Új hozzászólás Aktív témák

  • schumi

    aktív tag

    válasz Predator2 #5034 üzenetére

    Hali

    Gyakorlatilag itt egy jóVideo , annyi a különbség ugye, hogy én nem a nyomtatófej tisztító löttyöt használtam (ill. azt is használtam de az teljesen hatástalan volt nekem), hanem az alkohol+ioncserél víz+clin ablakmosó (ez utóbbi szerintem elhagyható, alkohol+ion víz a lényeg) kombót.

    1. Windowsban - epson software- nyomtatópatron csere (ez középre húzza mint ahogy a videon is látod a fejet)
    2. középen van a fej, tápkábel kihúz
    3. fejet odébb tol, alulra kéztörlő papírt teszel, hogy a folyadékot az szívja fel
    4. az oldatunkat fecskendőbe felszív (kb én 1-2 ml-t használtam szinenként), majd ahogy látod a videon is a patron beszívó részéhez "csatlakoztatod", aztán szép lassan kezded átnyomni a folyadékot, majd félútón kis visszaszivatás, átnyomás
    5. szinenként újra csinál a művelet (arra vigyázz hogy 1-1 szin fecskendőzés között, mosd ki a fecskendőt, ne vigyél át szint egyikből a másikba )
    6. felitatod a kifolyt tintát alaposan (esetleg még cseréled menetközben a nedvszívó papírt, mert elég sok folyadékkot átnyounk oda)
    7.patronok vissza (esetleg érdemes várni a nyomtatás előtt még néhány órát, hogy a fejben maradt szer, mégjobban kifejtse a hatását) - ezután azért 1-2 softwares fejtisztítás fog kelleni, mire nyomtatni fog, ill 1-2 képet nyomtass ki, hogy a maradék oldat is kijöjjön majd a fejből, és ezekután jó esetben működnie kell rendesen

    Kárt SZERINTEM akkor tudsz okozni ha fullos alkohollal mosod át, hígítás nélkül, esetleg az kimarhatja a műanyagot (nem vagyok szakértő, az oldalakról összeszedett tudást, tanácsokat, és saját tapasztalataim írtam csak le, felelőséget nyilván nem vállalok semmiért, de nálam nagyon jó eredménnyel zárt a fent leírt módszer, a több mint 1 éve beszáradt festéket semmi más még csak meg sem indította)

    üdv.
    Schumi

    [ Szerkesztve ]

    Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing

Új hozzászólás Aktív témák