Új hozzászólás Aktív témák

  • kner

    csendes tag

    válasz gyapo11 #42091 üzenetére

    Nos, nekem négy fejlámpám van. Rengeteget dolgoztam már a H03-mal, mindenféle munkákat (forrasztás, aljzatszigetelés, autószerelés, alvázvédelem pl.). Szerintem a fénye kiváló. Pont azt adja, amire szükség van, nagyon jól terít, nyolc fokozatban állítható a fényerő, és az akkuidőre sem lehet panasz. Szerintem egyáltalán nem nehéz, ha ilyen munkákhoz használod. Futni pl. már nem olyan jó vele, mert ott dinamikus mozgást végzel, de szerintem nem is arra való.
    Az egyetlen problémám eddig az volt vele, hogy eleinte túl szorosra húztam a pántot és egy idő után ettől megfájdult a fejem. Vettem a fáradságot és beállítottam rendesen, azóta nincs vele ilyen bajom. Pedig sok-sok órát rajtam volt már.
    A forgatás, állítás nekem mondjuk nem okoz gondot, mert általában egyszer jól beállítom, és csak nagyon ritkán állítok rajta. De eddig még nem okozott kényelmetlenséget az állítás.
    Valamint ennél a gumikarikás rendszernél nem kell félni, hogy eltörik vagy kikopik a racsni, mint sok más fejlámpánál. Plusz ha a befogó gumival történik valami, max. ki..szod és veszel egy másikat három dollárért. A racsni meg más lámpákhoz gyakran nem kapható külön vagy nem cserélhető.

    Szeretem még az NU10-et is, de csak kisebb munkákhoz jó, vagy kocsiból bepakoláshoz éjszakai hazaéréskor. Jó belőle egyébként a CRI-t venni, annak sokkal barátságosabb a fénye.
    Csak ennek meg az akkuideje kevés a hosszabb munkákhoz, és nem is tudsz benne gyorsan akkut cserélni, mint mondjuk a H03-ban, hanem fel kell tölteni és az hosszabb idő. Valamint a fénye is tényleg csak olyan tevékenységhez elég, amit közvetlenül magad előtt végzel.

    Van még a HR20, ami tényleg csak outdoor dolgokhoz jó, mondjuk erre is szánják. Cserébe jó erős, szűk csóvájú lámpa, messzire elvilágít, ha szükséges. Tetszik, de még nem találtam meg, mire lesz jó. Az országútis szezon beindulásakor megpróbálom a sisakomra feltenni, meglátjuk, ott mire lesz jó.
    Nagy kapacitású akksi, USB tölthetőség - hosszabb túrákra is jó választás lehet.

    Megjött a héten a Petzl is, esténként ezzel játszok most. Még nincs meg annyi ideje, hogy bővebben nyilatkozni tudjak róla. És a Zubehör-ök is csak hétfőn jönnek meg hozzá (a tok meg az adapterek).
    Ez egy könnyű lámpa, nagyon kényelmes viselni, és tetszik, hogy egyszerre ad szórt és irányított fényt. Mondjuk ez már egy kategóriával drágább lámpa, mint az előbbiek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák