemrég kötött ilyenre szerződést ?
Ez a meghirdetett 4480 kbit/sec mennyire valós érték ?
Mennyivel mehet ez max a gyakorlatban, kifogástalan vonalat feltételezve ?
Üdv.
Astra
[ Szerkesztve ]
-
AstraCDX
senior tag
válasz Gézengúz #2828 üzenetére
Hali !
Köszönöm szépen !
A hivatkozott írás minden kérdésemre választ ad .
Ajánlom én is mindenkinek, ismeretbővítés, vagy frissítés céljából .
Köszi !
Üdv.
Astr
-
AstraCDX
senior tag
válasz SzuperSzilva #2832 üzenetére
Hali !
Miért ? Te "valami" Externetes ügynök vagy ?
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Hali !
Amikor én megírtam a Felmondó nyilatkozatomat, a dokumentum végén ez állt ;
"Ezt az Előfizetői szerződés felmondó nyilatkozatot eljuttatom az Externet Nyrt.-hez ;
tértivevényes ajánlott levélben az Externet Nyrt. 1519 Budapest, Pf. 556 címre,
FAX-on a 06 40 209-021 számra,
e-mail-ben az externet@externet.hu címre ."Így is történt fellebbezésnek helye nincs .
A számlázás előre történik, állítólag gép csinálja, azt szokták mondani, nem kell befizetni, és semmi gond nem lesz .
Ha segíthettem . . .
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Tudtok valamit, miért nem műxik a webmail, vagy a normál postafiók elérhetőség ?
Az ÜSZI hogy, hogynem elérhetetlen, én meg visszahívást nem kérek, csak megoldást a problémára, illetve az ok nyilvánosságra hozatalát !
Ha ilyen van miért nem lehet kitenni a honlapra, hogy mi miatt nem elérhető a szolgáltatás, és előreláthatólag meddig áll fenn az elérhetetlenség ?
Talán azért mert ez a példa ismét bizonyítja, hogy szolgáltatónk magasról trágyázik az előfizetőire ?
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Megtudná nekem mondani, hogy 2009-ben mikor, és hogyan változtak az externet ADSL díjai ?
Illetve mikor szűnt meg a 4 Mbit/sec csomag, vagy mikor változott 5 Mbit/sec-ra ?
Üdv.
Astra
-
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Ez jött nekem mail-ben :
"Javasoljuk, hogy mielőbb hosszabbítsa meg hűségszerződését további 1 évvel, ez esetben ugyanis a jelenleg érvényben lévő hűségidőszak lejárta utáni előfizetési díjánál kedvezőbb havi díjat tudunk Önnek biztosítani."
Ez valós dolog ?
Ahogy benéztem a online üsz oldalra, a szerződéshosszabbítási menüpont alatt csak a listaárakat láttam, semmi kedvezményt .
Akkor most mi van ? Az ígéret mögött hazugság van, vagy hol van a kutya elásva ?
Élt már valaki ezzel a lehetőséggel ? Kapott kedvezményt, avagy sem ?
Mi ennek a gyakorlati oldala ?
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Ez tehát egy hazugság : "a jelenleg érvényben lévő hűségidőszak lejárta utáni előfizetési díjánál kedvezőbb havi díjat tudunk Önnek biztosítani."
A telefonos ÜSZ semmit sem tud erről az e-mail-ről, és csak a listaárakat hajtogatja .
Nem értem akkor kinek mi volt a célja ezzel a levéllel .
Csomagot kényszerüen váltanom kell, mert a 4M megszűnt, 5M van helyette, de ezzel semmi gond nincs .
A szégyenletes az, hogy különbség van az új, és a lejárt hűségidejű előfizetők szolgáltatási díjai között .
Igen érdekes kérdés ; ki az értékesebb ? Az új, vagy a lejárt hűségidejű régi előfizető ?
Szerintetek ?
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Én nemrég újítottam szerződést, 4 ről 5 Mbit/s csomagra .
Az egyik nap lebeszéltem telefonon az igényt/megrendeltem .
A másik nap kora délután a T eltüntette a telefonvonalról az ADSL szolgáltatást, és ez kb 24 óráig így volt, majd visszatették, modem szinkronizált, router csatlakozott, és megvan az 5Mbit .
Közben telefonálgattam az ex, és a T felé is, hogy mi ez a szar, ha sávszél módosítást kérek akkor letúrják a vonalról az ADSL-t ?
Mindegyik úgy kezdte, hogy vonalhiba, vagy modem, meg újraindítás, meg szűrő kiiktatás, meg hasonló dolgok .
Tudom nagy az isten állatkertje, és azokat így kell kezelni, de én nem ma jöttem le a falvédőről csak ezt nem akarják megérteni a sablon szöveget darálók .
Az ex nem akart tudni semmiről, felveszi, majd átadja a T nek hibára, amit majd ha kivizsgálnak, visszaszól telefonon .
Többször is telefonáltam, ezt mindig hangsúlyozta, ha eredmény van visszaszól telefonon .
A szolgáltatás helyreállása után egyáltalán nem szóltak vissza .
A T nek telefonálva, meg természetesen el akartak hajtani, mint a legyet, mert ex a szolgáltató .
Érdekes, hogy nem bírják bírják fölfogni, hogy igen ex a szolgáltató, de mivel T területen lakom fizikailag mégis a T, ezt senki sem vonhatja kétségbe .
Minden esetben így műxik a sávszél növelés ?
Nem lehet ez a 24 órás megszakadást kihagyni ?
Mi erről a tapasztalat ?Mellesleg ígér az ex egy ilyen dolgot :
"Amennyiben most rendel ADSL csomagjaink közül, az Ön telefonszolgáltatója, a Telekom, bruttó 300 forinttal automatikusan csökkenti vezetékes telefonelőfizetésének havidíját!"
Tudtok erről valamit, hogyan lehet ezt megkapni ?
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
A netto, és brutto fel/le átviteli sebességeket már oly soxor kitárgyaltuk, de most meg vagyok kissé lepődve, hozzáteszem, hogy hihetetlen módon pozitív irányba .
Tehát 4000/256 ról váltottam 5000/500 ra .
Eddig a névleges négyből MAX 3,6Mbit volt meg letöltési irányban, a feltöltés pedig MAX 210kbit volt .
Most mikor visszakaptam a vonalamra az ADSL-t, és felcsatlakoztam, első dolgom volt a sebességteszt .
Aztán az eredményt meg csak leblokolva bámultam, hogyakkorezmeghogylehet ?
Tehát a meghirdetett 5000kbitből ~5,15Mbit, az 500kbitből pedig akár ~0,52Mbit .
Akkor mostantól ez a divat, hogy amit meghirdetnek azt valóban adják is ?
Kissé akár még túl is lövik ?
Jó ez így, nagyon is, csak az eddigiekbe belefásulva hitetlenkedem .
Nálatok milyen eredmények mutatkoznak a golf csomagnál ?
Üdv.
Astra
[ Szerkesztve ]
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Ma 18:00 ~ 20:30 között nem volt net .
Oly módon, hogy a modemen az ADSL LED sem világított, amellett, hogy a telefon hibátlanul működött, tehát a nagy "T" úgymond "letúrta" az ADSL szolgáltatást a vonalról .
Előrebocsátom, hogy mindig éves díjat fizetek, az évforduló még igen messze van, tehát tartozásom nincs, a problémát ez nem okozhatja, ennek ellenére évente ezt a játékot kétszer háromszor eljátsszák velem .
Bejelentettem az Externetnél, kb a harmadik kollcenter szöveg végighallgatása után, és a lény megemlítette, hogy nem én vagyok a problémával az egyetlen .
Tudtok-e róla, hogy mi volt ez a hibajelenség ?
Kapcsolódik-e ez a hibajelenség valamilyen módon a tegnapi 3G összeomláshoz .
Mint említettem nálam évente kétszer háromszor előfordul ilyen .
Ezt a mocskot a "T", vagy a bot-jai csinálhatják, viszont segítséget nem adnak, elhajtanak mint a legyet, mert nem velük állok jogviszonyban .
Az Externethez bejelentve meg addig húzzák-nyúzzák ameddig csak jólesik nekik .
Sajnos helyben már semmit sem lehet intézni, mert ezek a dolgok már mind távvezérléssel működnek .
Pestről, Győrből, vagy bármely tetszőlegesen kiválasztott Távközlési centrumból be tudnak lépni a TPV központ agyába, és úgy dolgozni, mint a helyi terminálon .
Ugyan nem kívánom vissza az LTO-t, de anno csak betelefonált az efi a központba, hiteles info-t kapott, EMBERREL beszélhetett, nem kollcenterrel hosszú perceken át semmit sem haladva a megoldás felé .
Aztán egyszer csak, bármiféle helyi beavatkozás nélkül helyreáll a dolog, tehát a hiba még véletlenül sem nálam van .
Volt valakinek hasonló esete ?
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Hali !
Ma reggel megint eltűnt a vonalamról az ADSL .
Ki a K anyja szórakozik annál a mocskos "T" -nél, és miért ?
Mikor rákérdez az ember a jelenség miértjére, senki nem tud ám semmiről .
Üdv.
Astra
[ Szerkesztve ]
-
AstraCDX
senior tag
válasz szaszabee #3680 üzenetére
Igen, a UPC, meg a Digi is a nagy népsűrűségű helyeken, városokban, lakótelepeken tudnak nagy sávszélességű szolgáltatást kínálni .
Mert ott éri meg nekik legjobban .
Jó ez a szolgáltatónak is, meg az előfizetőknek is, örülhet mindenki aki olyan helyen lakik .
Mi meg maradunk az ADSL-nél mert nincs más, és csorgathatjuk a nyálunkat .
Van ahol még ADSL sincs, azám az igazi Tré terület, pedig "T" terület .
Üdv.
Astra
[ Szerkesztve ]
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
A nagy T visszautasíthatatlanul kedvező árajánlatának hatására, távoztam az Externet előfizetői táborából .
Kapott valaki közületek, is mézesmadzag árajánlatot a nagy T -től ?
Nektek milyen árajánlatot tett a szünetmentes szolgáltató váltás utáni időre a T ?
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Érdekelne, hogy érdemes-e 2 évre hosszabbítani a hamarosan lejáró hűségidőt ?
Ha 1 évre hosszabbítok, 4190Ft/hó, ha 2 évre akkor 4089Ft/hó .
A szolgáltatással én általánosan elégedett vagyok, csak azt nem tudom, hogy a díjak hogyan változhatnak a jövőben .
Nem szerződnék 2 évre, ha tudnám, hogy díjcsökkenés lesz majd 1 év után .
Mit lehet sejteni az internet díjakról 1 év múlva merre változhatnak ? Fel, vagy le ?
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Nagyon döglött ez a téma .
Mi van ?
Mindenki elmenekült már az externettől ?
Csak én tartom itt a gyertyát ?
Üdv.
Astra
-
-
AstraCDX
senior tag
Engem már próbáltak hívni szerda dél körül, csak épp a Garda tó melletti alagutakban bujkáltam .
Kettőt nyekkent a telefon, gondolom a szakadozó térerő miatt, és lett két nem fogadott hívásom a +36309308545 számról .
Később rákerestem, ez a Telekom ügyfélszolgálat egyik száma .
Mikor magyarba értem próbáltam hívni a számot, de szövegbemondóra fut a hívás, miszerint hamarosan visszahívnak .
Azóta semmi .
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Nemrég beszéltem én is az ügyfélszolgálattal, de nem tudtunk továbblépni, mert állítólag valami "zár" van a vonalamon, így nem tudott rá szerződést kötni .
Telefonáljak újra hétfőn, vagy kedden !
Mellesleg 1,55x magasabb áron adják a szolgáltatást mint eddig az Externet .
Alternatíva nincs, visszaélnek a monopol helyzetükkel .
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Sajnálatos módon nem .
Kicsiny kis falu Bács-kiskunban, a telefonközpont is van vagy 2km rézvezeték nyomvonalban nézve .
A T honlap is a csak a legkisebb internetszolgáltatást mutatja elérhetőként .
Ha lenne optika, nem sajnálnám a szolgáltatásért a 4480Ft-os díjat .
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Mi a helyzet Externet userek ?
Nálam még műxik a szolgáltatás, de a Speedtest.net már Comnica Kft.-t jelez szolgáltatónak .
Bekötözködtem magam a T-hez, kaptam azonosítót, de az még nem használható .
Érdekes helyzet .
Nálatok megy még a szolgáltatás ?
Üdv.
Astra
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vicces képek
- Háztartási gépek
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest