Új hozzászólás Aktív témák

  • icecube23

    tag

    Sziasztok

    Most is egy olyan gépem van, ami HTPC féle használatra készült alkatrészekből dobtam össze. Elsődleges szempontok voltak a viszonylag olcsó, halk és alacsony fogyasztás mellet hogy a hd filmeket szaggatás mentesen és szépen lejátsza. Mivel ez netezésre és egyéb dolgokra is használom, így windows 7 mellet nem használok XBMC-t vagy kodit. Nem is akarok, de az alkatrészek összeválogatása HTPC, de a ház és használat inkább mezei számítógéphez hasonlít nálam. Szóval összeakarok megint rakni egy faja gépet, felkészülvén a 4K-ra és további bővítésekre. AMD konfigaim voltak, de nem vagyok elfogult, szóval INTEL is lehetséges, ha meggyőzőek az érvek mellette.
    Eddig van, amit a mostani gépemből kivennék: 120gb ssd kingston v300, seagate 2 tb, seagate 1 tb sata III. vinyók
    A mostani konfigom egy AMD 785g chipsetes gigabyte lap(hd4200 integrált videokártya), x2 245 procival.
    Nagyon szerettem, de más eljárt felette az idő vasfoga.
    Nem tudom hogy AMD vagy INTEL lenne a jó megoldás, hogy hd filmeket, bluray filmeket, későbbiekben 4k filmet tudja nézni. Játszani nem akarok, arra ott az xbox one, de azért gyors, stabil és bővíthető rendszert akarok, főként HTPC féle kialakítással....
    Amiket nézegettem az most egy Intel konfiguráció(jóformán csak alaplap+procikat néztem)
    Gigabyte h170-hd3 amibe egy i3-6100t processzor menne, ami 35w fogyasztással csábító. Viszont az a kérdés hogy van-e szükségem egy ennyire erős kombóra, vagy elég az 1150-es foglalattal asus h97 plus alaplap(ami elég durvának tűnik). Viszont a h170es konfigban erősebb az integrált grafikus cucc. És magasabb mhz-val rendelkező memóriákat is fogad az alaplap.
    Illetve hasonló erősségű amd konfigot ajánlanátok, olcsóbban, kevesebb fogyasztással?(alaplap+proci, memória tipp).
    Ha zavaros volt, bocsánat nem vagyok most tisztában annyira ezekkel a dolgokkal, 5 éve voltam toljára képben a témával kapcsolatban. Segítségeteket kérném, tippjeiteket előre is megköszönöm.
    :B

Új hozzászólás Aktív témák