Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    válasz cyberkind #110561 üzenetére

    ?

    A jogvédők azt hangoztatják mennyi bevételtől esnek el a kalózkodás miatt, most mindegy hogy játék vagy filmről beszélünk. Kíváncsi vagyok, ezt az "elesett bevételt" mi alapján számolják? Mert az, hogy valaki hajlandó ingyen letölteni és kipróbálni egy játékot/belenézni egy filmbe, meg a között, hogy megveszi eredetiben/elmegy a moziba megnézni, óriási a különbség.

    Irtam már ezt ide, nem kell szerintem hozzá közgazdasági diploma, egy átlagos intelligencáju felnőtt gondolkodású ember képes belátni miért érdemes neki pénzt adni az olyan dologért, amit kedvel, amiből szeretne többet a jövőben (most elsősorban játékra/filmre/zenére gondolok).

    Az megint egy más téma hogy amíg gyerek voltam és nem volt pénzem addig nem fizettem a játékokért, de pont a virágbolt lehetősége miatt számitógépes játékokon nőttem fel. (viszont már gyerek fejjel is beláttam annyit hogy érdemes fizetni azért, ami tetszik, igy zsebpénzből vettem 10k-ért első játékomat a Heroes 4-et, mert a 3 nagyon tetszett, az nekem anno 1-2 évnyi zsebpénz volt) Biztos vagyok benne hogy most nem költenék közel sem ennyit játékokra, ha nem adott az ingyen játék lehetősége gyerekkoromban, mert akkor nem számítógépes játékokon növök fel.

    Vajon ezt a hatását is beleszámolják a jogvédők a nettó összegbe?

    Szóval azért nem annyira fekete-fehér a helyzet mint azt szeretik a jogvédők beállítani.

    Kicsit más téma, a linkelt cikkből idézve:

    ,,a cég honlapjához is hozzáfértek illetéktelenek, ami nem volt nagy művészet annak fényében, hogy a Denuovo szerverein bizonyos mappák beállításai publikusra voltak állítva."

    oriic is linkelt erről nemrég ugye.

    Erre nem nagyon tudok mit mondani. Ha valaki ennyire inkompetens, akkor megérdemli. Van egy mondás, ha kiállsz a sarokra örömlánynak öltözve, ne lepődj meg ha ...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák