Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz ks52 #57046 üzenetére

    A jelalak nem is annyira érdekes, inkább a maximum és minimum fényerő közötti különbség és a frekvencia. Láttam olyan lámpát, ami a legkisebb mozdulatnál is jól láthatóan szaggatja az áramot, valami 300 Hz környékére emlékszek, az túl lassú. És láttam olyat, amit szemmel sehogy nem látom, akármilyen gyorsan lóbálom, de szkóppal igen. Ezért lennék kíváncsi, hogy bizonyos frekvencia fölött okoz-e valakinek problémát az, hogy a lámpa pwm-es. Vagy ez csak olyan indok nélküli elvárás, nevezzük marketing fogásnak, ami növeli a vételi kedvet, pedig esetleg semmit nem számít.
    Pl. forgó mozgásnál, ha a forgás azonos a fény villogásának frekvenciájával, akkor állónak láthatjuk a forgó tárgyat, ez néha veszélyes lehet. De tapasztalt-e már valaki ilyet lámpával? Mivel a lámpa nem villanócsöves stroboszkóp, ahol a villanás időtartama elég rövid, ezért a forgó tárgy is hosszabb megvilágítást kap, ezért elmosódik, ebből már látjuk, hogy forog.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák