Új hozzászólás Aktív témák

  • pszihopata85

    tag

    Sziasztok!

    Én egy Médialejátszó és NAS szerelemgyereket szeretnék építeni.
    Első körben ezzel a konfiggal:
    Alaplap + CPU: Asrock N3150-ITX vagy Asrock qc5000-itx/ph
    RAM: 4 GB az alaplaphoz illő típus
    HDD: 2*3TB WD Green Raid0 és 2*1TB(ami otthon van) Raid1
    SSD: Van otthon egy 80 gigás intelem, de az alaplapokon csak 4 SATA van.
    TÁP: Ez még kérdéses. Elég lehet ehhez egy paneltáp?
    HÁZ: Számítógépes asztalt építek, eléggé speciális sarokba. Úgy áll a dolog, hogy lesz benne egy 70cm magas, 35 cm széles és 10 cm mély rekesz. Megtámogatnám pár ventilátorral ami alulról fölfele átkergetné a levegőt.

    A HDD-ket állítva tenném be valami gumírozott bakra, hogy a rezgést elnyelje.

    A RAID0-ra mennének a médiatartalmak, torrent és jobb híján a rendszer.
    A RAID1-re a fontos dolgok pl fényképek

    Van egy USB-s tunerem, amivel szükség esetén TV adást is felvennék a RAID0-ra. E tunerhez csak Windows-os driver létezik, így a gépre mindenképpen az kerülne.

    Egy Samsung UE48H6415 tv és egy Logitech z906-os hangrendszer lesz rákötve. Videóanyag esetén a hangot a tévének(HDMI) zenehallgatás esetén pedig közvetlenül a z906-nak(Digitális kimenet) küldeném.
    A készülendő asztalon lesz monitor is, aminek a másodlagos bemenetére ezt a gépet is rákötném, így ha csak netezni akarok, nem kell majd bekapcsolnom a nagy gépet.

    KODI-t használnék a videó anyagokhoz, de a zenét(MP3, online rádió) valami másról hajtanám meg, hogy az audiobemenetet ne kelljen mindig állítgatnom. Olyan audió progi kellene, amit androidról lehet távvezérelni. Van tippetek?

    A HDD-khez a hálózat többi gépe is hozzáférne, leginkább backup célból. A media tartalmat megosztaná a másik tévé fele is.

    Mi a véleményetek? Nagyon elkaszált ötlet?
    Tápegységet mit ajánlotok hozzá? Paneltápban nagyon tetszene, hogy a tápegység lényegében a "ház"-on kívül lehetne, így a hőt sem ott adná le. Más alaplap-proci páros is érdekes lehet. Minimális fogyasztás és gyakorlatilag néma és alacsony hűtés mellett.

    "Annyiszor van igazam, ahányszor csak akarom. Nem? De! NÉÉÉGY!!" Laár András

Új hozzászólás Aktív témák