Új hozzászólás Aktív témák

  • d4d

    tag

    válasz Cyborg #8902 üzenetére

    A ThruNite T21-et rögtön kihúznám. A tekergetős feje meg az eddigi tapasztalataim miatt is.

    C10R - CR123A elemmel max. 190lm (S10 elemmel is 320at tud), akksival 500lm (utóbbihoz erősen ajánlott jó minőségű akku, pl. AW, de inkább valami IMR cucc a kamu UF semmiképp), nincs klip. Az 500 lumen jól hangzik, csak nincs sok értelme. Az S10 4-5 percig használható 320 lumen mellett is anélkül, hogy szétégetné a kezed.
    S10-hez képest + 4840 Ft

    EC1 - Jó a módok elosztása, az XP-G led miatt sokkal fókuszáltabb a fénye, bár egy ilyen kis lámpát nem a távolságok miatt vesz az ember, közelre meg jobb, ha jobban szórja a fényét. A klipet csak szerszámmal lehet levenni. A piros led jópofa.
    Árban nem olyan vészes + 2300 Ft

    EYE10 - A mágneses gyűrű nem rossz, de nincs mire támaszkodni. Ha az S10-et lerakom 70 lumennel a sátor sarkába vagy akárhova, akkor pontosan tudom meddig fog világítani. A klipet csavar fogja, nem lehet szerszám nélkül levenni, rosszabb esetben annyira gyenge a csavar feje, hogy elforog benne a kulcs. Nitecore IFE1-nél tapasztaltam sajnos..
    Árban túl nagy a különbség + 5310 Ft

    M11R - szintén mágneses gyűrű, de már fix módokkal, így már jobban használható. Fényerőben viszont gyengébb, elemmel 180lm, akksival is "csak" 230lm. Homok színben szépen mutathat és adnak hozzá tokot is, de árban nagyon el van szállva, + 5760 Ft.

    Az S10 kisebb mint a fenti négy lámpa. Semmilyen fokozaton nincs pwm villogás és csendes a driver, bár ezek valószínű a többiről is elmondhatók (A T21-ben nem lennék biztos). Plusz ott a mágneses tail cap. Egyedül az EC1-en gondolkodnék el az S10 mellett. Ezt a lámpát nagyon eltalálta az Olight és jön az S20 (18650) is.

    Az üzemidők viszont messze elmaradnak a gyári értékektől, persze nyilván elemmel mérték, de akkor is. Nálam a Cytac akksival kb fél óráig bírta max fényerőn, 70 lumennel meg 3 felet. Másik hogy ez az akksi éppen belefért, kicsit meg is gyűrte a borítását, le kellett ragasztanom, nem lepődnék meg ha az UF bele se férne a lámpába. Sima 3 voltos LifeP04 akkuval is próbáltam kb 5 perc alatt leszívta a 320 lumen, de lehet annyit se bírt, úgyhogy ezeket a 3voltos akksikat nem ajánlom.

    [ Szerkesztve ]

    elemlampa.blog.hu

Új hozzászólás Aktív témák