Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Már iPhone-on és iPad-en is játszható a Resident Evil 3
- Május végén jön a Deliver At All Costs
- Assassin’s Creed Shadows teszt
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
Rákerestem arra a hibaüzenetre, ami az utolsó sorban olvasható, és a DuckDuckGo ez az orosz fórumot dobta fel találatként.
Itt azt írták, hogy ez a CD tálca hibája, a szenzornak 2 állapota van, nyitott és zárt. Ezt kell megtisztítani.
Utolsó előtti hozzászólásként ezt írta a tulajdonos (bármit is jelentsen):
"Kihúztam a CD-R tálca érzékelőjét, és minden működik. Köszönöm szépen." -
mcll
senior tag
Epson L805-ös nyomtatóm mára feldobta a pacskert, Bekapcsolom, szépen végigcsinálja a bootolási folyamatát ahogy szokta, az első két LED zölden világít, tök jó minden. Majd ráküldök egy nyomtatást, a parancsot veszi is, mozog egy párat, majd hirtelen az összes led villogni kezd egyszerre, és a nyomtatási soron fatal errort ír.
Utánanéztem ezt dobja ki:
Nem vagyok szerelő, nem értek hozzá. Gondolom ez nem egyszerű javítás lenne, és mivel öreg darab lehet meg se érné. Ha valaki lát benne fantáziát akkor eladom egy értelmes összegért. -
atala
Topikgazda
A szivacs általában el bír még 50%-ot, mert túl van méretezve, de annál többet én nem tennék bele. Ott már érdemes kicserélni a szivacsokat.
Érdemes az ebay-en venni hozzá egy gyári adjutment programot, ami 3 ezer környékén van, és végtelenszer vissza állíthatod nullára a számlálót. -
kigyi_23
addikt
Kis érdekesség bár neked már nem segít. Miután a WIC-et használja valaki ingyenes visszaállításra ne engedje a nyomtató FW-ét frissíteni az epson updaternek abban az esetben, ha nincs vele semmi gondja. Ugyanis ebben az esetben nem fog megváltozni a waste ink tartályra vonatkozó információ. Nekem 27k-nál lett kiütve és még mindig 80%-on áll a kiolvasás szerint tehát FW frissítés nélkül igazából szinte örök megoldás.
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
L3150, ez volt az alap probléma: [link]
Sajnos a WIC-es tisztítás is hatástalan volt.
Pár hete próbálkoztam a színes nyomtatással, s láss csodát megy rendesen.
Azóta "megtelt" a hulladéktinta tartály, amit a WIC-l visszaállítottam 80%-ra.
Így néz ki a tartály:
[kép]
Kérdés cseréljem, esetleg takarítsam ki a szivacsot vagy még feleleges?
Másik kérdésem, hogy számláló visszaállító kulcsot hogyan, honnan érdemes vásárolni?Köszi dm
-
kigyi_23
addikt
Hát ennyi volt. L3150-es nyomtatónk 35 000 oldal nyomtatása után úgy döntött nem megy tovább. Teljes KO.
Már egy ideje nehezen húzta be a lapokat, de most teljesen megadta magát. Motor, WiFi modul hiba és papír elakadás sorozatos problémái a hibalista. A fej viszont tökéletes állapotban végzi a dolgát, érdekes... Úgy döntöttem ez most kuka.
L6460-ra cseréltem, ha ez is ennyire hűséges lesz akkor meg leszek vele elégedve.(100K az elvárt nyomtatási mennyiség tőle). -
ata99
tag
válasz
PociAti #9407 üzenetére
A rendszer még az előző tulajnál levegősödött fel. Hozzám már úgy került, hogy a fekete halványan nyomtatott a sárga egyáltalán a többinél meg voltak kihagyások. A halvány nyomtatásról jópár éve még DX 4450-es koromban itt olvastam, hogy az akkor van, ha a teljesen kiürült patront felülről feltöltöd, de marad egy levegőbuborék a nyomtatófejben. Az előző tulaj is pont ezt tette !!! Lehúzta a csövet a nyomtatófejben lévő felső tartályról és úgy töltötte meg. Mellé is ment neki egy kevés és igy az összes patron a lábait áztatta a fekete tintában. De bepróbálkozott a lenti, félig kiürült tartály felöntésével is. Az mellé is került egy kevés, miután levehette a fullra megtelt tartályról a tintásüveget. Azokat is megúsztatta picit. Volt mit csinálnom mire teljesen kitakaritottam a nyomdát
-
PociAti
őstag
válasz
tothjozsi96 #9414 üzenetére
Ne haragudj hogy nem néztem végig a 9400 hozzászólást, hogy abban megtaláljam a legelsőt, azt összevessem a friss hozzászólásoddal, hogy a legkedvezőbb/leginkább kedvezőtlen állapotot tekintsem kiindulási alapot.
Ha már beszáradt a nyomtató, és abból lett valahogy felélesztve, akkor igenis számít, ha csak heti egyszer van használva. Leírtam miért.
-
-
PociAti
őstag
válasz
tothjozsi96 #9412 üzenetére
Ezzel most pont az ellenkezőjére világítasz rá, mint a pár órával ezelőtt írt hozzászólásodban:
Majd eltelik 2 hét, és én heti 1x nyomtatok vele mindig, és akkor megint elkezd csikosan nyomtatni.
Tehát akkor nem olyan nyomtatóról van szó, amivel hetente egyszer nyomtatnak....
És ha évek óta tartó probléma, akkor lehet megsérült benne valami. Vagy eleve hibás volt. Passzolom. Még lehet más is kiderülne, ezt nem lehet távolról kitalálni, csak vakon menne a tippelés. Alap esetben felhasználói szokások alapján legalább el lehet indulni mik a leggyakoribb hibaokok.
-
PociAti
őstag
Olvasd el még egyszer amit írtam.
Ha csinálsz fejtisztítást, attól még nem lesz jó!
Lehet az eredmény jónak tűnik, de nem tartós, mert a fej környékén már elkezdődött az összetapadás.
Megoldás: intenzíven hajtsd meg a gépet, pl. nyomtass fotókat.Az is lehet, hogy a beszáradás fellevegősödéssel is párosult.
-
-
-
PociAti
őstag
válasz
tothjozsi96 #9404 üzenetére
A beszáradás leggyakoribb kiváltó oka a ritka használat.
Ha fejtisztítás után átmenetileg megszűnik a csíkozása, attól még nincs rendben a fej. Jól meg kellene járatni. Amikor egy-két fúvóka eltömődött, akkor már kialakultak az összetapadó festékcseppek, amik elkezdtek letapadni. Ezektől jó lenne megszabadulni.Ha nagyon makacsul működik, akkor youtube videók alapján alulról próbáld meg tisztítani a fejet nedves kendővel (esetleg használhatsz Clean-t is, vagy más kevésbé agresszív tisztító szert, annak vizes oldatát).
-
spileraaa
senior tag
Epson EcoTank ET-2810 multifunkciós nyomtatóba. Epson 104-es EcoTank tintapalack ajánlott.
Ki lehet váltani a 103-al? mert nálunk abból van nagyobb választék vagyis több üzletbe is elérhető.Mert ha jól emlékszem a fenti nyomtató ugyanaz mint ez
Epson EcoTank L3250? Ebbe viszont már a 103 ajánlott . -
ata99
tag
válasz
tothjozsi96 #9404 üzenetére
A net szerint a tiéd is hasonló konstrukció, mint az én L3150-esem. Nálam az után tűntek el a problémák a kihagyásokkal, miután egy jútubos videó alapján teleszivtam tintával a felső tartályokat, mert full üresek voltak, pedig csak 1600 lap volt vele kinyomtatva. Igaz, az enyémet már magázni lehet... de először azért várd meg hogy mit irnak azok, akik értenek is hozzá
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
EPSON L365 nyomtatóm van, hát van róla egy véleményem... Mindig a szívás van vele valahogy. Múltkor is csíkozott, kinyomtattam vele azóta nagyon maximum 20 oldalt! És mit ad isten, újra csíkoz. Figyelek pedig arra hogy heti 1x legalább nyomtassak vele, printertester oldalról szoktam egy fekete és egy színeset is. Szóval nem tinta beszáradás lesz.
Tehát szerintetek.. Mit lehet tenni az ügy érdekében?
Az a szomorú hogy 2500 oldalt nyomtattam ki mindösszesen. Csináltam vele most is 2x fejtisztítást. És láss csodát, most jó lett a fekete, de most a sárga és a magenta szín lett rossz.Esetleg valaki tudna erre mondani bármit is ami előrébb vinne?
Köszönöm. -
Zoli1960
friss újonc
Sziasztok! Epson L3150 nyomtató véletlenszerű fekete pacákat hagy a lapon. Van valakinek elképzelése, vagy tapasztalata, hogy miért? Kösz a válaszokat.
-
Debilon
addikt
válasz
Earl_Muttley #9399 üzenetére
közben rendeltem egy eredeti pakkot
-
Debilon
addikt
válasz
Earl_Muttley #9397 üzenetére
valahogy sejtettem, gyanúsan olcsó különben a cucc
-
Debilon
addikt
üdv!
L3150-hez az eredeti 4-es pakk tinta 12-13 ezer körül mozog
csak kíváncsiságképpen, ezzel: [link] tonerdepot pakkal érdemes foglalkozni, csak az ára miatt kérdezem (4900 Ft) -
atala
Topikgazda
válasz
kalapacsolok #9392 üzenetére
Esetleg kihúztál egy csatlakozót, vagy eltéptél valami kábelt?
Ez egy fúvóka teszt?
Hibát nem jelez?
Ha nem nyúltál a fejhez, akkor hiába tisztítod, nem azzal lesz a gond. -
Nagya21
addikt
Hali!
Mélytisztítással probálkoztál?
Üdv Nagya -
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
EPSON L805-ös készülékben megtelt a tintagyűjtő tartály. Megrendeltem az új tartályt, kicseréltem egy videó alapján, látszólag minden rendben, de amikor nyomtatnék, ilyet nyomtat:
Szoftveres tisztítás nem segített... Van ötlet, mi lehet? Valami chip megsérült és totálkár, vagy javítható? -
zsuzsmanó
friss újonc
Sziasztok!
Totál newbie Epson WF 7310 felhasználó vagyok.
Papírelakadási gonddal.
A/3-as lapra feketével nyomtattam ki kb. 10 lapot, majd egyszer csak belassult és már csak döcögősen jött ki a többi. Egyenként adagoltam bele, nem mertem többet. Kb. 14-ig bírta, majd paperjam üzi úgy, hogy nincs is benne papír.
Sok lehetett neki egyszerre annyit nyomni?
Van erre mi univerzálisan első körben bevethető trükk?
Nem szedtem még szét benne semmit.Kösziköszi.
-
timar88
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. L3156 mostanában többször ledobta a wifit, ma az istenért se akart újracsatlakozni. Megunta a sokszori ki/be kapcsolást is úgy tűnik, mert most a power és wifi együtt villog, majd auton kikapcsol, ezután bekapcsolva az összes lámpa villog. Szervíz hard resetet írt: táp kihúzása után 20-30 mp power, majd on. Ez létezik? Megoldani mindenesetre nem oldotta meg. Köszönöm, ha valakinek van ötlete! -
bbronn
csendes tag
Sziasztok! Egy Epson Expression Premium XP-520 scanner-es nyomtatóm van, amely jelenleg csak TEXT illetve DRAFT minőségi beállítások esetén nyomtat a lapra. Ha STANDARD, vagy magasabb minőséget választok, akkor a nyomtatás elindul, a fej mozog, mintha nyomtatna, de a lap üresen jön ki. Színes illetve fekete patronok esetén is ugyanez a helyzet. Találkozott már valaki ilyen problémával, mert én még soha.
-
PociAti
őstag
válasz
Szabikaa20 #9383 üzenetére
Eszedbe ne jusson keverni!
Hogy megértsd a különbséget, vedd úgy, hogy
- az egyik az mély fekete,
- másik inkább szürke.Ha nem akarod, hogy pl. egy fényképnél, ahol a bőr tónusát finoman árnyalni akarja, ott ne fekete folt legyen, hanem enyhe árnyék.
-
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
Melóban van egy Epson ecotank L8180 nyomtató. A PB (photo black)115 szín majdnem kifogyott,de van egy új BK(black) 115 szín hozzá? Feltölthető e esetleg ezzel? Lehet keverni vagy felejtős? Mi a különbség? -
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Köszi mindenkinek a segítséget.
Lehúztam a WIC-t, elindítottam egy erős tisztítást, majd jelzem mi lett.
Annyi kérdésem lenne még, hogy az erős tisztítások között érdemes, kell, ajánlott kivárni a jelzett 12 órát? A tisztítás után mennyi idő múlva lehet tesztelni?Üdv dm
-
ArthurShelby
addikt
válasz
BigBlackDog #9378 üzenetére
Chatgpt alapján behalt a nyomtatófejed (valószínűleg beszáradt és eltömődött). Nyomtatófej tisztítás/csere. Fogalmam sincs gazdaságilag ez totálkár-e.
Ajánlott szervizesre én is kíváncsi lennék -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy WF-5620DWF nyomtató javításának van értelme vajon? Csíkosan nyomtat már egy ideje, most meg 0x98-as hibával első oldal nyomtatásának kezdeténél leáll és hibára fut. Van esetleg bevált, megbízható szerviz, ahová érdemes vinni?
-
PociAti
őstag
15e egy nyomtatófejért teljesen reális összeg.
Egyes nyomtatókon van külön szerviz menü (karbantartási üzemmód szervizeseknek). Pl. a Brother nyomtatóknál. Ott komolyabb folyamatokat el lehet indítani, intenzívebb tisztításokat, légtelenítést, stb. És részletesebb statisztikai adatokat kiír. Többieknél nem ástam bele magam ilyen mélyen, de ott is lehet.
-
dm1970
aktív tag
válasz
PociAti #9373 üzenetére
Szia!
Azért gondoltam, mert nem csíkoz, hanem egyszer csak hirtelen eltűnt a sárga, nem sok fúvóka nem működik, hanem egy sem.
1300 színes oldal volt nyomtatva a 4 év alatt, ami nagyjából napi egyet jelent, elmondhatom, hogy hetente volt színes nyomtatás. Az alap beállítás a normál-élénk. Extrém melegre nem gyanakszom, inkább a tinta elöregedésére gondolok. A mélytisztítás, mint írtam meg volt. A karbantartás menüben van fejtisztítás (ebből volt 3) és erős tisztítás (ezt 1 nap múlva próbáltam). Annyit hibáztam, hogy egyből teszteltem, nem vártam meg a 12 órát. Rákeresek majd videókra, de ha nem egyszerű, nem szívesen szedném szét. Az ünnepek után keresek valakit a környéken, aki foglalkozik ilyenekkel.
Keresgettem, de csak külföldi oldalon találtam fejet 15e körül. Ez reális ár?Köszi az infót!
BUÉK Mindenkinek!
Üdv dm
-
PociAti
őstag
Előbb azt áruld el itt mire gondoltál?
Elolvastam az összefoglalót, de szerintem más lehet a gond.
Ha nem használod a színes részt, akkor a színes fúvókáknál a fej be fog száradni, mivel nem cserélődik ott a tinta. Nekem is volt Epson nyomtatóm, melynél a sárga száradt be elsőként. Gyanúm szerint az érzékenyebb rá. Lehet olyan komponenst tartalmaz a sárha tinta.
4 év azért jó sok idő. Nincs túl közel valami fűtőtesthez? Télen ez probléma szokott lenni (mint nyáron az ablak közelében hagyott nyomtató.)Utána kell olvasni, adott típusnál van-e valami mély tisztítási lehetőség valami eldugott szerviz menüben. Nem szabad túlerőltetni azt sem.
Illetve léteznek házilag is kivitelezhető fejtisztítási praktikák, YouTube ebben segítségedre lesz. Pl. amikor alulról nedvesítik a fejet.
Van aki kiszívja a maradék tinta zömét, majd desztillált vízzel (bátrabbak deszt víz+Clean kombinációval) felhígítják a festéket.
Fejkiszerelés után ultrahangos tisztítás is működhet. De típustól is hibától függően lehet épp a tisztítással okozhatsz nagyobb vagy újabb hibát.Van amelyik szervizes nekiáll tisztogatni. De ha nem jut eredményre, akkor elbukott idő és erőfeszítés.
Ezért van aki szinte egyből a fejcsere mellett döntene. -
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Adott egy 4 éves L3150 1300 színes 2700 fekete-fehér nyomtatás van benne. Általában hetente használjuk, de a színes tinták még nem fogytak el, még az eredetiek vannak benne, nagyjából még félig vannak. Pár napja nem adagolja a sárga színt. Elolvastam az összefoglalót, de szerintem más lehet a gond. Volt normál tisztítás egymás után 3x, nem használt, bár mintha minimálisan megjelentek volna a csíkok a tesztoldalon. 1 nap után volt egy erős tisztítás, az se hozott eredményt. Szerintetek mi lehet a hiba merre induljak el? Szervízben tudnak ezzel valamit kezdeni?
K dm
-
astreno
tag
Sziasztok!
Van egy régi epson xp-700 multifunkciós nyomtatóm. Majdnem 10 éve nyúzzuk, de csak hébe-hóba nyomtatunk vele. Döntés előtt állok, hogy mi legyen.
Hajlok affelé, hogy megtartsam, de akkor kicsit tuningolnék rajta. Ebben kérném a segítségetek.
1) Újratölthető tintapatront vennék és gyári tintát töltenék bele. Ehhez kellene javaslat, hogy ki mit használ. A tintából gyárit szeretnék, de gondolom abból is van több féle. Fotót nem akarok nyomtatni, inkább csak dokumentumok nyomtatására kellene, viszonylag ritkán.
2) Megtelt a waste ink tartály. Ezt már kicseréltem, de szoftveresen is reszetelnem kellene. Pár ezer Ft-ért tudnék venni reset key-t, de tényleg nincs más módja ennek? A demo verzióval sikerült 80%-re levinnem a waste ink szintet. Kicsit háborgok rajta, hogy ennek ez a módja...
3) Az utántöltött patronokat is kell a fentiekhez hasonlóan resetelni? Lehetséges az, hogy újratöltöm, tele vannak, de kiírja, hogy üres, mert X oldal nyomtatásán túl van? Van egy elektromos kis készülékem, mi elvileg a patronok resetelésére való, de mivel nincs gyári patronom, utángyártottal pedig nem működött, kicsit szkeptikus vagyok a jóságában.
4) A nyomtató csatlakoztatható wifi hálózathoz. Ezt egyszer régen meg is csináltam, talán még a CD-m is megvolt hozzá, de most valahogy win11-en és CD nélkül nem akar összejönni. Eljárt a szoftver fölött az idő, vagy csak egyszerűen ügyetlen vagyok benne?
A fenti kérdések körbejárása után fogom eldönteni, hogy erőltessem-e tovább az öreg xp-700-at vagy vegyek egy ecotankos újabb készüléket következő 10 évre.
A válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Sanya
nagyúr
ingyenes waste ink resetelő: https://github.com/Ircama/epson_print_conf/releases
-
kigyi_23
addikt
válasz
Nagya21 #9366 üzenetére
Én a figyelmeztetés után még kinyomtam vele legalább 200 oldalt, de még amikor kiolvastam csak 96%-on állt. Kiütöttem és azóta 80%-on van (nyilván nem engedem ráfrissíteni az epson-nak a FW-t, mert akkor újra elkezdi számolni így viszont 2 hónapja ugyanott van a waste ink számláló
-
-
Nagya21
addikt
válasz
kalapacsolok #9363 üzenetére
HAli!
Aliexpress megrendel.....majd videó alapján SK kicserél.
Nullázó program internet (Wick reset), ha megállt a nyomtató, akkor csak a fizetős verzió játszik, ha még nyomtat, akkor az ingyenes is kinullázza a tartály telitetséget 20%-ra.
Üdv Nagya -
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Van egy EPSON L805 ecotank nyomtatóm, ami kiírta, hogy megtelt a használt festék tartó.
Gondolom a fentiről lehet szó a képen, de hiába keresgéltem, csak külföldi oldalon tudnám megrendelni. Létezik, hogy itthon nem kapható? Vagy ezt szerviz cseréli, és nekik lesz ilyen? Kicsit félek tőle, hogy nehogy úgy járjak, mint páran más nyomtatónál, hogy csak a hibakódot ütik ki... Esetleg jó szervizt tudtok Bp-en ajánlani? -
alain911
csendes tag
Sziasztok
Egy kis segítségre információra lenne szükségem Epson nyomtatókkal kapcsolatban. :-)
Egy fotó nyomtatót szeretnék venni ami tud A3-as méretben is nyomtatni...
Két modellt néztem ki az Epsontól de nem tudom melyik jobb fotónyomtatásra.
Annyit vettem észre hogy különböző titkát használnak. Más a tintatecnológia.Epson EcoTank L18050
Epson EcoTank L8180Egy vagy több hozzáértő személy véleményét szívesen venném hogy melyik a jobb fotónyomtatásra illetve hogy mi a különbség közöttük.
Köszönöm a válaszokat.
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Van egy M1170-es nyomatóm. Eddig tudtam ezeket a beállításokat állítani (pl. nyomtatási minőség), de egy ideje nem tudok ehhez hozzáférni. Mi lehet ennek az oka? Nem értem, nem tudtam rájönni. -
kk831228
addikt
Üdv!
Elsősorban fotónyomtatáshoz szeretnèk majd egy nyomtatót, de nem ez a fő kèrdèsem ,hanem lenne itthon egy "kidobott" Epson sx 415 . Jópár èvet állt , ès gondoltam kipróbálom, hogy műkszik -e . Scanner működik , vettem hozzà legócsóbb utángyártott patronokat meg egy tisztìtó fecskendődt ,meg folyadèkot , amivel próbálgattam tisztìtani . Na most addig eljutottam, hogy elkezdett nyomtatni , de elèggè csìkozott ès nem igazán lett jobb ,bhiába futtatam rajta mindent , újra kiszedtem a patronokat, ès most meg nem èrzèkeli a feketèn kìvül a többit, vagy üresnek èrzi.
Legelőször is csinált ilyet, de akkor kiszedès /visszarakás után sorban felismerte , most vsizont nem nagyon akarta. Rá is hagytam . Èrdemes mèg ezzel tovább kìnlódni , gyári patront nem nagyon hiszem , hogy megèr , esetleg ha jó, lenne mèg egy utántöltős szettre beruháznèk, gyári tintával.
Merre kellene próbálkoznom?
Köszönöm!
-
Sanya
nagyúr
válasz
kigyi_23 #9351 üzenetére
A nyomtatás egy igen régi megoldás, a hozzá tartozó driverek ugyanennek a régi megoldás toldozott-foltozott megoldásai új, bloat kiadásban.
Mindegyik gyártó nyomtatója így viselkedik, újra kell nyomtatni ami elakadt. A HP-n, az epsonban, a Konika Minolta milliós portékáin, mindegyiken. Sajnos halvány remény sincs, hogy új driverféleséget írnának rá a gyártók.A duplexet én is néztem anno, de annyira sok duplexet nyomtattam mindeddig, hogy érdemes volt elengedni. Sajnos, bármi, amiben mozgó alkatrész van, az elromolhat, és a gyártók tesznek is róla, hogy 36 hónap után elromoljon. Én olyat vennék otthonra, amiben nincs papírforgató, azt a pár oldalt megforgatom kézzel.
Természetesen, ha többszáz oldalt akarsz havonta kétoldalasra nyomtatnod, és a papírköltség akkora lenne, hogy megéri a duplex forgató mechanikával szerelt nyomtatót venni, akkor természetesen én is azt választanám (itt érdemes belekalkulálni azt is, ha nem jól forgatod kézzel a papírokat és feleslegesen nyomtattál ki 50 lapot) -
kigyi_23
addikt
Kis ecotank-os nyomtatónknak keresem az utódját. Elérte a 30000 kinyomtatott oldalt és gondolom azért valahol itt lesz a vége szegénynek. Egyenlőre működik patentül a lapok behúzásával vannak gondjai néha, de más még nem jött elő.
Ami gondom van az eddigi tapasztalataink alapján:
2 oldalas nyomtatás, bár ezt el tudom engedni, de a lapadagoló miatt talán jobb lenne alsó tálcás megoldásra váltanunk, mert ezzel van a legtöbb gond mindig elakad a papír.
Másik gondom pont ebből adódik: vezeték nélkül nyomtatunk kiküldi a gép a nyomtatást, de elakadt papír esetén nem folytatja és kifogyott papír adagoló esetén sem folytatja a nyomtatást. Van erre megoldás? Van olyan amelyik ezt áthidalja vagy nyugodjak bele és ez ilyen lesz mindig? Vagy az alsó tálcában bízzak, hogy annál nem akad el a papír. -
Thrawnad
senior tag
válasz
hoffman_ #9348 üzenetére
A Workforce vonal nem a fotóról híres!
De ha igazán minőségi fotó kell, és tényleg nem sok akkor hívasd elő. Olcsóbb mint papírral, meg tintával kínlódni.
Kolléganőnél a cégemben WF-3720 van. A mindennapi nyomtatásra tökéletes utángyártott tintával.
Azért mondjuk a 3 hónap állás szerintem minden nyomtatónak necces. De 1 hónapot kibír simán.
Érdekes, a 3720 duplexThrawnad
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
a kereső nem dobott semmit, van esetleg valakinek tapasztalata a WF-3820DWF típussal? ezt nézegetem egy ideje, otthoni használatra. multifunkciós LAN képes gépet keresek, printer sebessége nem fontos, scan fontosabb, bár ebben pont nem acélos. keveset menne, 1-3 havonta talán, ha nyomtatok, ennyivel a beszáradás elkerülhető? nem tervezem a dupláját elkölteni EcoTank-re, még azzal se jönne vissza a toner, amennyit fog nyomni szerintem. ritkán nyomtatnék vele fotót, ennek a minősége olyan, amilyen, ezért nem tervezek 3x annyit költeni. az auto-duplex scan-t elengedtem.
röviden: kevés nyomtatás, néha fotó, több scan, alacsony kihasználtság, LAN. erre jó lehet? már muszáj itthonra egy gép.
-
PociAti
őstag
válasz
ocscsaba #9346 üzenetére
Igazad van, ennyire furcsa megoldással (korlátozott funkcionalitással) még nem találkoztam.
A magyar leírások helyett célszerű a nemzetközi weboldalakat is elolvasni, majd angol nyelvű PDF-et is letölteni a konkrét típus megvásárlása előtt.epson.eu-n ezt írják:
"The compact L14150 EcoTank offers A4 print, scan, copy and fax, plus the option to print A3+ from the rear media feed."Magyarán A3-asat nyomtatni is kizárólag a hátsó adagolóból tud!
-
ocscsaba
tag
válasz
PociAti #9345 üzenetére
Megnéztem az árukeresőn a nyomtatót, és ott a kérdések-feleletekben egy cég képviselője fontos tulajdonságra hívja fel a figyelmet a szkennelésről, csak A4-est szkennel, nem tud A3-ast. Nagyon meg kell nézni vásárlás előtt a nyomtatók tulajdonságait, rákérdezni a forgalmazóknál.
-
PociAti
őstag
Igen, fenntartási költségeket nézve az a legolcsóbb, ahol a tinta a legolcsóbb.
A kézi adagoló általában úgy működik a nyomtatóknál, hogy ha érzi, hogy papírt tettek a hátsó adagolóba, akkor arra fog nyomtatni, hacsak nincs ez az alapértelmezett működés felülbírálva. Viszont hátulról A3-assal etetni ahhoz szükség van a gép mögött közel fél méteres helyre. Általában elég ingatag az a megoldás ami a papírt tartja, és akkor kézzel kell tartani, ami elég kényelmetlen kivárni.
Bár nyilván ez is erősen függ az adott típustól, én még A3-as nyomtató esetén igazán jó megoldással nem találkoztam.
-
-
PociAti
őstag
Teljesen jó készülék.
A 101-es tintasorozat miatt hátrány lehet az, hogy ez vízbázisú festék, tehát nem vízálló. Epsonnak is léteznek kicsit drágábban pigmentált festéket tartalmazó nyomtatói.Illetve nézzétek meg a Brother MFC-J sorozatát is. A készülék ára egyáltalán nem vészes, és bár patronosak, de - típustól függően - akár 4000-6000 oldal is lehet a kapacitásuk.
J4000-es sorozat, J5000-es sorozat, J6000-es sorozat, stb.
Több tálcás modell hasznos lehet abban, hogy egyszerre használjatok a A4-es és A3-as lapokat.Azt kellene tudnotok pontosan megfogalmazni, mely funkciók lennének elengedhetetlenek. Aztán a drágább készülékektől (azok funkció listájától) induljatok el lefelé. Pl. csak a csúcsmodellek tudnak kétoldalasan szkennelni. Viszont ha arra csak hetente lenne szükség, akkor ahhoz ne ragaszkodjatok, majd az üveglapról, forgatással megoldjátok. Azt a pénzt költsétek inkább más funkcióra, vagy jobb papírra.
-
tomi_x
tag
Sziasztok !
Vállalkozásunknak keresek nyomtatót, multifunkcióst.
Fontos hogy A3 méretben is tudjon nyomtatni, valamint scannelni és másolni is.
Havi szinten kb. 500 A4 oldalnyit nyomtatunk.
Én ezt néztem ki:
[link]Vélemény ?
-
Sanya
nagyúr
válasz
hardline #9336 üzenetére
Mennyi fotót akarsz nyomtatni?
Mekkora méretben nyomtatnád?
Bármely fotopapír jó lehet hozzá, de az én tapasztalatom, hogy az epsonos a legjobb hozzá.
ennek most 30ft darabja: https://www.emag.hu/epson-10x15-fenyes-fotopapir-500la200g-c13s042549/pd/DVZ3WBBBM/?cmpid=105268&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=(HU:_Without_Whoop!)_Shopping_Ads_-_3P_No_sales&utm_content=79377441729&gad_source=1 -
PociAti
őstag
válasz
hardline #9336 üzenetére
Nyomtatódból indulj ki, hogy melyeket támogatja, melyekhez van színprofil.
Hiába vennéd meg a legjobb papírt, ha a te nyomtatód csúnyán (lilán, vagy zöldesen) nyomtatna rá, mert más színprofil szerint dolgozik. Egyik papír sem fehér, hanem annak különböző árnyalata, és ezt nyomtatáskor kiegyenlítik. Ha nem jól van beállítva, akkor esetleg felerősítik a színeltolódást. Elsősorban homogén szürke felületek árulkodnak a hibákról, amikor azok tónusa nem kívánt irányba csúszik el.
-
hardline
senior tag
Sziasztok!
Fotópapírt szeretnék vásárolni néhány családi kép nyomtatásához. Milyen papír ajánlott? Gondolom az epson papírjaival nem nyúlok mellé. Kodaq papírok esetleg? -
stuka20
senior tag
Sziasztok! Segítségeteket kérném:
Epson L3256
Kábeles csatlakozással volt használva eddig gépről, viszont most úgy érzékeli, hogy nincs csatlakoztatva, vagyis az Epson printer connection checker nem látja.
Kihúztam a kábelt majd vissza, a gép is újra lett indítva, a nyomtató is, de továbbra sem látja. Még mielőtt vennék új kábelt, esetleg van még valami amit megpróbálhatnék?Wifis részét nem használtam sosem.
A connection checker-t is végig zongoráztam, de elakad a wifis és vezetékes csatlakozási résznél. -
Jazz
veterán
Sziasztok,
fotónyomtatáshoz keresek gépet. Mi most az aktuális best buy?
Időszakos használat mellett fontos hogy ne legyen beszáradásra hajlamos.
Úgy 10 éve elhasználtam jópár canon-t, a gyári patron aranyárba ment, utántöltött meg beszáradt, ez volt az utolsó tapasztalatom.
Köszi -
Nagya21
addikt
Hali!
Köcce az infót, hulladék tintatatály cserélve lett.
Hát nemtudom, hogy a szkenner résznek nekimerjek e fogni....
Nemtudom, hogy kenés baja van-e, mert 300dpi jól szkennel,jó a hangja is.
600-1200dpinél meg mintha darálna, szárazon futna....., mintha a szken motor bolondulna meg a finom felbontás miatt...
Nemtudom........
Üdv Nagya -
Sanya
nagyúr
válasz
Nagya21 #9323 üzenetére
igen, ingyenes resetelő. Természetesen illik kivenni a használt festéktartályt és a szivacsot kimosni, megszárítani, vagy új tartályt (és szivacsot) venni bele a resetelő árának töredeékéért
Ha a scanner nyíg, akkor lehet elfogyott a olaj a vezetőkről, és szárazon fut a fej. Wd40 segíthet. -
Nagya21
addikt
Hali!
Epson 3160
Nekem is kiirta kb 2hete, hogy a hulladék tintatartály lassan cserés lesz.
Nosza rendeljünk kinait, pont meg is jött kedden a tartály, erre a nyomi nyomtató aztata irgya, hogy tartály megtelt, oszt' ennyi.....szószerint.....nemcsinyál semmit.
Nosza wickeljünk egy resetet, de az ingyenes ilyenkor már nem opció, meg kell venni a kódot(ami 1x felhasználható), és voilá, ujra múkoggy....
Tartályt is kicseréltem, szineket feltöltöttem(nyomi nyomtatónak is megmondtam ezt).
De majd elkell vinnem javításra, mert a szkennelő rész nagyfelbontáson a kép utolsó 1/3 fura hangot ad, és a képen az uccsó 1/3-on csak csíkok lesznek betük helyett, 300dpi-n jó a szken......
Ha vkinek erre lenne ötlete....
Üdv Nagya -
Sanya
nagyúr
válasz
kigyi_23 #9314 üzenetére
De ha mégsem, akkor linuxos program itt:
https://github.com/Ircama/epson_print_conf
a többi eléggé kétes, a virustotal nem szereti. Ezt meg tudom dockerban futtatni linux alól. -
Sanya
nagyúr
Sziasztok! én is elértem a waste ink pad cserét, melyhez melyik sw ajánlott resetelni?
A wic 10 dollár/resetelés, az ingyenes az 80%-ig reseteli, 1x. -
tsyl
aktív tag
Sziasztok!
Most fontolgatom egy Epson L1210 megvásárlását, miután sok éves Canon nyomtatóm elhalálozott. Valaki esetleg használ ilyet? Fotók esetén, fotópapírra elfogadható a nyomat minősége? -
harmat007
csendes tag
Sziasztok! Van e valakinek L3260-hoz adjustment program?
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Adott egy Epson L3150 nyomtató, aminek a színes nyomtatási minőségén szeretnék javítani, főleg a színek élénkségén. A nyomtatáshoz a gyári MAGAS nyomtatási beállításait szoktam használni, viszont főleg a piros szín elég halvány.
Van ehhez ajánlott szoftver beállítás, vagy egyszerűen a sima matt 120-300g papírok helyett minőségi fotópapírt kell használni és kész?
-
Undulátus
friss újonc
Ki tudná az Epson dx 8400 nyomtatóm tintahulladék gyűjtőt kitisztítani vagy kicserélni?
-
PociAti
őstag
válasz
Hahópihe #9304 üzenetére
Igen, mehet bele pigmentált tinta is, de jobb lenne, ha az eredetit nem használnád, hanem elejétől kezdve pigmentált tintát töltenél bele.
Az élettartama valószínűleg kisebb lesz, a pigmentált tinta hajlamosabb a beszáradásra.
És a színek sem lesznek teljesen rendben.
Van olyan cég, aki szublimációs tintával árulja ezeket a nyomtatókat, de ők adnak hozzá színprofilt. Azt kell használni nyomtatáskor. Bekalibrálták a nyomtatót az új festékhez. A pigmentált tinták valószínűleg némileg eltérő tónussal rendelkeznek (ahogy minden nyomtató tintája egy kicsit más. Sőt, gyártón belül is lehetnek eltérések, ha más sorozathoz tartoznak.) -
Hahópihe
csendes tag
Üdv
Bocsánat ha ostoba kérdés; egy Epson L3550 pl. használható lenne pigmentes tintával? -
Nagya21
addikt
válasz
prime_adam #9301 üzenetére
Hali!
Levettél minden fóliát a patronról??
Üdv Nagya -
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
A következő probléma kapcsán szeretnék tanácsot kérni:
Epson wmf-es nyomtatóban cseréltem az első, eredeti patronokat utángyártottra és két problémám is lett ezzel.Az egyik, hogy egyszerűen nem akar feketét nyomtatni. Néhány szürkés csíkot húz, meg az elején csinált 2 pacát a lap tetejére, ezen kívül semmi. A másik, hogy indítottam a gépen egy fúvóka tisztítást, erre a vagyonokba került festék fele eltűnt és a fekete továbbra sem jó.
Ez egyszerűen normális? Vagy mi történik itt? Nagyon idegesít a dolog és ennél többet biztos nem is fogok rá költeni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Hardcore café
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- World of Tanks - MMO
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- A zászlóshajó élmény újradefiniálását ígéri az Infinix Note 50 Pro+ 5G
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf 17 FX707 Gamer laptop! I7 13700H / 32GB / RTX 4060 / 240HZ 17Col kijelző!
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi 12 Pro 256/12GB / szép állapotban / 12 hónap jótállssal
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest