Új hozzászólás Aktív témák

  • ZolkoW

    őstag

    végre kézhez kaptam: ZT102 multiméter.
    ennyiért nagyon faja kis cucc, csináltam pár összehasonlító mérést egy frissen kalibrált Keithley asztali multiméterrel, és nemigen tudok belekötni. Áramot és feszt ellenőriztem pár ponton. Gyorsan ráeresztettem 10%-os kitöltésű négyszögjelet, frekijét (100Hz volt, a YT videós adatlap szerint 400Hz-ig TRMS), kitöltését, átlagát is teljesen értékelhetően mérte. Sima DC fesz állásban 0,499 V-ot mutatott (5V-os 10%-os négyszög Arduinóval generálva), AC, TRMS állásban valami mást, amit nem teljesen értettem, de lehet hogy az adatlapból kiderülne.
    Eddig egy idegesítő tulajdonsága derült ki számomra: minden módváltáskor csipog. A rövidzárvizsgálója pedig kicsit késik, mondjuk tizedmásodpercnyit, szóval nem azonnal csippan, mint a munkahelyi Axiomet, de nem is egy teljen másodpercet kell várni, mint az otthoni Metexre, ami rohadt idegesítő amúgy, közel használhatatlanná teszi ezt a funkciót. Mondom, ennél elmegy.
    A szütyő, mérőzsinórok is rendben vannak, kézbe véve mondjuk 10-ből 8 pont a minőségérzet, már ami a fő egységet illeti, és ha 10 pont egy valóban komoly készülék. A mérőzsinórok 10-ből 5, de teljesen használható. Az elemfedél csavarja azért fémbetétes, tehát nem spóroltak annyira, hogy zavaró legyen. kaptam hőmérsékletmérő szondát is, mindjárt kipróbálom.
    Részemről ajánlott, mindegy hogy a 10 vagy a 12 dolláros árat nézzük.

    Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

Új hozzászólás Aktív témák