Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz Myers #60319 üzenetére

    Nem egyszerű. Az akku minden áramon más Wh-t teljesít. A lámpa az akku merülésével változtatja az áramfelvételt. Ha egyszerűbb a driver, akkor az áram csökken, ha stabilizált, akkor nő.
    Tehát először a lámpáról kell megtudni, hogy hogyan viselkedik az akku feszültségének csökkenésekor. Meg kell mérni, hogy mekkora feszültségnél mekkora áramot vesz föl.
    Ezután le kell mérni áramgenerátorral, hogy adott áramon mennyit teljesít az akku, és ezt több árammal is meg kell tenni, minél többel, annál pontosabb lesz a számítás. A mérés vége legyen az az áram, ahol a lámpa kikapcsol. Az áramgenerátor végig tartja az áramot, közben az akku feszültsége esik, amikor eléri a lámpa kikapcsolási értékét, akkor kell a mérést befejezni.
    Ezután már csak föl kell rajzolni az idő-áram függvényt egy adott lámpára vonatkozóan, és a teli akkutól a lámpa lekapcsolásáig integrálni a teljesítményt. A kis időszeletekbe azt a teljesítményt kell számolni, amit az akku azon az áramon tud, persze a teljes teljesítmény leadásához szükséges időnek azt a kis részét kell alapul venni, ami a függvényben azzal az áramértékkel szerepel.
    Példa: legyen a lámpa lineárisan csökkenő áramú, teli akkuból fölvesz 1 A-t, kikapcsoláskor 400 mA-t. Az akku 1 A-en tud 2.2 órát, 400 mA-en 7 órát. Az átlagáram 0.7 A, az akku tud ezen az áramon 4.6 órát.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák