Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    Üdv !
    Nem volt egyszerű megtalálni az XBMC-vel legjobban foglalkozó topicot, de remélem ez az.

    XBMC-t (legújabb) + Androidos Remote-ot (Android 2.2, asszem egy HTC Wildfire) használnék, nem otthoni célra.
    Egy kivetítésnél kellene két (esetleg három) videófájl közt átváltani, néha hangerőt állítani, vagy esetleg beletekerni az egyik (1 óra pár perces) médiába.
    Windows 7 alatt már működik a dolog (bár nem tökéletesen), de ez csak ideiglenes dolog, mert a végleges gépen Ubuntu 12.04 fog futni.
    Se a Win, se a Linux verziónál nem tudtam normálisan médiát beimportálni. Megadom az átfésülendő mappát, és a szabályokat, de semmit sem talál...
    Windows alatt egy elég nagy kerülőúttal (VLC-be hozzáadtam a fájlokat, onnan mentettem egy asszem M3U lejátszólistát, majd ez bemásoltam a User Config mappába a Playlistekbe), de megoldottam az "importálást".
    Linux alatt viszont ez sem akar menni. :F
    Sajnos mivel egymás utáni lejátszásról van szó (magától is átlépjen a következőre kijelzőn megjelenő felirat nélkül + Remote-al is lehessen 1 gombnyomással léptetni), a lejátszólista szükséges - nem lehet csak a mappát megnyitva lejátszani.

    A másik probléma, ami a Windows alatt futó XBMC-vel előjött már párszor (Linux alatt még nem teszteltem túl sokat), bár lehet hogy a remote hibája:
    Beragad az egyik "nyílgomb", és a kijelzőn is ez látszik (mintha folyamatosan nyomnám pl. a lefelé gombot mondjuk a média megnyitásánál - és így lépked a listán).
    A PC-nél ülve egérrel és billentyűzettel is alig lehet "megfogni" a lépkedést. Ha sikerül másik menüpontra rálépni, akkor is még lehet megmarad ez - és csak a 3.-4. hasonlóan nehézkes menüpontváltás után jön helyre.
    Van valami ötletetek mitől lehet ez ? :F

Új hozzászólás Aktív témák