Új hozzászólás Aktív témák

  • MM

    őstag

    Sziasztok!

    Segítségeteket kérném, a jelenlegi HTPC-m fizikai méretei túl nagyok, nem fér be a tervezett nappali bútorba.

    Jelenleg egy aktív hűtéssel ellátott, de gyakorlatilag hangtalan HTPC-t használok egy Antec NSK-2480 házban (2 x 400RPM házhűtő), i5-4570s CPU-val, integrált VGA-val, Win10 64-el. Külön NAS nincs, ebben van 1 SSD + 2 HDD.

    FullHD filmnézésre (Kodi, HBOGO, Youtube) használom, illetve zenelejátszásra (Foobar2000, Tidal) hibátlan, ennél visszább nem szeretnék lépni. A zene USB-re kötött, pimpelt digit kijáraton keresztül megy, a kép HDMI-n jelenleg.

    Két lehetőséget látok, kicsit keskenyebb / laposabb ház SFX / panel táppal, vagy Barebone.
    A legegyszerűbb lenne egy kis barebone. A lényeg, hogy ne legyen lassabb, mint a mostani. később 4K lejátszás szempont lehet, HDR nem érdekel. A zajszint legyen minél kisebb, passzív lenne a legjobb.

    A témában keresgélve a Gigabyte Brix széria szimpatikus, de sehol nem írják, melyik modell passzív/aktív, illetve a zajszintről sincs semmi infó. J5005 már elég lehet nekem? 1 db M.2 2280 SSD + 1 db 2,5 SATA már elég lenne.

    Illetve Akasa passzív házakat is néztem (Euler, Galileo), ott viszont azt nem találom egyelőre, hogyan lehetne belőni, milyen lap passzolna bele. Ebben az esetben I3-10100 vagy valami új Ryzen lenne a befutó, megint 5-6 évre szeretném letudni a HTPC fejlesztést.

    Keretet nem adnék meg, ésszerű keretek között szívesen áldoznék rá megint pár évre.

    Ha van barebone vagy ház/itx lap/táp tippetek, azt megköszönném. Esetleg ha van minőségi, méreteiben kisebb ajánlott ház, amibe a jelenlegi konfig átrakható. (mATX, 5 cm szélesség és 5 cm magasság csökkenéssel már kint lennék a vízből... itt 2 x 2,5" hely már elég lenne)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák