Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Enszuke #10037 üzenetére

    Figy, az arányok nem nagyon változnak...
    1. Atom+Ion: 30W, HTPC-nek jó, NAS-nak is elég. (az nv-nél is van 24p probléma, de megoldható elvben).
    2. Brazos: 30-35W(?) HTPC-nek tökéletesen, 24p-vel sincs gond, NAS-nak szintén elég. Szerintem netezni is jó átlagos usernek. Épp annyival gyorsabb egy Atomnál, hogy elég lehet...
    3. 775-ös konfig: inkább 50W környéke a fogyasztás, ez arányaiban azért már jóval több. Jobb általános használatra, mert erősebb. HTPC-nek viszont "feleslegesen" erős, 24p nem jó,ill. a DXVA bár úgy tudom problémamentes egy G31-41-en, de mégis ez a legsebezhetőbb a 3 gyártó közül. Diszkrét vga-val meg még megugrik a fogyasztásod + ár.
    4. Core proci: Általános használatra a legerősebb, de többet is eszik, 24p ugyanúgy gond. Diszkrét vga-val lásd előző eset... + pénz+fogyasztás. Mennyit eszik egy mezei 2100/G620/G840? 80-90W?

    Egyfelől szerintem te kevered a célokat. Akinek általánosan gyors gép kell és kevésbé számít a fogyasztás annak jól jött a core i3, aki viszont NAS-nak hajtja 24 órában vagy elég HTPC-nek a gyengébb gép annak a többi jobb választás most is. (Árban, fogyasztásban, lejátszási kompatibilitásban)

    Egyszerűen nem érdemes összekeverni a kettőt szerintem, te az "erős cpu=jó htpc" 775-ös vonalból jutottál szerintem ide. 775 helyett előbb venném az 1-2. konfigot ha nincs szükségem erős cpu-ra (mert a gpu-val lejátszásnál jobban járok), ha meg kell erős cpu akkor a core-t... de az meg egy egészen más gép...

    Ill. ha már felhoztad, hogy nem kötelező az ITX, lehet nagyobb is: Egy mATX AM3 lap megvan 10-12k-ból, egy x2 10k vagy egy szerencsésebb esetben egy kétmagosítható sempron 7k. Ez eszik terhelve paneltáppal 60-70W-ot, az Atomra, Brazosra köröket ver és se 24p se más problémája nincs. Ez is egy alternatíva a árban jóval a core alatt és tudásban/teljesítményben szerintem a 775 felett.

    szerk: Persze ha jönnek még olcsóbb (és még használható) core procik akkor jók lehetnek. Ha ez a 24p gond nem lenne akkor tarolhatna mindkét szegmensben a core kérdések nélkül...

    Egy példa: Saját HTPC-m Ion mert kis gép kellett, csak HTPC+NAS célokra. Jó rá.
    Egy másiknál amit összeraktam az ár volt az elsődleges: 880G+Sempron @x2. Most meg pl. tesómnak kell gép. Régen játszott, 775 C2D volt vga-val. Most nem fog, de kell egy közepesen erős proci, ha lehet minél kisebb házban, kis fogyasztással: i3-2100 lesz vga nélkül. Proci erősebb, fogyasztás messze jobb, méret: midi torony helyett itx kocka. Más a cél, más az optimális konfig.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák